Actualitate

Investiţie de milioane de euro Prim-ministrul Tudose, Liviu Dragnea şi ministrul Turismului au tăiat panglica hotelului de cinci stele Phoenicia Royal, al lui Mohammad Murad (galerie foto)

Mohammad Murad, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), prezent în Top 300 Cei mai bogaţi români, cu o avere de 93 de milioane de euro, a deschis, marţi, oficial, un hotel de cinci stele situat în cadrul complexului Phoenicia din Mamaia Nord - Năvodari, Phoenicia Royal. Omul de afaceri a investit circa 7 milioane de euro în noua unitate hotelieră de lux de pe litoralul românesc.
 
La inaugurarea oficială au participat premierul României, Mihai Tudose, şeful Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, senatorul Nicolae Moga, preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu, preşedintele Asociaţiei Patronatelor din Turism Mamaia, Nicolae Bucovală, primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, primarul oraşului Năvodari, Florin Chelaru, ministrul Tineretului şi Sportului Marius Dunca. Înainte de inaugurarea hotelului de cinci stele, Phoenicia Royal, premierul a participat la o întâlnire cu reprezentanţii patronatului din turism şi la inaugurarea unei noi investiţii.
 
Omul de afaceri Mohammad Murad a declarat că întâlnirile dintre mediul de afaceri şi cel politic trebuie să aibă o agendă comună. „Cel mai important lucru e să fim în slujba ţării. Iubesc România. Avem nevoie de lucruri clare. Nu doar de controale. Suntem oameni de bună-credinţă. Am dat salarii bune angajaţilor, ca sa nu plece în afară. Inauguram un hotel de cinci stele, care este ca cele de afară. Mă bucur că azi domnul prim-ministru, domnul Dragnea şi ministrul Turismului sunt alături de noi“, a declarat Mohammad Murad.
 
Omul de afaceri i-a atras atenţia premierului că turismul se confruntă cu trei probleme. Una este lipsa forţei de muncă, în special de cameriste. În acest sens, a propus ca angajatorul din turism să fie scutit de impozit pentru angajaţi în sezonul rece. A doua este promovarea destinaţiilor turistice. „Avem nevoie de o strategie de promovare“, a susţinut Murad. A treia problema ar fi necesitatea elaborării unui cadru legislativ pentru administrarea şi organizarea staţiunilor. De asemenea, ar mai fi o a patra problemă, conform patronului hotelului Phoenicia, aceea a plajelor care pot fi închiriate de oricine, nu doar de hotelieri.
 
De altfel, pentru realizarea acestei investiţii, Murad a primit din partea agenţiilor de turism Cupa Campionului.

 „Pe litoral nu sunt spaţii verzi. Se construieşte mult“

La rândul său, Nicolae Bucovală, de la Asociaţia Patronatelor din Turism Mamaia, a menţionat că România exportă forţă de muncă, ceea ce nu este în regulă. Acesta a mai spus că oamenii de afaceri investesc milioane de euro, dar recunoaşte că, la ora actuală, litoralul, nu arata grozav. „Pe litoral nu sunt spaţii verzi. Se construieşte mult. La cum arată acum Mamaia, nu mai arată a staţiune, ci a oraş. Ne bucurăm că în ultimul timp turiştii aleg şi sudul litoralului. Sunteţi prima guvernare care a atras atenţia turismului. Sper într-o colaborare în viitor şi să rezolvăm problemele din turism“, a precizat Nicolae Bucovală.
 
Primarul Decebal Făgădău a menţionat că şi Constanţa are nevoie de investiţii de milioane de euro, cum este acest hotel de cinci stele: „Avem un regulament pentru Mamaia şi Satul de Vacanţă. Sper, domnule Murad, să veniţi şi în municipiul Constanţa cu o astfel de investiţie“.

 „Vom relua discuţiile privind fidelizarea forţei de muncă pe litoral“

În replică, prim-ministrul Mihai Tudose a comentat că turismul avea nevoie de un minister propriu. „Şi, uite, îl aveţi“, susţine şeful Guvernului. „Vom relua discuţiile privind fidelizarea forţei de muncă pe litoral“, a promis Tudose. „Am început să avem promisiuni pe linii directe cu China în ceea ce priveşte promovarea. Cât priveşte plajele, recunosc că este o tâmpenie. Sunt convins că ministrul Turismului va veni cu o normalitate în turism. Primăria trebuie să fie un partener în relaţia cu investitorii din turism. Cred că şi turismul balnear trebuie luat în seamă, mai ales că există pe litoral aşa ceva. Ministrul Dobre trebuie să performeze şi eu am încredere în el“, a susţinut premierul Mihai Tudose.

Vom avea spital regional la Constanţa?

Senatorul Nicolae Moga a vorbit despre necesitatea înfiinţării unui spital regional la Constanţa. „Judeţul Constanţa are cele mai puţine unităţi sanitare de stat din ţară. Vreau să vă smulg promisiunea că al patrulea spital regional se va deschide la Constanţa“, a spus senatorul Nicolae Moga. În replică, Liviu Dragnea a subliniat că nu el decide unde vor fi înfiinţate spitalele regionale. „Dacă aş fi în Guvern, aş înclina pentru Constanţa. Toate problemele pot fi rezolvate. Sper că Master Planul în turism să fie gata anul acesta, ca să poată fi cuprins în bugetul pe anul viitor. Un alt proiect de suflet al meu este Strategia Dunării“, a precizat Liviu Dragnea.
 
Şeful Camerei Deputaţilor a mai punctat că trebuie purtată şi o discuţie privind TVA-ul plătit de agenţiile de turism. „Încurajez ca autorităţile locale să se întâlnească cu hotelierii. Cât priveşte plajele, sunt de acord că nu e în regulă ca turistul să stea la un hotel şi să se bronzeze pe o plajă administrată de altcineva“, a completat Dragnea.
 
Ceremonia tăierii panglicii hotelului de cinci stele a fost coordonată de Anca Ţurcaşiu. Cei care au tăiat panglica au fost premierul Mihai Tudose, ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, primarul oraşului Năvodari, Florin Chelaru, şi omul de afaceri Mohammed Murat.

Investiţie de milioane de euro 

Mohammad Murad, preşedintele FPTR, prezent în Top 300 Cei mai bogaţi români, cu o avere de 93 de milioane de euro, a deschis oficial un hotel de cinci stele, situat în cadrul complexului Phoenicia din Mamaia Nord - Năvodari. Omul de afaceri a investit aproximativ 7 milioane de euro în noua unitate hotelieră de lux de pe litoralul românesc. Hotelul este structurat în 144 de spaţii de cazare, însemnând camere, apartamente şi duplexuri cu terase ce depăşesc suprafaţa de 130 de metri pătraţi. Toate spaţiile de cazare au finisaje şi dotări de lux.
 
Lanţul Phoenicia are deja şapte hoteluri deschise pe litoral, urmând ca anul viitor să inaugureze alte patru, din care trei sunt în renovare, iar unul este investiţie greenfield. „Anul viitor vom deschide complexul hotelier Belvedere, Amfiteatru şi Panoramic în Neptun Olimp, aflate acum în curs de renovare, de trei şi patru stele, şi Boutique Hotel la Năvodari, la anul, care este construit de la zero şi se doreşte ca standardul să fie de cinci stele plus“, spun reprezentanţii lanţului Phoenicia. Aceştia subliniază că Phoenicia Royal vine să întregească sfera de leisure a grupului hotelier Phoenicia, a cărui istorie începe în 1997, odată cu achiziţionarea hotelului Majestic Mamaia.
 
Murad are la mare peste 4.000 de locuri de cazare funcţionale în mai multe hoteluri în Năvodari, Mamaia, Jupiter, Olimp şi Neptun. Omul de afaceri a construit în ultimii zece ani mai mult de 2.000 de locuinţe în blocuri şi vile în Bucureşti şi Constanţa. Murad a precizat că hotelul inaugurat este o investiţie în care a fost implicat personal. „Am plecat de la ideea că oamenii care vin sunt mai stresaţi în România şi trebuie trataţi. Prin culorile pe care le-am folosit, prin lumină, prin faptul că toate produsele noastre sunt bio, avem fermă, astfel încât putem să oferim un turism mai special. E important să facem o investiţie prin care să arătăm ce are ţara aceasta mai frumos, astfel încât să aşezăm România pe un loc frumos pe harta turistică“, a dezvăluit Mohammad Murad.

Liviu Dragnea: „În turism se construieşte haotic“

Şeful Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, în Mamaia, că, în general, în zonele turistice se construieşte haotic, apreciind că ar fi fost bună o lege precum cea pe care a încercat să o implementeze Elena Udrea, care impunea anumite reguli de autorizare a construcţiilor în staţiuni. Liviu Dragnea a spus, la finalul unei întâlniri pe care a avut-o cu reprezentanţii patronatului din turism, că sunt zone în care mergea când era student, iar acum nu mai poate să ajungă pentru că nu-i mai plac, din cauza construcţiilor.
 
„În ceea ce priveşte relaţia cu autorităţile locale, a existat o iniţiativă a unui guvern, cred că doamna Udrea a avut acea iniţiativă pe care mulţi au înjurat-o, în care autorităţile locale, structurile asociative au reacţionat foarte violent şi au blocat acea lege care impunea anumite reguli de autorizare a construcţiilor în staţiuni. Atunci, primarii au solicitat ca ei să aibă autoritatea totală. Eu nu îi acuz pe primari, dar am dreptul, după atâţia ani de administraţie locală, să-mi spun un punct de vedere foarte ferm: a fost o greşeală. Pentru că sunt zone, chiar aici, pe litoral, unde eu veneam când eram student şi unde nu mai pot să mă duc acum. Că nu-mi mai plac. Sunt zone în munţii României care, pentru că au fost scăpate din mână, nu mai pot fi reparate: construcţii haotice, cu un milion de culori, construcţii urâte, imposibil să găseşti un loc de parcare“, a spus Dragnea.
 
El a mai precizat că această situaţie ar putea fi totuşi remediată în timp şi speră ca „ministrul Turismului, al Administraţiei şi Dezvoltării, autorităţile locale, structurile asociative să vină la prim-ministru, să vină la noi, la Parlament, cu propuneri foarte clare“. De asemenea, Liviu Dragnea a mai precizat că o soluţie ar putea fi reprezentată şi de viitorul Master Plan în turism, care va cuprinde şi prevederi legislative.
 
„Master Planul în turism este o chestiune generală şi care se referă nu numai la Marea Neagră, ci trebuie să se refere la toate zonele din România, pentru că nu există sătuc în această ţară care să nu aibă potenţial turistic. România este o ţară prea frumoasă. Sper că acel Master Plan pe turism, chiar dacă are dreptate prim-ministrul să nu se grăbească cu el, m-ar interesa în mandatul acesta şi ar fi senzaţional dacă ar fi gata într-un termen rezonabil, ca să-l putem prinde în bugetul pe anul viitor, ca să fie primul an în care încep să apară semnele“, a mai declarat Liviu Dragnea, la finalul întâlnirii cu reprezentanţii patronatului din turism, care a avut loc în staţiunea Mamaia.

Premierul Tudose: „Va trebui să fim suportul din biotopul turistic“

Premierul Mihai Tudose a declarat că autorităţile de la nivel central, dar şi de la nivel local, vor trebui, prin măsurile şi conduita adoptate, să fie „suportul din biotopul turistic“ în ceea ce priveşte infrastructura de transport, fiscalitatea, relaţia administraţiei locale cu operatorii turistici şi strategiile de promovare în domeniu a României. „De ieri este în dezbatere publică Master Planul pe turism, care va trebui să răspundă întrebării: ce face statul pentru investitorii din turism? Fiindcă nu investeşte statul în turismul efectiv, în facilităţi de cazare. Noi va trebui să fim suportul din biotopul turistic, cu ce înseamnă drumuri, cu infrastructură, cu o administraţie locală, prietenoasă şi care lucrează împreună cu operatorii din turism, cu ce înseamnă fiscalitate pentru turism, cu nişte măsuri mai agresive de promovare a potenţialului României, cu o strategie clară pe turismul balnear, fiindcă România este campioană în Europa pe această zonă. Sunt o mulţime de proiecte care, încet-încet, vor fi puse în practică“, a declarat premierul, la finalul unei întrevederi de lucru cu reprezentanţii patronatului din turism, desfăşurată la Mamaia.
 
Tudose a adăugat că este nevoie să fie stabilite legături de călătorie directe pentru ca România să atragă turiştii din state mari, dând exemplu în acest sens reluarea unei curse aviatice cu partea chineză. „Săptămâna trecută am vorbit cu o ţară foarte mare şi frumoasă, China, despre reluarea legăturilor directe cu avionul. Ne dorim turişti din zone foarte mari, foarte mulţi, însă nu avem cursă de avion directă. Şi am avut un răspuns favorabil, un răspuns optimist despre reluarea acelei curse. Nu vorbim de investiţiile mari, de reactoarele 3 şi 4, vorbim de lucruri simple, de o legătură aviatică între China şi România. Vi se pare că e poveste? Nu e o poveste, şi-o doresc şi ei, ne-o dorim şi noi şi am convenit că o facem cât de curând posibil“, a afirmat premierul.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Lanţul Phoenicia Hotels a adus pe litoral peste 250.000 de turişti

07 Sep 2018 535

Revista presei locale

05 Sep 2018 528

Revista presei locale

22 Aug 2018 427

Mohammad Murad, candidat la Primăria Constanţa?! Ce a declarat omul de afaceri

27 Jul 2018 5172

Imagini de la eveniment Athena Casino by Phoenicia Hotels, inaugurat în Mamaia. Primul cazinou cu piscină interioară din România (galerie foto)

14 Jul 2018 2810

„Carta Albă a turismului din România“, lansată la Constanța. Cine participă la eveniment (galerie foto)

10 Jul 2018 894

Omul de afaceri Mohammad Murad a răbufnit pe Facebook. Vezi ce-l nemulțumește

28 Mar 2018 3272

Eveniment fastuos pe litoralul românesc. Phoenicia Royal va primi distincția Five Star Diamond Awards

15 Aug 2017 1867

Discuţii pe marginea turismului la FPTR. "Mamaia va pierde, în viitor, din turişti" (galerie foto+video)

01 Aug 2017 1409

Staţiunea Mamaia ar putea avea primărie? Cine a lansat ideea şi ce spune prim-ministrul Tudose (video)

20 Jul 2017 8890

LIVE TEXT. Premierul Mihai Tudose şi Liviu Dragnea participă, la Mamaia, la inaugurarea hotelului Phoenicia Royal (galerie foto + video)

18 Jul 2017 7943

Ce spune Mohammad Murad, preşedintele FPTR, despre turismul românesc. Replica ministrului Turismului

23 Apr 2017 2921

Ministrul Mircea Titus Dobre, la simpozionul organizat de CCINA Constanţa „Turismul este o prioritate pentru România“. Ce a mai declarat (video)

04 Mar 2017 1884

Mohammad Murad, preşedintele FPTR - „Nu putem aştepta şase luni ca primarul să semneze o autorizaţie pentru refacerea unei faţade“

03 Mar 2017 3813

bursa.ro Mohammad Murad, FPTR, trage un semnal de alarmă – „Conducerea Camerei de Comerţ are altă agendă, nu dezvoltarea turismului"

01 Mar 2017 3121

Profit.ro Hotelul Lido, emblemă a Bucureștiului, redeschis după 7 ani. A fost preluat de Mohammad Murad, care vrea să-l afilieze la lanțul hotelier al lui Donald Trump

21 Feb 2017 2220

Exclusiv - Profit.ro Doi gemeni de 27 de ani primesc cadou de la bunicul lor 17 hoteluri în România

12 Jan 2017 2575

Ce așteaptă patronatele din turism de la Ministerul Turismului. O strategie de promovare și reglementări

04 Jan 2017 1544

Fosta „perlă a litoralului“, complexul Amfiteatru-Panoramic-Belvedere din Olimp, cumpărată de Mohammad Murad

22 Dec 2016 4954

Schimbări la una dintre firmele din familia lui Mohammad Murad!

28 Nov 2016 2773

Turismul, la raport FTRP anunţă că anul viitor tarifele pentru cazarea pe litoral vor creşte

14 Sep 2016 1491

La Neptun, are loc o analiză a sezonului estival 2016 (galerie foto+video)

13 Sep 2016 1578

Mohammad Murad - „Nu ne mai controlaţi la pătrunjel şi la ceapă“ FPTR vrea impozitul specific. Oameni din Guvern vor să pună beţe în roate (galerie foto)

05 Jul 2016 2248

Senatorul Nicolae Moga nu lasă din mâini proiectul Spitalului Regional Constanţa. „În timpul sezonului estival, constănţenii, turiştii mor cu zile!“

16 Jun 2016 1820

Zeci de parlamentari la Constanţa FPTR cere condiţii pentru un turism românesc performant şi reînfiinţarea ministerului (galerie foto)

16 Jun 2016 1786

Şeful ANPC - „Este ilegal să se aşeze şezlonguri şi beach baruri pe plajele extinse“ (galerie foto)

15 Jun 2016 1346

Are loc, în aceste momente, deschiderea structurii "Comandament Litoral 2016" (galerie foto)

14 Jun 2016 1120

Postul Tv Money News-acționar Mohamad Murad-începe să emită

19 Apr 2016 1196

Perla Majestic construieşte o nouă clădire Mohammad Murad îşi extinde afacerile din Mamaia

10 Mar 2016 3527

Mohammad Murad îşi extinde afacerile Perla Majestic construieşte un complex imobiliar de cinci blocuri la Năvodari

25 Sep 2015 4128

Agenţii economici din turism ar urma să plătească un impozit specific, anual Verbal, Ponta vrea… Parlamentul decide!

22 Aug 2015 2617

UPDATE 7. Victor Ponta a susținut o conferință de presă la Hotel Del Mar Ce se discută în ședința cu ușile închise (galerie foto+video)

21 Aug 2015 2802

Ponta vine, mâine, la Constanţa

20 Aug 2015 1240

Revista presei locale

22 Jun 2015 1246

Infotrip by MAREEA Mirela Matichescu - „În ultimii ani, România a pierdut o mare parte a turiştilor români“ (galerie foto)

23 May 2015 2529

The Money Channel, în revizie tehnică de patru zile

11 Apr 2015 1157

Mohammad Murad şi-a deschis un nou complex rezidenţial

05 Nov 2014 3380

Mohammad Murad „Suntem deja la începutul lunii iulie, iar pe jumătate din plaje turiştii nu sunt supravegheaţi de nimeni"

01 Jul 2014 1745

Mohammad Murad şi-a făcut companie aeriană

12 Mar 2014 2484

Mohammad Murad va lansa o televiziune de business şi lifestyle

28 Jan 2014 2355

Top Capital 300 Ce evoluţii au înregistrat afacerile celor mai bogaţi constănţeni

04 Dec 2013 4588

Statutul staţiunilor de interes naţional şi balnear, reglementat prin lege

05 Sep 2013 820

Primul hotel Ultra All-Inclusiv de pe litoral şi-a deschis porțile, la Năvodari (video)

14 Jul 2013 3150

Primarul Mangaliei s-a întâlnit cu membrii Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc

14 Jun 2013 852

Ce vrea „noul Money Channel” al lui Mohammad Murad

05 Apr 2013 2018

Care o fi miza? Milionari de Top 300 ai Constanţei îşi fac intrarea în afaceri cu televiziuni

12 Feb 2013 4542

Mohammad Murad a fost premiat pentru iniţiativă şi solidaritate de breaslă în turism

14 Jan 2013 1389

Majorarea taxelor băga în insolvenţă companiile de turism Mohammad Murad - „Riscăm o adevărată criză, care va distruge economia"

14 Dec 2012 1704

Mohammad Murad, președintele FPTR „Majorarea taxelor și a impozitelor va duce la falimentul companiilor din turism”

13 Dec 2012 1121

Mohammad Murad, preşedinte FTPR"Un număr mai mic de români au petrecut Revelionul 2012 în străinătate "

05 Jan 2012 828