Firme din Constanța. Afaceristul Ionuț Barbu a intrat într-un nou business. Cu cine s-a asociat și ce activități va derula?

  • Asociații X- Brise SRL au luat mai multe decizii importante în ultima şedinţă Adunării Generale
  • Potrivit Monitorului Oficial, asociat în companie a fost cooptat afaceristul constănțean Sorin-Ionuț Barbu care deține 15% din părțile sociale
  • Asociații au mai aprobat majorarea capitalului social al societăţii la suma de 100.000 lei, prin aporturi în numerar, totalizând 80.000 lei, echivalentul a 800 acţiuni noi
  • Asociatul majoritar Meraki Development SRL a aportat suma de 65.100 lei, corespunzătoare unui număr de 651 părţi sociale noi, în valoare de 100 lei fiecare iar asociatul Sorin-Ionuț Barbu suma de 14.900 lei, corespunzătoare unui număr de 149 părţi sociale noi, în valoare de 100 lei fiecare
  • Cel de-a treilea asociat al companiei care se ocupă cu servicii de depozitare este Asset Business Solutions SA care deține 9,90% din societate
  • Administratorul societății este Alexandru Grosu
  • În 2022, X-Brise SRL raportat o cifră de afaceri egală cu 95.337 de lei, un angajat și profit de 4.257.538 de lei
     
 

 
 
Decizii importante adoptate în şedinţa Adunării Generale a Asociaţilor Societăţii X- Brise SRL cu sediul satul Chirnogeni, comuna Chirnogeni.
 
Asociaţii X-Brise SRL, persoanele juridice Asset Business Solutions SA cu sediul în municipiul Constanţa, strada Străjerului reprezentată prin Grosu Alexandru, în calitate de administrator, reprezentând 49% din capitalul social al societăţii, Meraki Development SRL cu sediul în municipiul Bucureşti, Str. Avionului nr. 26, reprezentată legal de administrator Gaiță Georgiana Corina și asociatul persoană fizică Ion Bucur, domiciliat în Cumpăna, reprezentând 1% din capitalul social al societăţii au hotărât în unanimitate retragerea din funcţia de asociat al X-Brise SRL a asociatului persoană fizică Ion Bucur și cooptarea în locul acestuia a lui Sorin-Ionuț Barbu, domiciliat în municipiul Constanţa.
 
Cu acordul tuturor asociaţilor, reprezentând 100% capitalul social (conform disp. art. 202 alin. 2 din Legea nr. 31/1990), se aprobă cesionarea la valoarea nominală, de către Ion Bucur a unei părţi sociale, în valoare de 100 lei, către Sorin-Ionuț Barbu.
 
Asociații au mai aprobat majorarea capitalului social al societăţii la suma de 100.000 lei, prin aporturi în numerar, totalizând 80.000 lei, echivalentul a 800 acţiuni noi, realizate de următoarele persoane juridice, respectiv fizice:
-Societatea Meraki Development SRL aportează suma de 65.100 lei, corespunzătoare unui număr de 651 părţi sociale noi, în valoare de 100 lei fiecare iar Sorin-Ionuț Barbu aportează suma de 14.900 lei, corespunzătoare unui număr de 149 părţi sociale noi, în valoare de 100 lei fiecare.
 
În urma cesionării survenite, dar şi a majorării intervenite, capitalul social al societăţii este în sumă de 100.000 lei, în numerar, divizat în 1.000 părţi sociale a 100 lei fiecare şi este împărţit astfel: Meraki Development SRL - 75.100 lei - 751 părţi sociale; Asset Business Solutions SA - 9.900 lei - 99 părţi sociale şi Sorin-Ionuț Barbu - 15.000 lei - 150 părţi sociale.
 

Participarea la beneficii şi pierderi este următoarea: Meraki Development SRL - 75,10%; Asset Business Solutions SA - 9,90% și Sorin-Ionuț Barbu - 15%.
 
Asociații au mai decis modificarea art.7 din Actul Constitutiv cu următorul cuprins: „Majorarea sau reducerea capitalului social se va efectua cu hotărârea unanimă a tuturor asociaţilor, în conformitate cu prevederile legale, după cum urmează: Meraki Development SRL şi/sau Asset Business Solutions SA(inclusiv asociaţii care vor intra ulterior, prin orice mijloace prevăzute de lege, în posesia părţilor sociale deţinute de aceştia) vor putea creşte capitalul social în orice moment, într-un plafon maxim de 5.000.000 euro, fără a afecta procentul de 15% aparţinând lui Sorin-Ionuț Barbu.

 
Pentru menţinerea acestui procent şi respectarea prevederilor legale, asociaţii care vor realiza majorarea de capital în acest plafon vor contribui fie în numele lui Sorin-Ionuț Barbu la majorarea capitalului social, fie vor ceda cu titlu gratuit un număr corespunzător de părţi sociale către Sorin-Ionuț Barbu pentru a păstra procentajul de 15% din societate.
 
În cazul Meraki Development SRL şi/sau Asset Business Solutions SA
(inclusiv asociaţii care vor intra ulterior, prin orice mijloace prevăzute de lege, în posesia părţilor sociale deţinute de aceştia) realizează o majorare a capitalului social care depăşeşte plafonul de 5.000.000 euro, Sorin-Ionuț Barbu va avea opţiunea de a participa şi de a-şi păstra procentajul sau de a dilua proporţional doar în ceea ce priveşte suma care depăşeşte plafonul de 5.000.000 euro.
 
Principiile enunţate mai sus vor fi aplicabile şi în cazul unor majorări succesive în sume mai mici de 5.000.000 euro, plafonul de 5.000.000 euro fiind considerat referinţă pentru menţinerea ponderii de 15% aparţinând asociatului Sorin-Ionuț Barbu.
 
 
Asociaţii (inclusiv asociaţii care vor intra ulterior, prin orice mijloace prevăzute de lege, în posesia părţilor sociale deţinute de aceştia) au mai convenit că orice modificare a acestui articol, modificarea altor articole care au implicare în prevederile acestui articol sau introducerea de noi articole sau prevederi în prezentul statut, care au impact asupra prevederilor acestui articol, vor fi făcute numai cu acordul tuturor asociaţilor.
 
Hotărârile asociaților X-Brise SRL au fost publicate în Monitorul Oficial partea a IV-a cu numărul 4.152 din 19 septembrie 2023.
 
 
Despre X-Brise SRL
 
După cum se arată pe termene.ro, societatea a fost înființată în anul 2008 și se ocupă cu „depozitări”.
 
Administratorul societății este Alexandru Grosu.
 
În 2022, X-Brise SRL raportat o cifră de afaceri egală cu 95.337 de lei, un angajat și profit de 4.257.538 de lei.
 
Despre Meraki Development SRL
 
Firma este existentă pe piață din anul 2018, are sediul social în București, sectorul 1, pe strada Avionului nr. 26 și obiectul de activitate este „activități de consultanță pentru afaceri și management”, potrivit termene.ro.
 
Asociat unic este Maria Bucur, deținând 100% din societate. Aceasta mai figurează și în Ogorul Retail SRL.
 
Georgiana Corina Gaiță este administratorul Meraki Development SRL.
 
Compania a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri egală cu 143.000 de lei și cu un profit egal cu 4.691.580 de lei. Cifra medie a angajaților este indisponibilă, se arată pe termene.ro.
 
Despre Asset Business Solutions SA
 
Conform termene.ro, Asset Business Solutions SA este controlată de Marius Cătălin Bucur și Ion Bucur.
 
Administratorul companiei este Alexandru Grosu. El deține funcția și în X-Brise SRL, dar și în Bristol Logistics SA.
 
Asset Business Solutions SA a fost fondată la data de 22 octombrie 2015, are sediul în Constanța, pe strada Străjerului nr. 24 și obiectul de activitate este „activități ale holdingurilor”.
 
Potrivit termene.ro, bilanțul firmei din anul 2022 arată că a avut o cifră de afaceri egală cu 100.000 de lei, un profit egal cu 25.322 de lei, în timp ce numărul de angajați este indisponibil.
 
La rândul său, Sorin-Ionuț Barbu mai figurează asociat și administrator în Elite Center SRL, Seaview Advertising SRL și în Buka Holding RO SRL. Barbu a mai fost asociat/administrator în Ideea Construct&Media SRL, Follow Me SRL, Takys SRL și Canin Escort Security SRL, în prezent radiate.
 
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și:

Firme Constanța Ce modificări au fost operate în firma X-Brise SRL
 
Follow Me SRL, controlată de Ionuţ Barbu şi Valentin Ionescu, a obţinut două acte de urbanism de la municipalitate, pentru un bloc de nouă etaje în Mamaia
 
Cu jalba-n proţap, pe tema retrocedărilor

Sechestru pus greşit pe un teren al Seaview Advertising. Explicaţiile lui Barbu


Negru pe alb
Judecătorii Curţii Supreme au arătat clar ce terenuri se întorc la stat ori în domeniul UAT Constanţa

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firme din Constanța Decizii importante luate în Fortaletza Management SRL, acționarul majoritar al Decirom SA

06 Dec 2023 479

Achiziţia mobilierului urban inteligent din municipiul Medgidia, contestată la CNSC. Ce decizii au fost dictate?

05 Dec 2023 916

CNAIR a scos la licitație contracte pentru concesionarea de parcări și spații de servicii. Este vizată A4 care traversează județul Constanța

05 Dec 2023 588

Achiziții publice Reamenajarea spațiului din zona Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ scoasă la licitație de Primăria Constanța

05 Dec 2023 583

Licitații publice Primăria Constanţa vrea să plătească 10 milioane de lei pentru reabilitarea zonei Coiciu-Casa de Cultură

04 Dec 2023 827

Licitații publice Achiziția pentru modernizare a Galeriei de Artă din Constanța, anulată de municipalitate (DOCUMENT)

04 Dec 2023 521

Alin Vintilă, director executiv în cadrul Primăriei Constanța s-a retras din Atelier Television SRL, ultimul businnes care avea legătură cu „imperiul” afaceristului Comănescu

03 Dec 2023 1755

Decizii CNSC Compania care a demolat activele aflate pe terenul Săli Polivalente din Constanța a contestat o licitație organizată de Academia „Mircea cel Bătrân"!

02 Dec 2023 744

Ziua de Comemorare a Victimelor SIDA Întârzieri în ceea ce privește îngrijirea complexă a persoanelor care trăiesc cu HIV!

01 Dec 2023 553

Județul Constanța, locul V în topul insolvențelor în primele zece luni din 2023

01 Dec 2023 499

Rezultatul final al fazei de evaluare în cadrul licitației serviciului de salubrizare din județul Constanța, contestat la CNSC. Ce decizii au fost dictate?

30 Nov 2023 616

Decizia de anulare a licitației de modernizare şi reabilitare a drumurilor comunale și stradale de către primăria Ghindăreşti, contestată la CNSC de compania controlată de Corneliu Dragomir

29 Nov 2023 553

Contestație la CNSC BLC Autohouse Leader SRL, nemulţumită de rezultatul unei licitaţii organizate de CN ACN SA Constanţa. Ce decizii au fost dictate?

29 Nov 2023 634

Monitorul Oficial Acționarii Murfatlar Vinul Romania SA au decis închiderea punctului de lucru din județul Constanța

28 Nov 2023 669

O firmă de pază locală a reușit să anuleze la CNSC o licitație organizată de Direcţia de Sănătate Publică Constanţa

27 Nov 2023 567