În Constanța, în primele trei luni ale acestui an Consumul de apă caldă a fost mult mai redus față de aceeași perioadă a anului trecut. Primarul Chițac o vede ca pe o economie la bugetul local

Sursa foto: Primăria Constanța




 
  • Volumul de apă plătit către SC RAJA SA de Termocentrale Constanța a scăzut cu peste 60% în primele 3 luni ale acestui an, față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit unui comunicat al Primăriei Constanța.

Mai exact, „dacă în primele trei luni ale anului trecut, consumul de apă al Termocentrale Constanța a fost de 305.274 mc, în aceeași perioadă a acestui an s-au consumat doar 114.422 mc”, spun reprezentanții primăriei.
Altfel spus, contravaloarea a 190.852 de mc de apă înseamnă economie la bugetul local, bani care până acum erau aruncați pe apa sâmbetei, ajungând în pânza freatică. Acesta este volumul de apă care s-a pierdut anul trecut în doar 3 luni prin găurile conductelor vechi.
 

„De la o lună la alta, eficiența modernizării rețelei de transport a agentului termic primar își arată beneficiile în sistemul municipal de termoficare. Pe măsură ce scade pierderea de energie termică pe rețeaua de transport, scad astfel consumurile specifice după cum urmează: scade necesarul de gaze pentru încălzirea apei introduse în sistem. În consecință, scade și numărul intervențiilor în rețea, care înseamnă săpături în carosabil și costuri pentru reparații. Toate acestea au condus la scăderea prețului local al energiei termice”, transmite sursa menționată. 

 
Evident că în acest fel scade valoarea subvenției unitare și valoarea pierderii induse, permițând municipalității să orienteze sumele astfel economisite către alte mari proiecte.
 
Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța:

„Nu sunt vizibile toate eforturile noastre, dar sunt unele dintre cele mai serioase probleme cu care ne confruntăm în momentul de față și nu putem să le neglijăm. Începem lucrările și la noul CET. Eu unul nu am de gând să mă opresc aici, mai ales când știu că, prin astfel de lucrări, mă pot asigura că generațiile viitoare se pot bucura de un sistem de termoficare funcțional, fără avarii și opriri pentru revizii.
 
Amintim că etapa I a proiectului de modernizare a conductelor de transport a agentului termic a fost finalizată, etapa a III-a este aproape de final, în timp ce etapa a II-a a fost executată peste 50%. De asemenea, pentru etapa IV municipalitatea a emis ordinul de începere pentru proiectare și execuție

 
Citește și
O barieră improvizată sugrumă un copac pe strada Mihai Eminescu din Constanța! Accesul pentru populație, parțial blocat (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanța la judecată cu o firmă din Medgidia! Dosarul, pe rolul Curții de Apel Constanța

29 Apr 2024 171

Cumpărări directe Constanța Primăria Comunei Oltina investește în asfaltarea străzii Pelinului din localitatea Răzoarele (DOCUMENT)

29 Apr 2024 198

Licitații publice Real Data Solutions SRL furnizează servicii de mentenanță pentru Primăria Constanța (DOCUMENT)

29 Apr 2024 213

Un imobil de pe strada Arhiepiscopiei din Constanța crește pe verticală. Datatur SRL a obținut un act de urbanism de la Minicipalitate

29 Apr 2024 271

Cumpărări directe Constanța Studiu de fezabilitate pentru construire și dotare bază sportivă la Corbu (DOCUMENT)

29 Apr 2024 270

Declarații de avere Constanța Camelia Velicică, secretarul general al comunei Târgușor, avere și interese (DOCUMENTE)

29 Apr 2024 232

Primăria Techirghiol, județul Constanța, investește aproape 11 milioane de lei pentru reabilitarea și modernizarea a 11 străzi din oraș (DOCUMENT)

29 Apr 2024 252

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD pentru Primăria Constanța - “Drepturile constănțenilor nu au culoare politică“! (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Apr 2024 366

Hală, pe strada Celulozei din Constanța. Moc Fabrication SRL are acordul Municipalității

29 Apr 2024 288

LIVE TEXT+VIDEO Gihan Eserghep își depune candidatura la Primăria Constanța din partea PUSL - „Vom readuce Constanta acolo unde îi este locul!”

29 Apr 2024 470

LIVE TEXT+VIDEO Ovidiu Cupșa își depune candidatura la Primăria Constanța din partea AUR-„Este o zi în care începe o nouă eră pentru Constanța”

29 Apr 2024 508

LIVE Text+VIDEO Vergil Chițac își depune candidatura la Primăria Constanța-„Viitorul Constanței stă în proiectele începute” (FOTO+VIDEO)

29 Apr 2024 647

Declarații de Avere Constanța Cosmin Bujor, secretar general la UAT Negru Vodă deține un apartament și un autoturism (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 401

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Melaniei Solomon, secretar general UAT la Municipiul Medgidia (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 448

Licitația pentru continuarea lucrărilor, lansată abia zilele trecute Reabilitarea imobilului Teatrului de Stat Contanța, departe de a se termina în 2024!

28 Apr 2024 503