Incidentul din Portul Midia. Ludovic Orban „Îi vom elibera din funcţii pe aceia care nu şi-au făcut treaba“

Premierul Ludovic Orban, preşedinte al PNL, a declarat marţi că se va face o evaluare pe fiecare din instituţiile aflate în subordinea ministerelor Transporturilor, Internelor şi Agriculturii ce au acţionat în cazul navei cu oi care a eşuat, precizând că aceia care nu şi-au făcut treaba vor fi eliberaţi din funcţii, scrie agerpres.ro.

"Vom face o evaluare pe fiecare intervenţie care a fost făcută de fiecare entitate aflată în subordinea celor trei ministere şi în mod evident vor trage şi consecinţele şi vom lua deciziile care se impun şi chiar îi vom elibera din funcţii pe aceia care nu şi-au făcut treaba în conformitate cu legea şi cu procedurile legale", a spus Orban, după şedinţa BEx al PNL.


El a susţinut că încă de duminică miniştrii au dat dispoziţiile legale în astfel de cazuri.


"În ceea ce priveşte intervenţia la nivelul Ministerului Transporturilor, Agenţia de salvare a vieţilor pe mare a intervenit duminică în condiţii de aproape furtună şi a salvat întreg echipajul. Toţi membrii echipajului au fost salvaţi.

S-a început intervenţia şi pentru a încerca să salveze dintre oile care erau pe vas, intervenţie care a fost foarte mult îngreunată atât de vreme, cât şi de condiţiile în care s-a desfăşurat. (...) Sunt condiţii extrem de dificile. Efectivele care au fost implicate în aceste acţiuni - aproximativ 10 din partea Agenţiei de salvare a vieţilor pe mare şi peste 20 de pompieri.

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă a fost întrunit în conformitate cu prevederile legale. Acum, sigur, nu întotdeauna dispoziţiile date de miniştri au fost şi puse în practică, pentru că vă dau numai un exemplu: directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare Constanţa este fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale Sanitar-Veterinare", a explicat Orban.


Şeful Guvernului a afirmat că înclinarea vasului nu s-a datorat celor care l-au remorcat, arătând că au existat avertizări către comandantul navei că există acest risc de înclinare.


"Au fost făcute imediat manevrele pentru a elibera şenalul navigabil, pentru că altfel exista riscul să blocăm portul şi s-a reuşit mutarea vasului în afara şenalului navigabil", a spus Orban.


Prim-ministrul a menţionat că în acest caz nu există nicio poluare cu combustibil sau de altă natură până în momentul de faţă.

"Trebuie luate toate măsurile şi aici am dat dispoziţie către toţi miniştrii implicaţi pentru a împiedica transformarea vasului într-o bombă ecologică. Acolo trebuie întreprinse măsuri de scoatere a oilor şi de incinerare, în timpul cel mai scurt. Nu trebuie aşteptată societatea de asigurări să facă constatări. Acolo trebuie intervenit, pentru că altfel în două - trei zile, dacă nu este rezolvată situaţia, există riscul apariţiei unui focar", a atras atenţia Orban.


Premierul a precizat că, în cursul zilei de luni, a stabilit împreună cu ministrul de Interne, Marcel Vela, trimiterea şefului IGSU, Paul Iamandi, pentru a coordona orice fel de acţiune care se desfăşoară în acest caz.

"În privinţa Direcţiei Sanitar-Veterinare până la urmă au deplasat doctori veterinari acolo", a adăugat Orban. 


Sursa foto: Arhiva ZIUA de Constanța 

Citește și: Raed Arafat vine în Portul Midia pentru a gestiona situația cu nava scufundată

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ionuț Rusu este prim-vicepreședinte al Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali

19 Mar 2023 772

Alegeri interne OFL Constanța susține moțiunea „Pentru România, cu suflet" a senatoarei Nicoleta Pauliuc

19 Mar 2023 566

Dan Motreanu, europarlamentar PNL „Sunt dezamăgit de modul în care Ministerul Agriculturii a negociat acordarea compensațiilor pentru fermierii români afectați de importurile de grâne din Ucraina”

16 Mar 2023 820

Grupul PNL din Senat a lansat „Ghidul privind prevenirea situațiilor de violență asupra copiilor și a tinerilor din centrele rezidențiale”

16 Mar 2023 509

Bogdan Huțucă, președintele Comisiei de buget, finanțe și bănci Spitalele din România vor primi un „boost” de resurse pentru investiții, de cca. 20%

14 Mar 2023 571

Iulian Călin a fost exclus din USR Constanța LIVE. USR Constanța, despre protocolul politic cu PNL de pe plan local!

14 Mar 2023 1134

Gala Femeilor Liberale, un eveniment dedicat femeilor din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

11 Mar 2023 1049

În ședința de CLM s-a cerut retragerea proiectului Constănțenii vor primi „cadou“ un nou șantier pe unul dintre cele mai circulate și aglomerate bulevarde ale orașului!(DOCUMENT)

11 Mar 2023 8255

Primarul Vergil Chițac(PNL) a anunțat că îi retrage atribuțiile viceprimarului USR, Florin Cocargeanu. Care a fost reacția acestuia? (VIDEO)

10 Mar 2023 2069

UPDATE USR Constanța face precizări importante despre infrastructura de transport rutieră şi cale ferată din judeţul Constanţa (FOTO)

10 Mar 2023 770

ZIUA LIVE. Politica e de genul feminin?

09 Mar 2023 975

Președinte PNL Constanța, Bogdan Huțucă - „Începutul primăverii să vă aducă în suflet bucuria vieţii, sănătate, dragoste, pace şi linişte sufletească!“

08 Mar 2023 723

Începe evaluarea secretarului general al municipiului Constanța, Fulvia Dinescu! Cine-i va nota performanțele profesionale? (DOCUMENT)

06 Mar 2023 1979

Dragoș Frâncu ales președintele TNL municipiul Constanţa

05 Mar 2023 886

Va reuși Chițac să-l „servească” pe Ion Dumitrache? În 2019, consilierii PNL s-au opus vânzării terenului aferent bufetului Felix din Mamaia care aparține Marina & Santis SRL(DOCUMENT)

25 Feb 2023 1733