Actualitate

EXCLUSIVITATE. Un mare bulevard din Constanţa va fi transformat complet! Stâlpii de iluminat se mută pe mijlocPotrivit unor surse bine informate, Primăria Constanţa face demersuri intense pentru un proiect ambiţios care vizează schimbarea completă la faţă a bulevardului Alexandru Lăpuşneanu, una dintre principalele magistrale ce leagă oraşul de staţiunea Mamaia.
 
Deşi au fost demarate o serie de lucrări chiar din primăvara acestui an, acestea nu au legătură cu proiectul viitor, care presupune schimbări radicale.

"Există, într-adevăr, un astfel de proiect. Vreau să reconfigurez tot bulevardul Lăpuşneanu, de la un capăt la altul. Du iluminat pe mijloc, cu sistematizare intersecţii - pentru că avem multe zone de conflict la străzile Sucevei, Nicolae Iorga şi altele -, sistematizare însemnând nu doar sensuri giratorii. Va fi reglementată parcarea, nu va mai fi aşa haotic, cum a fost până acum. După modelul bulevardului Tomis, alveolele în trotuar se vor desfiinţa, iar trotuarul va redeveni trotuar", a declarat, în exclusivitate pentru ZIUA de Constanţa, viceprimarul cu atribuţii de primar, Decebal Făgădău.

 
Una dintre marile schimbări va fi aceea că iluminatul public se va muta chiar pe centrul magistralei. "Veţi vedea, se schimbă iluminatul public şi multe altele. Se va face pistă de biciclete, care va fi amenajată pe tot bulevardul. Nu este vorba despre proiectul demarat de pe acum, este un proiect de sine stătător. De anul viitor va începe proiectul. Până atunci, facem tot felul de studii, aşa cum se cere", a adăugat Făgădău.
 
Mai mult, în dezbatere publică este un proiect de hotărâre privind asigurarea de locuri de parcare. Dacă va fi adoptat, investitorii care vor avea construcţii mai mari de două etaje îşi vor asigura locurile de parcare în incinta proprietăţii.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tudorel Chesoi, Alianța Național Țărănistă Primarul PSD Decebal Făgădău a sărăcit Constanța

02 Jul 2020 220

Făgădău „Erau mașini parcate peste tot, pe trotuar, pe spațiul verde“

29 Jun 2020 2127

Constanța Direcția Generală de Asistență Socială primește cereri pentru fertilizarea in vitro, prin programul „Infant“

29 Jun 2020 512

Măsuri financiare anunțate de primarul Constanței Sporuri suspendate, posturi și promovări blocate pentru aparatul propriu. Taxe simbolice sau reduse pentru operatorii economici

26 Jun 2020 787

Constanța Încep înscrierile în învățământul dual. „Este o perioadă în care în România se caută foarte mult muncitorii calificați”

25 Jun 2020 571

Consiliul Local al municipiului Constanța, convocat în ședință ordinară. Care e proiectul ordinii de zi

24 Jun 2020 713

Decebal Făgădău – „Nu îmi doresc să fiu cel care demolează biserici“ Biserica „Izvorul Tămăduirii“ din Tomis Nord, azi în atenția Judecătoriei Constanța

23 Jun 2020 3499

Surse. PNL a încheiat un sondaj de etapă în municipiul Constanța. Cum stau Chițac, Făgădău, Ion și Murad în preferințele celor chestionați

22 Jun 2020 5449

Constanța Cadrele medicale, gratuitate, în continuare, la transportul în comun cu CT BUS

17 Jun 2020 644

Reacția unui consilier local, după notificarea OPC privind plata parcării prin SMS în Constanța

09 Jun 2020 1601

Constănțeanul supărat Nemulțumiri la final de mandat. Opoziția din CLM i-a trimis o scrisoare deschisă primarului Decebal Făgădău

08 Jun 2020 1238

USR-Comunicat de presă CU COMPLICITATEA PRIMĂRIEI LUI DECEBAL FĂGĂDĂU SE PREGĂTEȘTE ÎNCĂ UN TUN IMOBILIAR DE PROPORŢII

03 Jun 2020 1003

Primarul Decebal Făgădău a semnat contractul de finanțare pentru Teatrul de Stat Constanța

03 Jun 2020 804

Constănțeanul supărat Dincolo de intersecția cu Zorelelor, strada Unirii a rămas neasfaltată. Locuitorii din Faleză Nord îi transmit primarului Făgădău, nu mai pot fi duși de nas!

02 Jun 2020 2419

Se pregătește un nou regulament de acces? Decebal Făgădău, nu se lasă “Zona Peninsulară va deveni, în cele din urmă, pietonală!”

01 Jun 2020 3249