În Constanța, în primele trei luni ale acestui an Consumul de apă caldă a fost mult mai redus față de aceeași perioadă a anului trecut. Primarul Chițac o vede ca pe o economie la bugetul local

Sursa foto: Primăria Constanța
 
  • Volumul de apă plătit către SC RAJA SA de Termocentrale Constanța a scăzut cu peste 60% în primele 3 luni ale acestui an, față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit unui comunicat al Primăriei Constanța.

Mai exact, „dacă în primele trei luni ale anului trecut, consumul de apă al Termocentrale Constanța a fost de 305.274 mc, în aceeași perioadă a acestui an s-au consumat doar 114.422 mc”, spun reprezentanții primăriei.
Altfel spus, contravaloarea a 190.852 de mc de apă înseamnă economie la bugetul local, bani care până acum erau aruncați pe apa sâmbetei, ajungând în pânza freatică. Acesta este volumul de apă care s-a pierdut anul trecut în doar 3 luni prin găurile conductelor vechi.
 

„De la o lună la alta, eficiența modernizării rețelei de transport a agentului termic primar își arată beneficiile în sistemul municipal de termoficare. Pe măsură ce scade pierderea de energie termică pe rețeaua de transport, scad astfel consumurile specifice după cum urmează: scade necesarul de gaze pentru încălzirea apei introduse în sistem. În consecință, scade și numărul intervențiilor în rețea, care înseamnă săpături în carosabil și costuri pentru reparații. Toate acestea au condus la scăderea prețului local al energiei termice”, transmite sursa menționată. 

 
Evident că în acest fel scade valoarea subvenției unitare și valoarea pierderii induse, permițând municipalității să orienteze sumele astfel economisite către alte mari proiecte.
 
Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța:

„Nu sunt vizibile toate eforturile noastre, dar sunt unele dintre cele mai serioase probleme cu care ne confruntăm în momentul de față și nu putem să le neglijăm. Începem lucrările și la noul CET. Eu unul nu am de gând să mă opresc aici, mai ales când știu că, prin astfel de lucrări, mă pot asigura că generațiile viitoare se pot bucura de un sistem de termoficare funcțional, fără avarii și opriri pentru revizii.
 
Amintim că etapa I a proiectului de modernizare a conductelor de transport a agentului termic a fost finalizată, etapa a III-a este aproape de final, în timp ce etapa a II-a a fost executată peste 50%. De asemenea, pentru etapa IV municipalitatea a emis ordinul de începere pentru proiectare și execuție

 
Citește și
O barieră improvizată sugrumă un copac pe strada Mihai Eminescu din Constanța! Accesul pentru populație, parțial blocat (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Justiție Constanța JT Grup Oil SA se judecă cu Consiliul Local Năvodari. Stadiul dosarului

24 May 2024 502

Cumpărari directe Constanța Primăria Grădina modernizează străzile din comună (DOCUMENT)

24 May 2024 358

Licitații Constanța Municipalitatea a lansat o achiziție a serviciul de asigurare a funcționalității sistemului de bike-sharing tras pe dreapta de mai bine de un an (DOCUMENT)

24 May 2024 397

Nu au fost constatate indicii privind fapte de natură penală care să afecteze interesele financiare ale UE în România DLAF a finalizat cercetările de la Primăria Constanța!

24 May 2024 898

LIVE VIDEO-TEXT. Alegeri Locale Constanța Construirea unei noi grădinițe, a unei școli și reabilitarea trotuarelor din cartierul Compozitori, în atenția candidatului ADU la Primăria Constanța, Stelian Ion (FOTO)

24 May 2024 484

Primăria Constanța Se aplică tratamente fitosanitare în zonele verzi de pe raza municipiului

24 May 2024 277

Un teren situat în zona unui hotel din Mamaia a intrat în patrimoniul UAT Constanța. Vezi detalii

24 May 2024 376

Afaceri Constanța Două terenuri din Murfatlar sunt scoase la vânzare. Ce suprafețe au

24 May 2024 308

Atlantida Grama SRL, care deține hotelul Zodiac, asigură servicii de cazare și masă pentru reprezentanții Animal Society (DOCUMENT)

23 May 2024 446

Un teren din zona Cora Brătianu, Constanța, a trecut din domeniul privat în cel public

23 May 2024 537

Autorizație emisă Euro Vial Residence SRL se poate apuca de construirea aparthotelului de 7 etaje de pe bulevardul Mamaia, din Constanța

23 May 2024 442

Acțiunile de deratizare, reluate în municipiul Constanța

23 May 2024 365

ZIUA Electorală Mohammad Murad, candidatul AUR pentru Consiliul Județean Constanța, despre o altfel de viziune la cârma unui județ (VIDEO)

23 May 2024 741

Știri Constanța ​Lucrările se extind pe străzile din cartierul Tomis Plus

23 May 2024 508

Anunț important al Primăriei Constanța despre iluminatul public de pe bulevardul 1 Mai și șoseaua Mangaliei

23 May 2024 813