Firma familiei Butnaru a contestat licitația pentru servicii de catering organizată de Primăria Mihai Viteazu în cadrul Programului de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolari și elevi
 
  • Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat decizia nr. 2728/C11/2937, la contestația formulată de Hermes SRL, cu sediul social în Medgidia, reprezentată prin administrator Butnaru Elena, și prin avocat SCA Lițcanu și Gheorghiță.
  • Contestația a fost formulată împotriva adresei de comunicare a rezultatului procedurii nr. 6236/21.11.2022 și a raportului procedurii nr. 6235/21.11.2022, emise de Primăria comunei Mihai Viteazu din județul Constanța, în calitate de autoritate contractantă, în cadrul procedurii proprii, organizată în vederea atribuirii contractului de servicii de catering în vederea acordării unui suport alimentar — tip sandvici - pentru preșcolarii și elevii din cadrul Liceului Tehnologic Mihai Viteazul, județul Constanța în cadrul Programului — pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 350 unități de învățământ preuniversitar de stat
  • Consiliul a decis să admită în parte contestația depusă de Hermes SRL, în contradictoriu cu Primăria comunei Mihai Viteazu, respectiv admite cererile privind evaluarea ofertei Hermes SRL
  • CNSC mai anulează actele autorității contractante privind decizia de declarare neconformă a ofertei aceluiași SRL și de stabilire a rezultatului procedurii, precum și comunicările privind rezultatul procedurii și obligă autoritatea contractantă ca, în termen de 15 zile de la primirea deciziei Consiliului, cu respectarea prevederilor legale, să facă aplicarea aspectelor de fapt și de drept, stabilite de Consiliu prin motivarea sa, în ceea ce privește oferta Hermes SRL
  • Registrul Comerțului arată că societatea Hermes a fost înființată în 1991 și are sediul social în Medgidia, pe strada Republicii, bloc D9, obiectul de activitate fiind reprezentat de restaurante
  • Societatea este deținută de Marigen Prod SRL Medgidia, care este asociat unic, și administrată de Elena Odeta Butnaru, soția șefului ARR Constanța, Marian Butnaru
  • Firma Marigen Prod o are ca administrator și asociat majoritar, potrivit Confidas.ro, pe Elena Odeta Butnar, ceilalți asociați fiind Blanca Elena Butnaru și Dragoș Marian Butnaru
     
  
Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat decizia nr. 2728/C11/2937, la contestația formulată de Hermes SRL, cu sediul social în Medgidia, reprezentată prin administrator Butnaru Elena, și prin avocat SCA Lițcanu și Gheorghiță.

Contestația a fost formulată împotriva adresei de comunicare a rezultatului procedurii nr. 6236/21.11.2022 și a raportului procedurii nr. 6235/21.11.2022, emise de Primăria comunei Mihai Viteazu din județul Constanța, în calitate de autoritate contractantă, în cadrul procedurii proprii, organizată în vederea atribuirii contractului de servicii de catering în vederea acordării unui suport alimentar — tip sandvici - pentru preșcolarii și elevii din cadrul Liceului Tehnologic Mihai Viteazul, județul Constanța în cadrul Programului — pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 350 unități de învățământ preuniversitar de stat.

S-a solicitat anularea actelor atacate, declararea conformă a ofertei sale și inacceptabilă și/sau neconforma a ofertei SC Laura-Maria Business SRL, respectiv inacceptabilă și/sau neconformă și necâștigătoare a ofertei SC Duanec Horeca SRL, precum și reluarea procedurii de la etapa evaluării ofertelor conforme, respectiv de la analizarea ofertei sale ca și conformă și stabilirea rezultatului procedurii în funcție de aceasta.

În baza legii și a mijloacelor de probă aflate la dosar, Consiliul a decis să admită în parte contestația depusă de Hermes SRL, în contradictoriu cu Primăria comunei Mihai Viteazu, respectiv admite cererile privind evaluarea ofertei Hermes SRL.

CNSC mai anulează actele autorității contractante privind decizia de declarare neconformă a ofertei aceluiași SRL și de stabilire a rezultatului procedurii, precum și comunicările privind rezultatul procedurii și obligă autoritatea contractantă ca, în termen de 15 zile de la primirea deciziei Consiliului, cu respectarea prevederilor legale, să facă aplicarea aspectelor de fapt și de drept, stabilite de Consiliu prin motivarea sa, în ceea ce privește oferta Hermes SRL.

Totodată, CNSC respinge ca nefondate cererile privind admisibilitatea ofertelor depuse de SC Laura-Maria Actual Business SRL și Duanec Horeca SRL.

Decizia este obligatorie pentru părți, în conformitate cu dispozițiile art. 28 alin. (1) din Legea nr. 101/2016.

Împotriva ei se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare pentru părțile cauzei, respectiv de la data luării la cunoștință de către alte persoane vătămate, în temeiul art. 29 din Legea nr. 101/2016.

 
Despre Hermes SRL
 
Registrul Comerțului arată că societatea Hermes a fost înființată în 1991 și are sediul social în Medgidia, pe strada Republicii, bloc D9, obiectul de activitate fiind reprezentat de restaurante.
 
Societatea este deținută de Marigen Prod SRL Medgidia, care este asociat unic, și administrată de Elena Odeta Butnaru, soția șefului ARR Constanța, Marian Butnaru.
 
Firma Marigen Prod o are ca administrator și asociat majoritar, potrivit Confidas.ro, pe Elena Odeta Butnar, ceilalți asociați fiind Blanca Elena Butnaru și Dragoș Marian Butnaru.
 
Societatea a avut în 2021 nouă angajați, profit peste 350.000 de lei și cifra de afaceri peste 710.000 de lei.
 
Numele societății Marigen Prod se regăsește și în declarația de interese a șefului ARR Constanța, completată în 2022, la capitolul contractelor publice încheiate de firmele soției.
 
Totodată, în declarația de avere completată de șeful ARR Constanța în 2022, este menționată și firma Hermes SRL, fiind precizat că soția sa, Odeta Butnaru, a obținut 142.950 de lei reprezentând dividende de la această societate.
  
Cifrele RECOM arată că în 2021 societatea Hermes SRL a avut 37 de angajați, profit peste 2,98 de milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 7,15 milioane de lei.
 
Potrivit Confidas.ro, consultată pe 30 decembrie 2022, compania Hermes SRL a încheiat contracte de achiziții publice în valoare totală de 43.684,84 de lei.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Programul-pilot de acordare a suportului alimentar prinde contur în județul Constanța! Primăria Dobromir a atribuit contractul pentru catering la liceul tehnologic (DOCUMENTE)

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanța plătește peste 1 milion de lei pentru servicii veterinare la baza de supraveghere a animalelor fără stăpân din Constanța

25 Mar 2023 672

Acord cadru pe 48 luni în valoare de peste 80 de milioane de lei Autocamioanele și utilajele Regiei de Drumuri și Poduri Constanța au grad de uzură de peste 75%

22 Mar 2023 833

Reprezentanții Asociației culturale Magrin vor ca o stradă din zona Peninsulară să poarte numele artistului fotograf, diplomat si filantrop. Stradelelor aflate în vizor le-au fost deja atribuite numele unor personalități locale (DOCUMENTE)

21 Mar 2023 1732

Cât costă actualizarea Planului Urbanistic General al comunei Agigea?

09 Mar 2023 858

Cerințe restrictive Procedura de achiziție organizată de municipalitate pentru amenajarea unui garaj și achiziția de autobuze electrice pentru CT BUS, atacată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (DOCUMENT)

08 Mar 2023 880

Confort Urban recunoaște Stâlpișorii ficși care blochează străzile din Peninsulă sunt instalați în baza Regulamentului de acces suspendat de magistrați!

07 Mar 2023 830

Decizie importantă luată de Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor Oil Terminal SA. A fost aprobat un parteneriat pentru valorificarea unui teren de 38 ha

04 Mar 2023 4027

Un fost deputat constănțean în legislatura 2000-2004 a devenit asociat și administrator la Agro Arman Taș SRL

03 Mar 2023 1190

Assivalue SRL și-a schimbat acționariatul. Legături cu compania care restaurează ansamblul Vasile Cotovu din Hârșova

03 Mar 2023 772

Continuă exodul firmelor din oraș Agenția de turism Happy Tour și-a închis punctul de lucru de la Constanța (GALERIE FOTO)

23 Feb 2023 1342

Firme din sfera de interes câștigă contracte la RAEDPP și Confort Urban Stere Hira, specialist în artilerie și rachete ajuns director în administrația Chițac, nu-și uită tovarășii de business!

20 Feb 2023 3797

Decizie importantă la Ameropa Grains SA! Cine l-a înlocuit pe Mihai Daniel Aniței în Consiliul de Administrație al societăţii?

18 Feb 2023 1243

S-a încheiat procesul de recrutare şi selecţie. Cine sunt noii administratori neexecutivi ai Termoficare Constanța SRL?

18 Feb 2023 1972

Ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu la Conferința de Securitate de la München

17 Feb 2023 642

Comuna Adamclisi vinde două loturi de teren. Când are loc licitația?

17 Feb 2023 1011