Control OPC la vila din Costinești de unde mai mulți turiști au ajuns la spital cu probleme digestive. Ce nereguli au fost constatate (GALERIE FOTO+VIDEO)

Sursa Galeriei foto: OPCComisarii OPC au efectuat un control la Vila Angela Mândru din Costinești, de unde 21 de turiști au fost transportați seara trecută la spitalul din Constnața cu probleme digestive.

Potrivit unui comunicat al OPC, în urma verificărilro au fost constatate mai multe abateri, cum ar fi: 
  • Materii prime-produse de origine animală (crenvurști,parizer,salam feliat,salam victoria, carne porc congelata, cotlet porc gatit-congelat) depozitate fără elemente de identificare-caracterizare;
  • Agregate frig( congelator pentru carne de pasare, congelator legume fructe, frigider lactate, frigider oua) cu urme de rugina, chedere cu mucegai și mizerie;
  • Bucatarie:
  • Frigider probe cu urme de rugina, în stare avansata de coroziune; 
  • S-a constatat prezenta muștelor; se utilizează ustensile de plastic;
  • Se utilizează pentru preparatele culinare brânză telemea de vaca, depozitata în condiții improprii-pe paviment la temperatura de 23 grade celsius, contrar indicațiilor  producătorului care precizează  " A se depozita la temperatura de 2-4 grade celsius";
  • S-a constatat prezenta ustensilelor de curatenie( mops, găleată,matura) lângă materiile prime; Totodată se regăsește unt depozitat în condiții improprii la temperatura de 25 grade celsius, contrar indicațiilor producătorului "A se depozita la temperatura de 2-4 grade celsius";
  • Chiuveta din bucătărie prezintă urme de mucegai;
  • Se utilizea cuțite și ustensile neconforme din lemn, uzate și cu nituri;
  • Coșurile de gunoi sunt fără capac și sistem de acționare cu pedala;
În ceea ce priveșlte meiul, s-a constatat că nu sunt respectate prevederile ordinului 201/2022, Reg.1179/2011, Ordinul 163/2021, Ordinul 183/2016 și anume nu sunt informați consumatorii cu privire la declarațiile nutriționale, lista substanțelor posibil alergene, menționarea produsului "produs din produs decongelat".

La piscină s-a constatat utilizarea unor saltele cu pete și neigienizate; nu se menționează adâncimea acesteia, lipsa punct negru pe fundul apei care sa ateste claritatea acesteia și nu exista registru care sa ateste clorinare apei. 

În ceea ce privește spațiile de cazare s-a constatat că operatorul economic detine ca spații de cazare - 22 camere, care la data și ora controlului erau ocupate în totalitate.

„S-a permis controlul în una din aceste camere unde s a constatat lipsa informațiilor cu privire la serviciile gratuite și cu plata conform clasificării, lipsa informațiilor cu privire la instrucțiunile de utilizare a telecomenzii aferente aparatului de aer conditionat- televizor; furnirul patului depreciat“ - au precizat comisarii OPC. 


S-au sigilat și oprit din circuitul consumului uman produsele cu abateri ( 10,854kg) și a fost propusă oprirea temporară a presătării serviciilor pentru bucătărie și piscină. 

Citește și: 

UPDATEAlertă în stațiunea Costinești! Mai mulți turiști cu probleme digestive, transportați la spital (GALERIE FOTO+VIDEO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Control al comisarilor OPC la Restaurantul Noble din Murfatlar! Incredibil în ce condiții erau preparate alimentele (GALERIE FOTO)

08 Mar 2024 842

Năvodari Protecția Consumatorilor Constanța a găsit nereguli la restaurantul lui Laurențiu Duță de la 3 Sud Est

15 Feb 2024 4206

Control la Târgul organizat în exteriorul Pavilionului expozițional Constanța. Ce nereguli au constatat comisarii OPC (GALERIE FOTO)

18 Dec 2023 1190

UPDATE Control al comisarilor OPC la Târgul organizat la Pavilionul expozițional Constanța

02 Dec 2023 3179

Control al comisarilor OPC la cofetăria AIDA din Constanța! Incredibil în ce condiții erau preparate produsele (GALERIE FOTO+VIDEO)

08 Nov 2023 1705

Control OPC la restaurantul Zagora din Constanța! Incredibil în ce condiții erau preparate alimentele (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Oct 2023 1851

Știri Constanța azi Dezastru în Satul de Vacanță! Patru economici cu propunere de închidere definitivă

07 Aug 2023 1322

Stiri Constanța Scandal de amploare în Satul de Vacanță! Detalii de ultim moment de la IPJ Constanța

05 Aug 2023 4000

UPDATE. Știri Constanța Scandal de amploare în timpul unui control al comisarilor OPC în Satul de Vacanță! Mai mulți operatori economici, verificați (FOTO+VIDEO)

04 Aug 2023 2144

Control amplu la Pavilionul Expozițional Constanța! Nereguli găsite de Protecția Consumatorilor (FOTO)

19 May 2023 2138

Nereguli grave la o societate care realizează servicii de catering pentru copiii din 12 unități de învățământ (GALERIE FOTO)

21 Mar 2023 1948

Atenție de unde vă cumpărați parfum de firmă! Ce au găsit comisarii OPC în mall-uri din București (GALERIE FOTO)

17 Mar 2023 26317

Nereguli grave depistate de comisarii OPC la evenimentul „Traditii româneṣti legate de sărbătoarea Mucenicilor”, din Parcul Tineretului, din Capitală (GALERIE FOTO)

09 Mar 2023 1135

FOTO+VIDEO Gândaci și muște la cunoscutul local La Șnitzel, din zona Gării Constanța. Restaurantul a fost închis

27 Jan 2023 3768

Acțiune de control la un magazin din Mihail Kogălniceanu. A pornit de la un pachet de griș și s-a finalizat cu amendă și închidere temporară

29 Nov 2022 4949