UPDATE Două Direcții din Primăria Constanța au depus plângeri penale pentru ultraj și instigare publică împotriva membrilor SOS România


foto: polițistul local agresat

UPDATE:

 

Și conducerea DGAS a făcut plângere penală pentru ultraj și instigare publică membrilor SOS România
 

După ce reprezentanții Direcției Generale Poliția Locală au depus plângere penală împotriva agresorului unui polițist local, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța s-a înregistrat și plângerea Direcției Generale de Asistență Socială Constanța.

Reprezentanții DGAS au sesizat organele de urmărire penală pentru ultraj și instigare publică cu privire la faptele săvârșite de către membrii partidului SOS, filiala Constanța, în data de 29 februarie 2024.

Pe 29 februarie 2024, înainte de începerea ședinței Consiliului Local Municipal Constanța, mai mulți membri ai partidului SOS, filiala Constanța au organizat un protest spontan în cartierul social Henri Coandă și i-au instigat pe locuitorii din campus să meargă și să protesteze în număr cât mai mare în fața Primăriei Constanța.

La scurt timp de la debut, protestul a degenerat și doar intervenția promptă a organelor de ordine publică și a firmei de pază a făcut să nu se ajungă la violențe fizice și revoltă.

Locuitorii din Henri Coandă nu au răspuns la îndemnurile grupului de agitatori, motiv pentru care instigatorii au plecat singuri spre Primăria Constanța. 

În urma lor au rămas zecile de postări de pe rețelele de socializare, precum și transmisiunile făcute de protestatari. Toate persoanele care vorbesc în public, fie că o fac în fața unui public live ori prin intermediul platformelor social media, trebuie să conștientizeze faptul că sunt pe deplin responsabile de cuvintele pe care le rostesc.

Dincolo de această responsabilitate intrinsecă față de acțiunile proprii ale celor care comunică în mod public, nu se poate ignora faptul că foarte mulți copii dețin conturi de social media și sunt foarte influențabili, mai influențabili decât adulții și, de regulă, au mai puține pârghii psihice de filtrare a acțiunilor lor.

În continuare, organele abilitate urmează să stabilească persoana sau persoanele care se fac vinovate, să identifice cu claritate modul de activitate infracțională desfășurat de fiecare în parte și să dispună tragerea lor la raspundere, se arată în comunicatul transmis de DGAS Constanța.


ȘTIREA INIȚIALĂ

La data de 29 februarie 2024, în jurul orei 18:00, în timpul desfășurării ședinței de Consiliul Local Municipal în format fizic, un polițist local din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța a fost agresat în timp ce își îndeplinea atribuțiile legale la una din căile de acces în clădirea unde are sediul Primăria Constanța.

Agresiunea a fost premeditată și comisă de către unul dintre membrii grupului care s-a identificat a fi din partidul S.O.S. România, transmite Direcția Poliția Locală Constanța.
 
Același grup, cu o oră înainte de incidentul de la Primăria Constanța, a încercat să-i incite pe locuitorii din cartierul Henri Conadă și să-i determine pe aceștia să se adune în fața Primăriei Constanța pentru un protest spontan. Forțele de ordine, inclusiv lucrătorii din cadrul Secției 2 Poliție Constanța și ai Grupării de Jandarmi Mobilă "Tomis" Constanța, au intervenit pentru a restabili ordinea și au informat că persoanele respective intenționează să participe la ședința Consiliului Local Municipal. Locatarii din Henri Coandă nu au răspuns la îndemnurile grupului de agitatori și aceștia s-au deplasat singuri la sediul Primăriei Constanța cu scopul de a participa la ședința de Consiliu local.
 
Având în vedere aceste informații, mai multe echipaje de polițiști locali s-au deplasat în zona sediului administrativ al Primăriei Municipiului Constanța unde au format un dispozitiv pentru a asigura liniștea și ordinea publică și pentru a asigura protecția personalului din aparatul de specialitate al primarului, conform prevederilor art. 6, lit. a), b) și f) din Legea nr. 155/2010 privind poliția locală.
 
Grupul de agitatori a forțat intrarea în sala de ședință fără să se legitimeze și fără să aștepte ca președintele de ședință să fie anunțat că sunt solicitări de luări de cuvânt. În timp ce s-a încercat calmarea grupului de presiune a S.O.S. România. unul dintre membri l-a agresat pe polițistul local aflat în exercițiul funcțiunii. În urma acestui incident grupul de presiune a fost evacuat din clădire.


 
Reprezentanții Direcției Generale Poliția Locală Constanța au depus o plângere penală împotriva agresorului la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, solicitând autorităților competente să desfășoare o anchetă riguroasă și să ia măsurile necesare în conformitate cu legea.
 
Cazul a fost preluat de către instituția abilitată pentru a continua cercetarea și pentru a stabili cu exactitate împrejurările producerii evenimentului.

Citește și:

Scandal la intrarea în sala în care are loc ședința Consiliului Local al Municipiului Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)


 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanța A doua ediție a Conferinței Naționale despre Rolul Poliției Locale în Sistemul de Ordine Publică, găzduită de Universitatea „Ovidius”! (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 395

Exercițiu de evacuare în caz de incendiu la sediul Direcției Generale a Poliției Locale Constanța.

17 Apr 2024 430

Administrația Chițac bagă peste 1,4 milioane de euro în noul sediu al Poliției Locale Constanța

13 Apr 2024 804

Sancțiuni drastice pentru încălcările legate de gestionarea deșeurilor în Constanța (FOTO)

12 Apr 2024 466

Persoană depistată de polițiștii locali în timp ce comercializa substanțe interzise în municipiul Constanța

11 Apr 2024 415

Cumpărări directe! Medgidia. Se extinde sistemul de supraveghere stradală! GMB Computers SRL se va ocupa de lucrări

08 Apr 2024 571

Primăria Mangalia cumpără de la Universal Grup SRL uniforme pentru poliția locală!

05 Apr 2024 525

Atenție sporită când mergeți cu taxiul! Avertizările polițiștilor locali din Constanța

03 Apr 2024 652

Atenție, șoferi! Mașinile parcate neregulamentar se ridică în intersecția de la Dacia, în Constanța

03 Apr 2024 716

Primăria Constanța, apel în dosarul împotriva Primavera Campus SRL. Pe fond, amenda de 40.000 lei, înlocuită cu avertisment

01 Apr 2024 678

Mamaia 2000 SRL, răspuns negativ de la Primăria Constanța pentru elaborarea unui PUZ

22 Mar 2024 747

Primăria Constanța Sancțiuni aplicate pentru lipsa autorizației de folosire a tramei stradale și a avizului de traseu, precum și pentru transportul deșeurilor (FOTO)

22 Mar 2024 485

Știri Constanța Controale pe autobuzele CT BUS! (FOTO)

21 Mar 2024 607

Acte de vandalism în Constanța! Făptașii, doi tineri, identificați de polițiști (VIDEO)

13 Mar 2024 909

Camerele de supraveghere, „dușmanul” vitezomanilor din Constanța (VIDEO)

13 Mar 2024 1138