Decebal Făgădău „Este o măsură aberantă care pune cruce turismului românesc!”(video)

  • Decebal Făgădău, primarul Constanței, a  făcit precizări referitoare la o măsură a guvernului Orban, despre care spune că va pune cruce turismului de pe litoral.

Încă de la începutul pandemiei am fost un susținător al regulilor, măsurilor, reponsabilității, atât din partea instituțiilor cât și responsabilitate individuală. Dar ce se întâmplă de ceva vreme cu măsurile care se schimbă de la o zi la alta în ceea ce privește turismul românesc, mă îgrozește.

Primarul Constanței este deranjat de faptul că guvernanții au în vedere să impună obligativitatea purtării măștii de protecție inclusiv pe plaje, cât și închiderea teraselor din stațiuni.

Acum, de la 1 august se propun niște măsuri aberante care vor lovi în operatorii de turism. După ce că au avut restaurantele închise, acum se limitează și programul terselor. Și mai mult, se propune purtarea măștii în spații deschise, cu alte cuvinte mai bine punem cruce turismului de litoral anul acesta. Guvernul ar trebui să declare falimentul turismului românesc, și si indemne pe români, asa cum banuiesc ca vrea sa meargă în vacanța în Grecia,  sau în altă destinație, mai puțin decât litoralul românesc. Este inacceptabil așa ceva, a conchis Decebal Făgădău.

Amintim că, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința desfășurată pe data de  28 iulie, Hotărârea numărul 37 privind stabilirea unor măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu SARS CoV-2 la nivelul spațiilor/activităților unde există un risc crescut de infectare.

 
Comitetul a făcut prin această hotărâre, în baza analizei specialiștilor, următoarele propuneri: Instituirea obligativității purtării măștii de protecție, în anumite  intervale  orare, pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise stabilite prin hotărâre a comitetului județean sau al Municipiului București pentru situații de urgență, cu avizul direcției de sănătate publică. Spațiile și intervalele orare se stabilesc luând în considerare probabilitatea creșterii numărului persoanelor prezente concomitent în spațiile și în intervalele orare respective, ca efect al desfășurării unor activități individuale sau de grup. Se exceptează de la această măsura următoarele categorii de persoane persoanele care desfășoară activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută și copiii cu vârsta mai mică de 5 ani. Interzicerea comercializării și consumului produselor alimentare și băuturilor alcoolice și  nealcoolice în spațiile special  destinate, dispuse  în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, în  intervalul  orar  23.00-06.00.

În afara intervalului menționat, operatorii economici care desfășoară aceste activități, au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune, precum și a oricăror activități care presupun interacțiunea fizică între clienți, inclusiv dansul. Interzicerea desfășurării activității cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23.00-06.00. Pentru plaje, distanța mai mică de 2 metri între persoane/șezlonguri este permisă numai pentru soți și copii însoțiți de adulți (părinți, bunici).  
 
 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decebal Făgădău și Radu Mazăre, trimiși în judecată de DNA, alături de alți angajați ai Primăriei Constanța. Pronunţare azi!

17 May 2021 1902

Magistrații s-au pronunțat în dosarul în care un director din primăria Constanța și-a cerut drepturile salariale

06 May 2021 943

Decebal Făgădău l-a dat în judecată pe omul de afaceri Gabriel Comănescu. Fostul primar a pierdut în primă instanță

29 Apr 2021 2765

Prefectura a notificat Primăria și Consiliul Local Constanța în legătură cu terenurile acordate anul trecut pentru 12 cetățeni de onoare ai municipiului!

24 Apr 2021 2462

Tribunalul Constanța nu se va pronunța azi în dosarul Radu Mazăre - Decebal Făgădău

21 Apr 2021 690

Zi importantă pentru Radu Mazăre și Decebal Făgădău!

21 Apr 2021 2182

Oficial! Dosarul terenurilor din Portul Tomis, bun de judecat. Inculpați, Decebal Făgădău și Marcela Enache

23 Mar 2021 3365

Pronunțare amânată în dosarul lui Decebal Făgădău!

10 Mar 2021 1069

Schimbări în Roxor Black Fosta firmă a soției lui Făgădău are un nou acționar majoritar. Despre cine este vorba

05 Mar 2021 1921

Fostul primar al Constanței, Decebal Făgădău, înlocuit de Daniel Băluță în Comitetul European al Regiunilor

25 Feb 2021 995

Apele Române revendică terenul din Faleză Nord pentru care a fost amendat Făgădău

25 Feb 2021 1971

Dosarul Decebal Făgădău - Radu Mazăre, amânat pentru luna aprilie

17 Feb 2021 1462

Perla Majestic SA, firma controlată de Mohammad Murad, parte vătămată Radu Mazăre și Decebal Făgădău, foști primari ai Constanței, termen azi la tribunal

17 Feb 2021 2036

Sondaj de opinie Radu Mazăre merită statuie în fața Primăriei Constanța, spun oamenii. A obținut 51% din 479 de voturi exprimate

08 Feb 2021 1076

Proces cu peste 100 de polițiști locali din Constanța. Dosarul a primit un nou termen

02 Feb 2021 2066