LIVE VIDEO Ministrul Dezvoltării, alături de reprezentanți ai CNI, la Cazinoul din Constanța (FOTO)

Luni, 10 iulie 2023, începând cu ora 16:30, o delegație condusă de ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Adrian Ioan Veștea, din care fac parte și reprezentanți ai Companiei Naționale de Investiții (CNI), a fost prezentă la Cazinoul din Constanța, pentru verificarea stadiului lucrărilor.

În prezent, monumentul istoric se află în plin proces de restaurare, reabilitare, consolidare și modernizare, întreprinse de compania bucureșteană Aedificia Carpați (lider de asociere), alături de Remon Proiect SRL, Profesional Construct Proiectare SRL & Tehnoinstal SRL.

La Cazino, ministrul Adrian Ioan Veștea a fost întâmpinat de gazdele Aedificia Carpați, antreprenorul general al lucrărilor, respectiv ing. Petre Badea, directorul general al Aedificia Carpați, managerul de proiect ing. Marius Stan, șeful de șantier ing. Gabriel Puchiu, dar și de alți specialiști care se ocupă de amplele lucrări de restaurare, consolidare și modernizare.

La finalul vizitei, ministrul Adrian Ioan Veștea a făcut următoarele declarații cu privire la lucrările de la Cazino:

Stadiul Cazinoului, din câte vedem cu toții, este într-un progres destul de bun pe vechiul contract. Urmează ca o parte din lucrările care au reieșit în urma proiectului și a constatărilor făcute în timpul implementării proiectului inițial să fie contractate în cadrul unei proceduri de achiziție, care acum este în derulare. CNI va face tot ceea ce îi stă în putere ca acest obiectiv să fie redat cât mai curând publicului. Înțeleg că anul viitor, în luna mai, cel mai probabil – lucrările suplimentare vor fi finalizate până în luna mai – vom avea un obiectiv care va fi finalizat și care va fi pus la dispoziția tuturor celor care fie sunt din Constanța, fie vor vizita Constanța, cu atât mai mult cu cât la subsol va fi și un muzeu și vor fi o serie de spații destinate diveselor activități“

Amintim, Compania Națională de Investiții a lansat o nouă licitație pentru atribuirea contractului de proiectare și executare a unor lucrări suplimentare pentru restaurarea edificiului.
 
Valoarea estimată a achiziției este de aproape 13 milioane de euro. Contractul vizează „Lucrări suplimentare necesare finalizării obiectivului de investiții «Consolidare și restaurare Cazinou Constanța (clădire S+P+1E+M, pod parțial și rampă de acces către subsol)» și lucrări exterioare (reabilitare platformă terasă, rețele utilități, zid de apărare și balustradă.
 
Valoarea estimată a contractului este de aproximativ 63 de milioane de lei, fără TVA.
 

Reamintim că, la sfârșitul lunii aprilie a.c., Guvernul a aprobat fondurile suplimentare pentru restaurarea Cazinoului, iar valoarea totală reavizată pentru acest obiectiv de investiții este de 236,23 milioane de lei.
 
Vă reamintim, contractul pentru reabilitarea Cazinoului din Constanța a fost atribuit în decembrie 2019.Citește și:

SC Apa Canal Proiect SRL proiectează branșamentele și sistemul de canalizare ale Cazinoului din Constanța (DOCUMENTE)

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Remon Proiect SRL, proiectantul general al renașterii Cazinoului din Constanța, asistență tehnică pentru lucrările de la terasă și zidul de apărare. „Cazinoul nu poate fi «uitat»“ (DOCUMENT)

05 Jun 2024 755

Restaurarea Cazinoului din Constanța, prin „ochii“ Uniunii Naționale a Restauratorilor de Monumente Istorice, într-un documentar realizat de Universitatea Tehnică de Construcții din București (VIDEO)

31 May 2024 1309

Marcel Ciolacu a vizitat Cazinoul din Constanța. Anticipează o transformare senzațională (FOTO)

15 May 2024 1330

Licitații Constanța Cazinoul din Constanța, la un pas de renaștere! Aedificia Carpați, compania ce restaurează monumentul, se va ocupa și de lucrările exterioare (DOCUMENT)

01 May 2024 1126

Fotoreportaj Cum arată Faleza, marea și Cazinoul din Constanța în ultima zi din luna aprilie (FOTO+VIDEO)

30 Apr 2024 962

Fotoreportaj Constanța Reflecții albastre la malul mării (FOTO+VIDEO)

19 Apr 2024 543

Cazinoul din Constanța, perla care renaște din mare! Video inedit cu evoluția spectaculoaselor lucrări din al treilea an de șantier (FOTO+VIDEO)

13 Mar 2024 2378

Cazino Constanța, perla albă de la Marea Neagră! Aedificia Carpați – „O fuziune perfectă între tehnologie avansată și estetică rafinată“ (FOTO)

22 Feb 2024 1248

Stadiul lucrărilor de reabilitare de la Cazinou, Constanța (Galerie FOTO)

10 Feb 2024 1400

FOTOREPORTAJ Cazinoul, vânt din pupa pentru restaurare! Pardoseli ca ape cristaline, tâmplărie exterioară de nota 10 și „misterul“ sursei de încălzire din interior

09 Feb 2024 2003

Municipiul Constanța pune la bătaie aproape două milioane de euro pentru reabilitarea terasei Cazinoului, a zidului de apărare și a balustradei (DOCUMENT)

31 Jan 2024 1167

Moment muzical în fața Cazinoului din Constanța. Fost concurent de la Vocea României își etalează talentul (VIDEO)

19 Jan 2024 1827

Fotoreportaj Constanța Vremea frumoasă a scos constănţenii la plimbare pe faleza Cazinoului în prima zi de Crăciun (GALERIE FOTO+VIDEO)

25 Dec 2023 1884

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac despre stadiul proiectelor aflate în desfășurare în oraș (VIDEO)

12 Dec 2023 1370

Biciuit de ploi și vânturi nemiloase, Cazinoul din Constanța strălucește, suveran alb peste faleza cenușie (FOTO)

22 Nov 2023 4017