Este Ziua Europeană a Justiției Civile. Ce mesaj a transmis Marius Voineag, procuror-șef al DNA


Ziua Europeană a Justiției Civile se celebrează azi, 25 octombrie. Justiția civilă reprezintă coloana vertebrală a unei societăți libere și democratice, asigurând soluționarea litigiilor civile într-un mod independent și imparțial, acesta constituind un element esențial pentru protecția drepturilor și libertăților cetățenilor și pentru menținerea ordinii sociale

În calitate de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție, vreau să subliniez, încă o dată, angajamentul nostru de neclintit de a lupta împotriva fenomenului corupției, pentru a proteja integritatea instituțiilor noastre, pentru a recâștiga încrederea cetățenilor în capacitatea statului de a asigura servicii publice eficiente și pentru a ne fructifica potențialul ca stat membru al structurilor euro-atlantice.” a declarat domnul Marius Voineag, procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție.


Iată comunicatul pus la dispoziție de DNA:

Începând cu 2003, în fiecare an, pe data de 25 octombrie, este sărbătorită Ziua Europeană a Justiției Civile, un moment important pentru a sublinia importanța accesului cetățenilor la acest serviciu public fundamental.

Justiția civilă reprezintă coloana vertebrală a unei societăți libere și democratice, asigurând soluționarea litigiilor civile într-un mod independent și imparțial, acesta constituind un element esențial pentru protecția drepturilor și libertăților cetățenilor și pentru menținerea ordinii sociale. Cu toate acestea, pentru ca justiția civilă să își îndeplinească rolul cu succes, trebuie să fie accesibilă și eficientă pentru toți, indiferent de resursele financiare sau de statutul social.

Cu acest prilej, trebuie să subliniem încă o dată faptul că justiția se înfăptuiește pentru cetățeni, iar încrederea acestora în sistemul judiciar este unul dintre ingredientele cheie pentru buna funcționare a societății în ansamblu. Pentru a consolida această încredere, este nevoie de un efort conjugat la nivelul tuturor actorilor relevanți pentru a crește eficiența și calitatea actului de justiție.


„Ziua Europeană a Justiției Civile marchează angajamentul comun al statelor membre de a asigura un sistem de justiție eficient, transparent și echitabil în întreaga Uniune Europeană, reprezentând în același timp o oportunitate de a reflecta la rolul mai larg al sistemului judiciar în arhitectura instituțională a statului. În perioadele dificile, sistemul judiciar trebuie să reprezinte o ancoră, o sursă de stabilitate și predictibilitate pentru cetățeni. Acest rol devine cu atât mai evident atunci când avem ocazia, în context geopolitic, să observăm consecințele la nivelul statelor al absenței unor sisteme judiciare puternice și independente.

În calitate de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție, vreau să subliniez, încă o dată, angajamentul nostru de neclintit de a lupta împotriva fenomenului corupției, pentru a proteja integritatea instituțiilor noastre, pentru a recâștiga încrederea cetățenilor în capacitatea statului de a asigura servicii publice eficiente și pentru a ne fructifica potențialul ca stat membru al structurilor euro-atlantice.” a declarat domnul Marius Voineag, procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție.- se arată în conținutul comunicatului. 


Citește și:

DNA, acțiune extraordinară pentru rejudecarea dosarului privind finanțarea campaniei electorale din 2009
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dosar DNA Constanta! Cazul presupusului şantaj de la SOCEP se va rejudeca! Tribunalul Constanța anunță primul termen

02 May 2024 378

Curtea de Apel Constanța repune pe rol un dosar al DNA Constanța! S-a calculat un presupus prejudiciu de aproape 10 milioane euro

01 May 2024 3727

Procurorul Sorin Constantinescu, fostul șef al DNA Constanța, eliberat din funcţie, prin pensionare!

29 Apr 2024 503

Dănăilă Sorin, fost director Îmbunătățiri Funciare Galați, trimis în judecată de DNA!

29 Apr 2024 535

Delegarea procurorului Mihai Stanciu în fruntea DNA Constanța, contestată! Înalta Curte anunță primul termen în dosar

27 Apr 2024 694

Stănculescu Cătălin Liviu, șeful Direcției Energie din Complexul Energetic Oltenia, reținut de DNA

26 Apr 2024 562

Surse - perchezitiții DNA la Complexul Energetic Oltenia

25 Apr 2024 372

Elena Marinela Negulici, fost director economic al CNE Cernavodă, proces contra Statului Român, după achitarea definitivă într-un dosar DNA Constanța!

24 Apr 2024 566

Dosarul SOCEP, instrumentat de DNA Constanța, se va rejudeca! (MINUTĂ)

24 Apr 2024 504

Trimitere în judecată DNA S-a lăudat cu influență asupra unor judecători din cadrul Curții de Apel București

24 Apr 2024 441

Ce averi au procurorii Vasile Iftinchi și Stoica Elena, propuși să lucreze la DNA Constanța, după plecarea lui Bodean Andrei și Conortos Constantin (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 926

DNA o trimite în judecată pe Nadia Florentina Racz, fost inspector șef adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă Bihor

23 Apr 2024 469

Procurorii Vasile Iftinchi și Stoica Elena, propuși să-i înlocuiască la DNA Constanța pe Bodean Andrei și Conortos Constantin

23 Apr 2024 754

Dosar DNA Constanța Vasile Iliuță, șeful Consiliului Județean Călărași, termen azi la Curtea de Apel București! (RECHIZITORIU)

23 Apr 2024 639

Curtea de Apel Constanța, în pronunțare într-un dosar DNA cu un presupus prejudiciu de aproape 10 milioane euro

21 Apr 2024 952