Actualitate

Delegație din zona Bucovinei la Palatul Victoria, de Ziua Națională a României (galerie foto)

Secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, și ministrul muncii și protecției sociale, Violeta Alexandru, au primit duminică, 1 decembrie 2019, la Palatul Victoria, o delegaţie din zona Bucovinei, din care au făcut parte mai mulţi primari și oameni de cultură.

Întrevederea a fost prilejuită de manifestările organizate de Guvernul României cu ocazia Zilei Naționale a României și a fost urmată de un scurt concert de colinde, susţinut în curtea Palatului Victoria de reprezentanţi ai Şcolii Populare de Artă din Cernăuţi și ai ansamblurilor populare din Moldoviţa, Vama, Pătrăuţii de Jos - Ucraina, Storojineţ - Ucraina, Ostriţa - Ucraina şi de ansamblul din comuna Pojorîta din Bucovina românească.

Cu acest prilej, secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, a transmis salutul prim-ministrului Ludovic Orban și a menționat că Guvernul României apreciază modul în care bucovinenii au păstrat vii spiritul și identitatea românească.

„Sărbătorim astăzi Ziua Naţională a României cu încrederea că ţara noastră a intrat într-o etapă a normalităţii, în care fiecare român poate să fie mândru de patria sa şi poate să aibă certitudinea că lucrurile pot fi schimbate în bine.

Ziua Marii Uniri de la 1918 a înseamnat pentru români emoţia reîntregirii naţionale. Acum, după 101 ani, această emoţie este cu atât mai profundă cu cât este un bun prilej să ne gândim atât la românii din diaspora, care îşi doresc să se întoarcă acasă, cât şi la românii care de-a lungul epocilor s-au luptat pentru păstrarea unităţii şi identităţii naționale.

Pe 28 noiembrie, am sărbătorit 101 ani de când Bucovina a redevenit parte integrantă a teritoriului românesc. După aproape un secol și jumătate de ocupație străină, Bucovina redevenea, la 28 noiembrie 1918, parte integrantă a României Mari. În această perioadă, identitatea românească a dăinuit pe întregul ţinut bucovinean. Astăzi, prin manifestările organizate de Guvernul României, cu prilejul Zilei Naţionale, vrem să arătăm respectul şi recunoştinţa pentru sacrificiile pe care le faceți, pe care le-au făcut și înaintaşii noștri pentru menţinerea unităţii ţării.

Ziua Naţională a României şi Ziua Bucovinei ne amintesc în fiecare an că avem datoria să contribuim în mod concret la dezvoltarea națiunii române. Avem datoria morală faţă de toţi românii să construim o Românie prosperă, unită, o Românie normală, o Românie europeană. Bine ați venit acasă!”, a afirmat secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase.


Sursa foto: Guvernul României

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O delegație a Forțelor Navale ale Republicii Franceze şi a Forțelor Navale Române, primită la Constanța (galerie foto)

05 Dec 2019 682

Secretarul general adjunct al NATO a vizitat bordul dragorului maritim „Lt. Lupu Dinescu”

30 Oct 2019 561

Preşedintele Klaus Iohannis, declaraţii după negocierile cu partidele politice. "Nu voi desemna un personaj din PSD"

11 Oct 2019 1102

Discuţii legate de sistemul de sănătate Președintele CJC Marius Horia Țuțuianu a primit vizita oficială a unei delegații din Shanghai

24 Sep 2019 519

Delegație a Camerei de Comerț din Eskisehir - Turcia, vizită la Primăria Constanţa

19 Sep 2019 696

Ofițeri ai forțelor de securitate internă din 10 țări, întâlnire la Tulcea

18 Sep 2019 497

Municipiul Constanţa se va înfrăţi cu un oraș din Florida

10 Sep 2019 983

Primăria Municipiului Constanţa Delegaţia Forţelor Navale din Turcia, la Constanţa. Ce subiecte s-au adus în discuţie (Galerie foto)

04 Sep 2019 728

Delegație din Rhodos, la Constanța. Garda de Coastă, exercițiu demonstrativ pe Marea Neagră

31 Aug 2019 775

Sportivii paralimpici din Constanţa au urcat pe podium şi la Cupa „Ana Lugojana“ (galerie foto)

22 Jul 2019 1185

Din inima Munţilor Himalaya, spre România O delegaţie din Nepal, invitată la Constanţa pentru a se familiariza cu jocul de oină (galerie foto)

10 Jul 2019 967

Delegație de militari din Forțele Navale, la jubileul Mănăstirii Dintr-un Lemn din județul Vâlcea

27 Jun 2019 942

Delegație turcă în vizită la Primăria municipiului Constanța. Ce subiecte au fost dezbătute (galerie foto)

24 Apr 2019 1277

Delegație a Forțelor Navale Române și a Marinei Regale Britanice, în vizită la Primăria municipiului Constanța (galerie foto)

22 Apr 2019 601

Comandantul vânătorului de mine francez „Capricorne" în vizită la Primăria Constanţa

01 Apr 2019 596