IGSU Weekend încărcat pentru pompierii militari! Mii de intervenții

Foto: ISU Delta
  • Totodată, la nivel național, echipajele de intervenție au gestionat cu promptitudine 528 de misiuni destinate protecției comunităților.

În ultimele trei zile, pompierii militari au gestionat 4.617 situații de urgență, dintre care 3.662 au fost solicitări pentru asistență medicală de urgență, aproape 3.700 de persoane fiind asistate de către echipajele medicale.

În afara cazurilor SMURD, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică s-au înregistrat 397 de incendii, dintre care 277 au fost arderi de vegetație, suprafața de teren afectată fiind de peste 450 ha.

Totodată, la nivel național, echipajele de intervenție au gestionat cu promptitudine 528 de misiuni destinate protecției comunităților.

Echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină la 30 accidente rutiere, pentru extragerea persoanelor din autoturismele avariate.

Un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme a avut loc vineri, pe raza localității Piatra din județul Constanța, pe DN22. Ajunse la fața locului, pompierii au constatat că în urma evenimentului rutier au rezultat șase victime, dintre care una încarcerată, în stop cardio-respirator. Colegii noștri au extras persoana din autoturismul avariat și au efectuat manevrele de resuscitare, însă fără rezultat. Ceilalți 5 pasageri au fost asistați medical la fața locului și, ulterior, transportați la spital.

Un alt eveniment complex, gestionat de pompieri, s-a produs sâmbătă în localitatea Jina, județul Sibiu, unde un incendiu a cuprins o anexă gospodărească de tip șură. În urma incidentului au rezultat două victime, dintre care una în stop cardio-respirator. Echipajele medicale au aplicat manevre de resuscitare persoanei inconștiente, însă fără rezultat. Flăcările au fost stinse cu promptitudine, iar cea de-a doua victimă a fost transportată la o unitate medicală pentru investigații și tratament de specialiate.

Ziua de duminică a fost marcată de un accident grav, produs în localitatea Războieni din județul Neamț. Pompierii au fost solicitați să acționeze pentru gestionarea urmărilor unui eveniment rutier în care un autoturism a părăsit partea carosabilă și a lovit un copac. Accidentul s-a soldat cu 5 victime, dintre care una decedată. După evaluarea medicală și acordarea măsurilor de prim ajutor la fața locului, 4 persoane au fost transportate la spital.

În ceea ce privește avertizarea populației, în perioada de referință au fost transmise 45 mesaje prin sistemul RO-ALERT pentru informarea cetățenilor cu privire la producerea unor posibile situații de urgență și prevenirea acestora. Astfel, la nivel național au fost transmise 44 de mesaje privind prezența urșilor în proximitatea comunităților, în județele AB, AG, BN, BV, BZ, CV, DB, GJ, HD, HR, PH, NT, VL și VN, iar 1 mesaj privind dispariția unui minor în județul CT.


Pe lângă aceste situații, pompierii au acționat în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin derularea activităților specifice din zona de frontieră.

„În continuare, salvatorii rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.


Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe AppStore și Google Play“, spune IGSU. 

Citește și:

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IGSUO intervenție în fiecare minut, în ultimele 24 de ore

30 Apr 2024 236

IGSU Recomandările pompierilor, în prag de sărbători

26 Apr 2024 416

IGSUBilanțul misiunilor

25 Apr 2024 247

IGSUBilanțul misiunilor zilnice

23 Apr 2024 235

IGSUBilanțul misiunilor

22 Apr 2024 227

IGSUBilanțul misiunilor

18 Apr 2024 247

Recomandările IGSU pentru zonele vizate de cod galben (VIDEO)

17 Apr 2024 507

IGSUBilanțul misiunilor

17 Apr 2024 255

La un pas de tragedie din cauza unui zmeu de jucărie!

15 Apr 2024 682

IGSUSiguranța voastră este prioritatea noastră! Peste 4.800 de intervenții în acest weekend!

15 Apr 2024 278

IGSU Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

12 Apr 2024 230

IGSU Activitatea pompierilor din cursul zilei de ieri

11 Apr 2024 277

ISU Harghita9 intervenții ieri, 9 aprilie 2024

10 Apr 2024 340

IGSUCele mai multe intervenții au fost desfășurate în zona București – Ilfov, urmată de județele Bacău, Mureș, Galați și Cluj.

10 Apr 2024 308

IGSUBilanțul misiunilor

09 Apr 2024 278