O delegaţie de profesori din Republica Turcia, în vizită la Cumpăna, județul Constanța


O delegaţie de profesori din Republica Turcia, condusă de prof. Orçun Yilmaz, director al Şcolii Gimnaziale Kavaklı din districtul Beylikdüzü s-a aflat pe 25 ianuarie 2024, în comuna Cumpăna. Vizita face parte din proiectul de înfrățire între Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” Cumpăna și Școala Gimnazială „Kavakli” din Instanbul – Turcia, ce are ca scop stabilirea relațiilor de colaborare în domeniile educație și cultură, între cele două școli.

Din delegaţie au făcut parte: prof. Ibrahim Ender Aktan (preşedinte- Sindicatul învăţământului SEN, filiala nr. 9-Istanbul), prof. Alper Bayram (director-Inspectoratul Şcolar, filiala Beylikduzu, Istanbul), prof. Izzet Tazegüney (preşedinte Comisia de Cultură - SEN), prof. Bahadir Oğuz (Liceul Tehnic de Meserii Anadolu, Beylikdüzü) şi prof. Fatih Yilmaz.

Ziua a cuprins o serie de vizite și întâlniri între oficialii turci și cei români din comuna Cumpăna, dar și din orașul Constanța.

Vizitele au început cu Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” Cumpăna unde există două săli dotate de TIKA, urmate de vizite la primăria Cumpăna, Complexul Sportiv “Centenar 2018”, și Campusul Școlar din Cumpăna.

Ziua a continuat cu o întâlnire la Uniunea Democrata Turca din România unde i-a întâmpinat președintele UDTR , Ing. Osman Fedbi , urmând intalnirea cu domnul Consul Emre Yurdakul la Consulatul Republicii Turcia la Constanta. Pe tot parcursul zilei delegația a fost însoțită de d-na primar- Mariana Gâju, doamna director a Liceului Tehnologic ,,Nicolae Dumitrescu"- Ionela Baciu și doamna profesor de limba turcă - Firdes Musledin.

Ca urmare a acestei activități se dorește înfrățirea comunei Cumpăna cu districtul Beylikduz în vederea schimbului de experiență, organizarea de activități sportive pentru copii și desfășurarea de activități specifice.

Citește și 

LIVE VIDEO. Ziua Unirii Principatelor Române, marcată la Cumpăna

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Județul Constanța Echipa de fotbal a Comunei Cumpăna este câștigătoarea Cupei Satelor

26 Apr 2024 527

Primăria Cumpăna, județul Constanța „Plantează în România, plantează în comuna Cumpăna!” (FOTO)

26 Apr 2024 440

Primăria Cumpăna Finala celei de a IV-a ediții a competiției între mai multe județe - „Cupa Satelor”

25 Apr 2024 336

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 617

Cupa Satelor 2024 Finala fazei pe Euroregiunea Sud - Est, găzduită de Cumpăna. Județul Constanța e reprezentat de CS Victoria Cumpăna

23 Apr 2024 655

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în cursă George Tufă, candidatul PNL la Primăria Cumpăna?

23 Apr 2024 554

Șah Anastasia - Maria Gavrilă, de la CS Victoria Cumpăna, vicecampioană națională (GALERIE FOTO)

23 Apr 2024 501

Achiziții Constanța Iată de unde cumpără Primăria Cumpăna echipamente digitale pentru unitățile de învățământ (DOCUMENT)

20 Apr 2024 1502

Declarații de avere Constanța Sorin - Daniel Nicolae, secretar general la Primăria Cumpăna, averea și interesele (DOCUMENTE)

17 Apr 2024 612

Primul transport de mobilier Dotări pentru unitățile de învățământ din Cumpăna, județul Constanța. Un pas important în educație (FOTO)

13 Apr 2024 860

CS Victoria Cumpăna Luptătoarea Ioana Lorelay Jinga a urcat pe podium la Cupa României (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 872

Primăria Cumpăna, județul Constanța, demarează proiectul „Consolidare, Extindere, Modernizare, clădire corp A – Liceul Tehnologic Nicolae Dumitrescu, Cumpăna”

09 Apr 2024 559

Comunitatea musulmană a comunei Cumpăna a participat la tradiționala Cină de Iftar – Masa Prieteniei

08 Apr 2024 623

Primăria Cumpăna, județul Constanța, dezvoltă un parc industrial în zona de vest

27 Mar 2024 690

CS Victoria Cumpăna Gimnastele, peste 20 de medalii în Serbia, la „Trophy of Novi Sad“. „Continuați să atingeți stelele!“ (GALERIE FOTO)

25 Mar 2024 761