Dezmințire oficială a CFR SA în contextul acuzațiilor false ale CFR CĂLĂTORI la adresa personalului feroviar al companiei, în cazul trenului IR 1836 care a rămas fără ușă la ultimul vagon

Sursă foto: CFR Infrastructură
  • Dezmințire oficială a CFR SA în contextul acuzațiilor false ale CFR CĂLĂTORI la adresa personalului feroviar al companiei noastre, în cazul trenului IR 1836 care a rămas fără ușă la ultimul vagon!
 
Dezmințire oficială a CFR SA în contextul acuzațiilor false ale CFR CĂLĂTORI la adresa personalului feroviar al companiei noastre, în cazul trenului IR 1836 care a rămas fără ușă la ultimul vagon!
 
Referitor la acuzațiile operatorului național de transport feroviar de călători CFR CĂLĂTORI, care marți 8 august 2023 a învinovățit pe nedrept și în mod public că „…la ieșire din stația Bărăbanț, un utilaj feroviar care se afla și lucra la infrastructura feroviară a intrat în gabaritul de trecere agățând și smulgând ușa de acces a ultimului vagon din compunerea trenului IR 1836 Cluj Napoca - București Nord, care circulă pe linia alăturată”, se fac următoarele precizări:
 

„Drezina pantograf care desfășura lucrări la linia de contact se afla într-adevăr la ieșire din stația Bărăbanț, doar că ușa vagonului din compunerea trenului IR 1836 a căzut „singură” pe liniile CF, fără ajutorul niciunui utilaj, în momentul intrării trenului în stația Bărăbanț, dovada fiind filmarea oficială de pe camerele de luat vederi din stație, care au surprins exact momentul în care ușa se desprinde și cade direct pe linii, fără a fi smulsă de vreun utilaj feroviar!!!”, precizează sursa citată.

 
Chiar operatorul național, conform comunicatului oficial referitor la acest incident, menționează faptul că „ușa de acces este culisantă cu acționare digiatală, iar deschiderea acesteia este posibilă numai pe timpul staționării trenului”!
 

„Ne întrebăm retoric, cum putea un utilaj feroviar să smulgă ușa vagonului, care este culisantă și se deschide doar în timpul staționării, dacă trenul IR era deja în mișcare «…la ieșire din stația Bărăbanț…»?!”, mai adaugă sursa citată.

 
Deși CFR Călători a acuzat oficial că „…un utilaj feroviar care se afla și lucra la infrastructura feroviară a intrat în gabaritul de trecere”, în raportul de eveniment chiar mecanicul trenului a subliniat faptul  că „…la trecerea prin stația Bărăbanț erau lucrărtori și utilaje, am dat semnal de ATENȚIE, conform reglementărilor în vigoare. Acestea nu se aflau în gabaritul de trecere, ci pe liniile încrucișate….”.
 
Astfel, în contextul celor sus-menționate, nu mai puțin a imaginilor care rezolvă misterul „ușii smulse”, considerăm tendențioasă și neprofesională acțiunea de imagine a operatorului național, care s-a grăbit să se disculpe de problemele din ograda proprie, aducând pe nedrept acuzații nefondate personalului feroviar al CFR SA, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Se construiește un pod feroviar și rutier între Portul Constanța și Constanța Sud - Agigea

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CFR Modificări în circulația feroviară. Lista trenurilor vizate

13 Mar 2024 513

Ziua de 1 Martie la CFR Infrastructura Constanța. Mărțișoare și zâmbete la debutul primăverii (FOTO)

01 Mar 2024 484

CFR Infrastructura Constanța Ziua Feroviarului marcată la Constanța (FOTO)

15 Feb 2024 762

În Portul Constanța au început lucrările la sistemul de drenare a apelor de pe platforma CF a grupei B1 – Port Constanța

16 Jan 2024 651

CFR Infrastructura Constanța Locomotivele cu abur au circulat pe căile ferate din Dobrogea, peste un secol (FOTO)

09 Jan 2024 588

Sucursala Regională CF Constanța atribuie un contract de lucrări de reparații și întreținere a infrastructurii feroviare publice aflată în incinta Portului Constanța (DOCUMENT)

02 Jan 2024 1106

Investiții în valoare de peste 23 milioane euro în infrastructura feroviară din incinta Portului Constanța, în cadrul Priorității 4 (GALERIE FOTO)

28 Dec 2023 955

Contract de 6 milioane de euro între CFR Infrastructură și Bawi Construction. Sunt vizate lucrări de reparații la calea ferată din Portul Constanța (DOCUMENT)

13 Nov 2023 1027

Știri Constanța Continuă lucrările de reparații și întreținere a infrastructurii feroviare publice aflată în incinta Portului Constanța

08 Nov 2023 814

Acord de finanțare pentru proiectul de modernizare a infrastructurii feroviare din Portul Constanța (GALERIE FOTO)

20 Oct 2023 829

CFR Infrastructură Circulație rutieră închisă pe DN 3 la intersecția cu Magistrala 800, în vederea executării unor lucrări de reparație

16 Oct 2023 912

CFR Infrastructură Constanța Restricții de circulație în localitatea Slobozia din cauza unor lucrări

22 Sep 2023 737

CFR Infrastructura Constanța Proiectul liniei ferate ce urma să lege Muntenia de Dobrogea și al podului feroviar de la Giurgeni. Imagini unice (FOTO)

21 Sep 2023 962

Blocul Național Sindical sprijină greva de avertisment a cfriștilor

13 Sep 2023 813

Linia ferată Canara - Legătura între Portul Constanța și cariera de piatră de la Ovidiu

05 Aug 2023 1266