O delegaţie de profesori din Republica Turcia, în vizită la Cumpăna, județul Constanța


O delegaţie de profesori din Republica Turcia, condusă de prof. Orçun Yilmaz, director al Şcolii Gimnaziale Kavaklı din districtul Beylikdüzü s-a aflat pe 25 ianuarie 2024, în comuna Cumpăna. Vizita face parte din proiectul de înfrățire între Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” Cumpăna și Școala Gimnazială „Kavakli” din Instanbul – Turcia, ce are ca scop stabilirea relațiilor de colaborare în domeniile educație și cultură, între cele două școli.

Din delegaţie au făcut parte: prof. Ibrahim Ender Aktan (preşedinte- Sindicatul învăţământului SEN, filiala nr. 9-Istanbul), prof. Alper Bayram (director-Inspectoratul Şcolar, filiala Beylikduzu, Istanbul), prof. Izzet Tazegüney (preşedinte Comisia de Cultură - SEN), prof. Bahadir Oğuz (Liceul Tehnic de Meserii Anadolu, Beylikdüzü) şi prof. Fatih Yilmaz.

Ziua a cuprins o serie de vizite și întâlniri între oficialii turci și cei români din comuna Cumpăna, dar și din orașul Constanța.

Vizitele au început cu Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” Cumpăna unde există două săli dotate de TIKA, urmate de vizite la primăria Cumpăna, Complexul Sportiv “Centenar 2018”, și Campusul Școlar din Cumpăna.

Ziua a continuat cu o întâlnire la Uniunea Democrata Turca din România unde i-a întâmpinat președintele UDTR , Ing. Osman Fedbi , urmând intalnirea cu domnul Consul Emre Yurdakul la Consulatul Republicii Turcia la Constanta. Pe tot parcursul zilei delegația a fost însoțită de d-na primar- Mariana Gâju, doamna director a Liceului Tehnologic ,,Nicolae Dumitrescu"- Ionela Baciu și doamna profesor de limba turcă - Firdes Musledin.

Ca urmare a acestei activități se dorește înfrățirea comunei Cumpăna cu districtul Beylikduz în vederea schimbului de experiență, organizarea de activități sportive pentru copii și desfășurarea de activități specifice.

Citește și 

LIVE VIDEO. Ziua Unirii Principatelor Române, marcată la Cumpăna

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 525

Cupa Satelor 2024 Finala fazei pe Euroregiunea Sud - Est, găzduită de Cumpăna. Județul Constanța e reprezentat de CS Victoria Cumpăna

23 Apr 2024 574

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în cursă George Tufă, candidatul PNL la Primăria Cumpăna?

23 Apr 2024 515

Șah Anastasia - Maria Gavrilă, de la CS Victoria Cumpăna, vicecampioană națională (GALERIE FOTO)

23 Apr 2024 475

Achiziții Constanța Iată de unde cumpără Primăria Cumpăna echipamente digitale pentru unitățile de învățământ (DOCUMENT)

20 Apr 2024 1485

Declarații de avere Constanța Sorin - Daniel Nicolae, secretar general la Primăria Cumpăna, averea și interesele (DOCUMENTE)

17 Apr 2024 592

Primul transport de mobilier Dotări pentru unitățile de învățământ din Cumpăna, județul Constanța. Un pas important în educație (FOTO)

13 Apr 2024 850

CS Victoria Cumpăna Luptătoarea Ioana Lorelay Jinga a urcat pe podium la Cupa României (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 869

Primăria Cumpăna, județul Constanța, demarează proiectul „Consolidare, Extindere, Modernizare, clădire corp A – Liceul Tehnologic Nicolae Dumitrescu, Cumpăna”

09 Apr 2024 555

Comunitatea musulmană a comunei Cumpăna a participat la tradiționala Cină de Iftar – Masa Prieteniei

08 Apr 2024 616

Primăria Cumpăna, județul Constanța, dezvoltă un parc industrial în zona de vest

27 Mar 2024 684

CS Victoria Cumpăna Gimnastele, peste 20 de medalii în Serbia, la „Trophy of Novi Sad“. „Continuați să atingeți stelele!“ (GALERIE FOTO)

25 Mar 2024 751

Primăria Comunei Cumpăna închiriază un spațiu cu destinaţia desfăşurării unor activităţi medicale

23 Mar 2024 620

Locuri de muncă Constanța Primăria comunei Cumpăna angajează îngrijitor copii. Detalii

15 Mar 2024 721

Locuri de muncă Constanța Primăria Cumpăna angajează. Detalii

15 Mar 2024 885