Două companii interesate de gestionarea inteligentă a iluminatului public din Valu lui Traian. Licitația a ajuns în atenția CNSC. Ce decizii au fost dictate?

  • Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat decizia nr. 2496/C9/2672 la contestația depusă de Elbi Energy Projects SRL privind procedura simplificată organizată în vederea atribuirii contractului având ca obiect ”Execuție lucrări, montaj utilaje, echipamente tehnologice și funcționale pentru obiectivul de investiții: Eficientizarea și gestionarea inteligentă a energiei în infrastructura iluminatului public în comuna Valu lui Traian, județul Constanța”
  • Contestatoarea a solicitat anularea rezultatului procedurii, a raportului procedurii și obligarea autorității contractante la reluarea procedurii de atribuire, începând cu etapa verificării conformității ofertelor și la achitarea cheltuielilor de judecată
  • Și Euro-Audit Service SRL, controlată de Alexandru Cârlig a solicitat admiterea cererii sale de intervenție în această speță
  • Asupra cauzei de față, în baza legii și a mijloacelor de probă aflate la dosar, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a admis contestația formulată de Elbi Energy Projects SRL, în contradictoriu cu comuna Valu lui Traian, și anulează raportul procedurii de atribuire nr. 20533/18.09.2023 și procesul-verbal de evaluare a propunerilor tehnice
  • Prezenta decizie este obligatorie pentru părți. Împotriva ei se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare pentru părțile cauzei, respectiv de la data luării la cunoștință
 

 
Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat decizia nr. 2496/C9/2672 la contestația depusă de Elbi Energy Projects SRL, cu sediul în București, Șos. Alexandriei nr. 203A, sectorul 5, reprezentată prin Năstase Andra Ioana, administrator, privind procedura simplificată organizată în vederea atribuirii contractului având ca obiect ”Execuție lucrări, montaj utilaje, echipamente tehnologice și funcționale pentru obiectivul de investiții: Eficientizarea și gestionarea inteligentă a energiei în infrastructura iluminatului public în comuna Valu lui Traian, județul Constanța”, cod CPV 45316000-5 - Lucrări de instalare de sisteme de iluminare și de semnalizare (Rev.2), organizată de comuna Valu lui Traian, în calitate de autoritate contractantă.

Contestatoarea a solicitat anularea rezultatului procedurii, a raportului procedurii nr. 20533/18.09.2023, obligarea autorității contractante la reluarea procedurii de atribuire, începând cu etapa verificării conformității ofertelor și la achitarea cheltuielilor de judecată.

Prin cererea de intervenție nr. 745/06.10.2023, înregistrată la Consiliu sub nr. 54911/09.10.2023, depusă de Euro-Audit Service SRL, cu sediul în Târgoviște, str. Calafat nr. 7, județul Dâmbovița, reprezentată prin Alexandru Cârlig, administrator, intervenienta a solicitat admiterea cererii sale de intervenție, respingerea contestației formulată de Elbi Energy Projects SRL, menținerea deciziei autorității contractante, ca fiind temeinică și legală, precum și obligarea contestatoarei la plata cheltuielilor de judecată.

Contestația și cererea de intervenție vor fi soluționate împreună, având în vedere dispozițiile art. 66 alin. (1), art. 67 alin. (1) și art. 123 alin. (1) C. procedură civilă.

Asupra cauzei de față, în baza legii și a mijloacelor de probă aflate la dosar, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a admis contestația formulată de Elbi Energy Projects SRL, în contradictoriu cu comuna Valu lui Traian, și anulează raportul procedurii de atribuire nr. 20533/18.09.2023 și procesul-verbal de evaluare a propunerilor tehnice, în partea ce privește oferta Elbi Energy Projects SRL.

CNSC obligă autoritatea contractantă la reevaluarea ofertei Euro-Audit Service SRL, în termen de 15 zile de la primirea prezentei, cu respectarea celor din motivare, a documentației de atribuire și a dispozițiilor legale în materia achizițiilor publice. Rezultatul procedurii va fi comunicat operatorilor economici în termenul legal.

În temeiul art. 26 alin. (9) din lege, admite cererea de obligare a autorității contractante la plata cheltuielilor efectuate cu soluționarea contestației și obligă comuna Valu lui Traian la plata către Elbi Energy Projects SRL a sumei de 3.500 lei reprezentând onorariu avocat.


În temeiul art. 64 Cod procedură civilă, CNSC a respins cererea de intervenție formulată de Euro-Audit Service SRL, precum și cererea intervenientei de plată a cheltuielilor efectuate cu soluționarea contestației.

Prezenta decizie este obligatorie pentru părți. Împotriva ei se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare pentru părțile cauzei, respectiv de la data luării la cunoștință de către alte persoane vătămate, în temeiul art. 29 din Legea nr. 101/2016.
 
Elbi Energy Projects SRL

Societatea a fost înființată în 2019 și are ca obiect de activitatea lucrări de instalații electrice și tehnico-sanitare și alte lucrări de instalații pentru construcții. În anul 2022, firma a raportat 23 de salariați, o cifră de afaceri de peste 118 milioane lei, iar profitul a fost de 8,5 milioane de lei.
 
Sediul social este în București, pe șoseaua Alexandriei nr. 203A. Asociat unic este Smart Logistics & Consulting SRL, administrator fiind Năstase Andra Ioana. Smart Logistics & Consulting SRL mai apare asociat în West Residential Park SRL și în Elbi Light & Power Distribution SRL.
 
Smart Logistics & Consulting SRL este fondată în 2021, iar în 2022 a avut o pierdere de peste 1,4 milioane lei. Sediul este în București, pe strada Valea lui Mihai nr. 12, într-un apartament de bloc. Firma are ca asociat unicp e Sandu Cristinel, care ocupă și funcția de administrator.
 
Despre Euro-Audit Service SRL
 
Compania Euro-Audit Service SRL a fost fondată în 2004 de către Maria Gabriela Horga, deputat PNL, iar în prezent este deținută de asociatul majoritar Eugeniu Militaru (de 89 de ani) și Floarea Secară (de 71 de ani), fiind administrată de Alexandru Cârlig – soțul deputatei.
 
De altfel, în declarația de avere a deputatei completată pe 13 iunie 2023, compania Euro-Audit Service SRL este trecută la venituri din investiții, unde Maria Gabriela Horga a precizat un venit de 206.000 de lei de la companie, suma reprezentând „dividende nete plătite în anul 2021 din dividendele distribuite în anul 2020, din profitul anilor anteriori“.
 
De asemenea, se menționează în același document că soțul deputatei, Alexandru Cârlig, a realizat un venit anual de 110.314 lei ca administrator al Euro-Audit Service SRL.
 
Potrivit termene.ro, Euro-Audit Service SRL a fost fondată în 2004, are sediul social în Târgoviște, Dâmbovița, pe strada Calafat nr. 7 și se ocupă de „lucrări de instalații electrice“.

Firma are puncte de lucru în Deva, Petroșani și București.
 
Asociați sunt, așa cum precizam anterior, Eugeniu Militaru și Floarea Secară, administratorul fiind Alexandru Cârlig.
 
Numele lui Eugeniu Militaru se regăsește și în Vadaemecum Mangament SRL din Dâmbovița, iar cel al lui Alexandru Cârlig figurează și în Ando Consulting SRL Constanța, dar și în Legume cu Dor SRL Călărași (acum dizolvată).
 
Totodată, la finele lunii mai 2023, Alexandru Cârlig a fondat Solid Building Residence SRL în Cernavodă, alături de Florica Nedelcu și Alexandru Troia. Firma are sediul social pe strada 9 Mai, bloc C1, se ocupă de lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale și este administrată de Florica Nedelcu.
 
Euro-Audit Service SRL a declarat în 2022 49 de angajați, profit peste 2,01 milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 19,15 milioane de lei.
 
Potrivit termene.ro, firma figurează cu 106 achiziții directe (Primăria Municipiului Târgu Jiu, Comuna Ghiroda, Municipiul Mangalia, Orașul Topoloveni, dar și alte autorități contractante) și, respectiv, 78 de contracte publice (Comuna Băișoara, Orașul Cugir, Municipiul Deva, Orașul Cernavodă, Municipiul Câmpina, dar și alte autorități contractante).
 


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.  
 
Citește și: 
 
Licitații Constanța Firma administrată de Alexandru Cârlig a contestat la CNSC o achiziție organizată de primăria Ostrov. Ce decizii au fost dictate?
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitația pentru pază la locațiile Drumuri Județene Constanța SA, contestată la CNSC!

18 Apr 2024 487

Primăria Constanța pune la bătaie pentru acest eveniment peste 400.000 euro fără TVA Delia, Elena Gheorghe, Motans și Iuliana Beregoi vor concerta la Zilele Constanței 2024!

17 Apr 2024 906

Administrația Chițac bagă peste 1,4 milioane de euro în noul sediu al Poliției Locale Constanța

13 Apr 2024 807

Primăria Constanța vrea să plătească 700.000 de euro pentru servicii veterinare pentru gestionarea animalelor fără stăpân din municipiu

13 Apr 2024 495

Chiriile cresc de la un an la altul. Care sunt prețurile la început de an 2024, în municipiul Constanța?

02 Apr 2024 1587

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins contestația depusă de firma familiei directorului RAR, Marian Butnaru! Despre ce este vorba?

30 Mar 2024 653

Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, reclamat la CNSC. Este vizată o licitație pentru materiale sanitare. S-a dictat modificarea documentației de atribuire!

30 Mar 2024 565

Firme Constanța Decizii ale Adunării Generale a Acţionarilor Mamaia SA!

28 Mar 2024 548

MAEParticiparea secretarului de stat Ana Tinca la conferința „Schimbarea dinamicii în regiunea extinsă a Mării Negre”

21 Mar 2024 370

Administrația Fondului Imobiliar SRL scoate la licitație serviciile de curățenie în spațiile administrate. Contractul se ridică la peste 170.000 de euro fără TVA

19 Mar 2024 648

Acţionarii Model Constanța SA decid vânzarea unui teren situat la intrarea în zona peninsulară a municipiului Constanţa

18 Mar 2024 643

Decizii CNSC Licitația pentru achiziția de materiale sanitare organizată de Spitalul de Boli Infecțioase, contestată

16 Mar 2024 653

Convocare AGA Litoral SA Se aprobă oferta de cumpărare a unui teren intravilan şi a unei construcții situate în Mamaia, zona Club Castel

16 Mar 2024 641

Licitații publice Contract de peste 16 milioane de euro. Consiliul Județean Constanța a lansat o nouă licitație pentru lotul 3 de transport județean!

11 Mar 2024 1092

Achiziția pentru atribuirea contractului pentru pază și protecție în cadrul Direcției de Sănătate Publică a județului Constanța din nou contestată la CNSC! (DOCUMENT)

10 Mar 2024 709