Expoziție de artă la sediul CFR Infrastructură Constanța! Ce lucrări pregătesc angajații

Sursă: facebook.com/cfrinfrastructuracta
  • O expoziție de arte vizuale este organizată astăzi, 4 iulie, la sediul CFR Infrastructură Constanța. Zeci de lucrări ale artiștilor amatori din cadrul Regionalei sunt expuse în sala de conferințe a instituției.
 
Conform unui comunicat de presă din partea CFR Infrastructură Constanța, lucrările de artă sunt realizate de:
  • Roxana Voicu
  • Gabriala Pîslaru
  • Alina Tudor
  • Paula Stanciu
  • Ioan Lucian Asaftei, toți fiind angajați ai CFR Infrastructură Constanța, care iubesc arta și, în timpul liber, se exprimă prin diferite metode plastice.
 
„Cinci artiști, cinci limbaje de exprimare artistică, într-o expoziție ce reunește lucrări pe diferite tipuri de suport.“, a precizat sursa.
 

„Eu am deschis drumul, acum doi ani, când am expus mai multe lucrări și mi-am dorit să vină și alți colegi alături de mine. Se vede, astăzi, după multitudinea de stiluri, de lucrări, de frumusețe, de bucurie. Pentru această expoziție am adus doar 14 lucrări, pentru că nu este spațiu suficient.
 
Eu îmi prezint picturile, întotdeauna, ca pe niște stări, pentru că fiecare tablou are o poveste în spate, indiferent că este mai frumos, mai complicat sau mai simplu. Îmi place foarte mult să lucrez în ulei, iar atunci când pictez îmi pun sufletul pe pânză, gândesc și vreau să iasă totul bine. Toate aceste tablouri le-am realizat într-un an și un pic, ținând cont că, printre altele, mai cochetez cu hand-made, cu poezia, dar îmi fac timp și pentru pictură“, a menționat Paula Stanciu.

„Această expoziție este foarte importantă, nu numai pentru mine, pentru toată Regionala Constanța, deoarece demonstrează că, salariații, în timpul liber pe care îl au, se ocupă și cu altceva, pentru plăcerea sufletului. Sunt artist plastic amator din anul 1990 și am participat inclusiv la expoziții  internaționale, la Brașov, la Galați, la Galeriile Amfora din Constanța, unde am fost și membru. Printre picături mai fac și tablouri. La această expoziție am 12 picturi, în care sunt reprezentate atât imagini abstracte, cât și icoane sau flori, lucrări realizate în ulei, pe sticlă“, a spus Mihaela-Roxana Voicu.

„Colegii mei au venit cu această inițiativă și au fost drăguți că m-au invitat și pe mine să-mi expun lucrările, alături de ale lor. Ideea cu lutul este o modalitate de a mă exprima artistic. Iubesc lutul de când eram copil, dar de 8 luni am început să lucrez cu lut cu uscare rapidă. Astfel, mi-a venit ideea de a recicla toate paharele și vazele uitate în diferite locuri din casă și să le dau altă viață. Vreau să transmit că orice lucru care și-a pierdut din frumusețe și din utilitate, se poate întoarce la viață.
 
Am început cu vazele și am continuat cu o căsuță pentru chei, cu potcoavele care aduc noroc, am realizat copacul vieții, dar și bijuterii din lut  polimeric. Eu scriu de la 8 ani, am o parte artistică, dar cu lutul este o modalitate de a mă exprima altfel, mai vizual“, a dezvăluit Alina Tudor.

 

„Particip la această expoziție cu 20 de lucrări de pictură în acrilic și cu bijuterii hand-made, toate făcute din nevoia de relaxare și de uitare a unor probleme personale. În momentul în care le fac, vreau să transmit o stare de liniște. În general am lucrat cu nuanțe mai închise, dar folosesc și culori, în funcție de starea de spirit. Pictez din anul 2014 și îmi place să mă exprim astfel“, a punctat Gabriela Pîslaru.

 

„Lucrările mele reprezintă diferite peisaje, dar sunt și cu natură statică. Sunt tablouri realizate cu vopsea acrilică sau ulei, în cuțit și în pensulă. Mă inspiră nevoia de creare a frumosului. Am mai pictat în urmă cu peste 20 de ani și am reînceput să mă exprim artistic, pe pânză, din februarie 2021, iar de atunci pictez încontinuu“, a încheiat Lucian Asaftei.

Citește și:

Tragedie rutieră în fața Policlinicii CFR din Constanța! Șoferiță condamnată

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CFR Infrastructură Constanța Citește cu CFR! Invitație la lectură, în Gara Constanța

03 May 2024 374

În Portul Constanța au început lucrările la sistemul de drenare a apelor de pe platforma CF a grupei B1 – Port Constanța

16 Jan 2024 663

Sucursala Regională CF Constanța atribuie un contract de lucrări de reparații și întreținere a infrastructurii feroviare publice aflată în incinta Portului Constanța (DOCUMENT)

02 Jan 2024 1120

Investiții în valoare de peste 23 milioane euro în infrastructura feroviară din incinta Portului Constanța, în cadrul Priorității 4 (GALERIE FOTO)

28 Dec 2023 965

Contract de 6 milioane de euro între CFR Infrastructură și Bawi Construction. Sunt vizate lucrări de reparații la calea ferată din Portul Constanța (DOCUMENT)

13 Nov 2023 1042

Știri Constanța Continuă lucrările de reparații și întreținere a infrastructurii feroviare publice aflată în incinta Portului Constanța

08 Nov 2023 832

Acord de finanțare pentru proiectul de modernizare a infrastructurii feroviare din Portul Constanța (GALERIE FOTO)

20 Oct 2023 839

CFR Infrastructura Constanța Proiectul liniei ferate ce urma să lege Muntenia de Dobrogea și al podului feroviar de la Giurgeni. Imagini unice (FOTO)

21 Sep 2023 983

Linia ferată Canara - Legătura între Portul Constanța și cariera de piatră de la Ovidiu

05 Aug 2023 1278

CFR Infrastructură Constanța Turul virtual al Trenului Regal sosit la Tulcea! (GALERIE FOTO + VIDEO)

28 Jul 2023 1472

CFR Călători nu mai circulă cu restricții de viteză

19 Jul 2023 1158

Angajat al SRCF Infrastructură Constanța, locul I la semimaratonul „Festivalul Sporturilor“ (GALERIE FOTO)

09 Jun 2023 989

„Școala Altfel“ și „Săptămâna Verde”, în Gara CFR Constanța (FOTO)

19 May 2023 1138

Portul Constanța. Zeci de linii noi de cale ferată reparate și recepționate! (FOTO)

19 May 2023 1070

Electrificarea căii ferate Constanța-Mangalia, în consultare publică

11 May 2023 1154