Actualitate

Decebal Făgădău „Este o măsură aberantă care pune cruce turismului românesc!”(video)

  • Decebal Făgădău, primarul Constanței, a  făcit precizări referitoare la o măsură a guvernului Orban, despre care spune că va pune cruce turismului de pe litoral.

Încă de la începutul pandemiei am fost un susținător al regulilor, măsurilor, reponsabilității, atât din partea instituțiilor cât și responsabilitate individuală. Dar ce se întâmplă de ceva vreme cu măsurile care se schimbă de la o zi la alta în ceea ce privește turismul românesc, mă îgrozește.

Primarul Constanței este deranjat de faptul că guvernanții au în vedere să impună obligativitatea purtării măștii de protecție inclusiv pe plaje, cât și închiderea teraselor din stațiuni.

Acum, de la 1 august se propun niște măsuri aberante care vor lovi în operatorii de turism. După ce că au avut restaurantele închise, acum se limitează și programul terselor. Și mai mult, se propune purtarea măștii în spații deschise, cu alte cuvinte mai bine punem cruce turismului de litoral anul acesta. Guvernul ar trebui să declare falimentul turismului românesc, și si indemne pe români, asa cum banuiesc ca vrea sa meargă în vacanța în Grecia,  sau în altă destinație, mai puțin decât litoralul românesc. Este inacceptabil așa ceva, a conchis Decebal Făgădău.

Amintim că, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința desfășurată pe data de  28 iulie, Hotărârea numărul 37 privind stabilirea unor măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu SARS CoV-2 la nivelul spațiilor/activităților unde există un risc crescut de infectare.

 
Comitetul a făcut prin această hotărâre, în baza analizei specialiștilor, următoarele propuneri: Instituirea obligativității purtării măștii de protecție, în anumite  intervale  orare, pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise stabilite prin hotărâre a comitetului județean sau al Municipiului București pentru situații de urgență, cu avizul direcției de sănătate publică. Spațiile și intervalele orare se stabilesc luând în considerare probabilitatea creșterii numărului persoanelor prezente concomitent în spațiile și în intervalele orare respective, ca efect al desfășurării unor activități individuale sau de grup. Se exceptează de la această măsura următoarele categorii de persoane persoanele care desfășoară activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută și copiii cu vârsta mai mică de 5 ani. Interzicerea comercializării și consumului produselor alimentare și băuturilor alcoolice și  nealcoolice în spațiile special  destinate, dispuse  în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, în  intervalul  orar  23.00-06.00.

În afara intervalului menționat, operatorii economici care desfășoară aceste activități, au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune, precum și a oricăror activități care presupun interacțiunea fizică între clienți, inclusiv dansul. Interzicerea desfășurării activității cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23.00-06.00. Pentru plaje, distanța mai mică de 2 metri între persoane/șezlonguri este permisă numai pentru soți și copii însoțiți de adulți (părinți, bunici).  
 
 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#alegerilocale2020 Candidatul PSD, Decebal Făgădău a vorbit la ZIUA Electorală despre Constanța, despre echipa sa și despre candidatura la primărie

24 Sep 2020 1040

#alegerilocale2020 Felix Stroe și Decebal Făgădău, în conferință de presă (galerie foto+video)

23 Sep 2020 823

#alegerilocale2020 Stelian Ion (USR-Plus) anunță ultimele sondaje pentru primărie. În finală, trei candidați

22 Sep 2020 945

VIDEO Consiliul local municipal Constanța, în ultima ședință din acest mandat. Ce proiecte sunt pe ordinea de zi

21 Sep 2020 805

Firmele care vor elabora Planul Urbanistic General al municipiului Constanța

15 Sep 2020 677

E-ticketing next level la Constanța. Cardul contactless care va schimba modul în care vom folosi transportul în comun

12 Sep 2020 2430

Lucrările la Sala Polivalentă din Constanța prind contur. Echipele de constructori au finalizat săpăturile pentru fundația clădirii.

11 Sep 2020 661

LIVE VIDEO & TEXT Primarul Decebal Făgădău, prezent la lansarea sistemului de e-Ticketing ABT al CT BUS (galerie foto)

11 Sep 2020 1622

Comandantul detașamentului Forțelor Aeriene Regale Canadiene, vizită la Primăria Constanța

10 Sep 2020 489

Noul stadion din Constanța va putea găzdui meciuri din Liga Campionilor

09 Sep 2020 702

#alegerilocale2020 Decebal Făgădău, candidat PSD – “Nu mă ascund în spatele logo-ului My CT. Sunt membru PSD. În mandatul meu, terenurile s-au vândut doar prin licitații. Vreau ca orașul să fie guvernat de reguli ”

09 Sep 2020 2343

Constanța Au fost montate primele stații gratuite pentru încărcarea mașinilor electrice

04 Sep 2020 768

Steagul Verde - Plaje pentru Copii a ajuns la Constanța!

02 Sep 2020 482

Constanța Polițiștii locali vor ridica aproape 30 de vehicule fără stăpân sau abandonate pe domeniul public (galerie foto)

01 Sep 2020 789

Constanța Recordul naţional la 10.000 de metri al lui Ilie Floroiu a împlinit astăzi 42 de ani!

29 Aug 2020 2432