La Mangalia, încep probele la rece pentru furnizarea agentului termic în sistemul centralizat de termoficare. Ce spun Primăria orașului

  • Reprezentanții Goldterm Mangalia informează locuitorii orașului, racordaţi la sistemul centralizat de termoficare că, începând de vineri, 3 noiembrie, vor începe probele la rece pentru furnizarea energiei termice, în sezonul de iarnă 2023-2024.
 
Reprezentanții Goldterm Mangalia informează locuitorii orașului, racordaţi la sistemul centralizat de termoficare că, începând de vineri, 3 noiembrie, vor începe probele la rece pentru furnizarea energiei termice, în sezonul de iarnă 2023-2024, transmite un comunicat din partea Primăruei Mangalia.
 
Procedura va fi anunțată prin anunțuri scrise la fiecare centrală și la avizierul scărilor de bloc, locatarii fiind informați despre ziua și ora la care se fac intervențiile. Pe această cale, toți consumatorii sunt rugați să își verifice instalațiile, să curețe caloriferele proprii pentru evitarea inundațiilor accidentale care pot apărea odată cu încărcarea instalațiilor.
 
Totodată, reprezentanții societății locale de termoficare precizează că, după data fixată pentru probele specifice în vederea furnizării energiei termice, Goldterm Mangalia nu îşi asumă problemele sau neplăcerile survenite în cazul instalaţiilor defecte sau neîntreţinute corespunzător, aflate în administrarea abonaţilor şi asociaţiilor de proprietari.
 

„Reamintim că, pentru a veni în sprijinul populației, în acest sezon rece se va acorda sprijin financiar suplimentar la plata facturilor de încălzire, persoanelor vârstnice, persoanelor cu dizabilități și familiilor cu venituri reduse. Astfel, pragurile de acordare a ajutoarelor de încălzire s-au majorat de la 2500 la 4600 lei/membru de familie pentru pensionarii cu vârste de peste 63 de ani femei și 65 de ani bărbați, fără nicio condiție restrictivă.
 
Familiile care au în componență o persoană încadrată în diverse grade de handicap vor beneficia de compensația procentuală de 50%, fără impunerea unor praguri de venit. Pentru celelalte categorii de beneficiari, s-a majorat pragul de venit de la 2500 la 4600 de lei/membru de familie, toate celelalte condiții fiind aceleași de anul trecut”, precizează sursa citată.

 

„Am decis ca și în această iarnă să ajutăm seniorii orașului, dar și alte categorii de cetățeni vulnerabili, pentru a face față cu plata facturilor, pe timpul sezonului rece. De aceea, am majorat pragurile de venit pentru a putea beneficia cât mai multe persoane, știind că e din ce în ce mai greu cu plata utilităților, în actualul context economic. Lucrăm la un plan de măsuri sociale pentru a ajuta și familiile vârstnice care locuiesc la case și se încălzesc cu lemne de foc", a precizat primarul Mangaliei, Radu Cristian.

 
Ajutorul de încălzire se va acorda pe baza cererii şi declaraţiei pe propria raspundere, însoţită de acte doveditoare. Declaratiile se depun până la data de 20 noiembrie 2023, la Asociațiile de Proprietari sau la sediul Direcţiei Asistenţă Socială Mangalia, din strada Delfinului nr 1. Cererile înregistrate după data de 20 noiembrie vor intra în plată începând cu luna următoare, a încheiat sursa citată.
 
 
Citește și:
Primăria Constanța: Zece spații de joacă, în curs de reamenajare în mai multe zone ale municipiului. Iată zonele vizate (FOTO)
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tinerii din Mangalia, susținuți de Primărie în plan socio-profesional (FOTO+VIDEO)

25 Apr 2024 612

Cumpărări directe Constanța Primăria Mangalia împarte cozonaci de Paște! De unde îi cumpără și ce va scrie pe fiecare ambalaj (DOCUMENT)

23 Apr 2024 390

Cumpărări directe Dimitris Garden SRL se va ocupa de repararea fântânilor arteziene din Mangalia (DOCUMENT)

22 Apr 2024 371

Constanța Ce firmă va elabora studiul de fezabilitate pentru proiectul „Centru Cultural Aurora”, din Mangalia?

22 Apr 2024 361

Primăria Mangalia cumpără cărucioare de cumpărături de 53.000 de euro! Pe partea frontală, va scrie cu alb „Primăria Municipiului Mangalia“ (DOCUMENT)

22 Apr 2024 452

Cumpărări directe Constanța Teolen Trading SRL, contract de 40.000 de euro cu Primăria Mangalia, pentru mentenanța sistemelor de irigații din oraș și stațiuni (DOCUMENT)

22 Apr 2024 339

Cumpărări directe Constanța Primăria Mangalia, contract de 77.000 de euro cu Pepiniera Neptun SRL, pentru gazon (DOCUMENT)

21 Apr 2024 406

Cumpărări directe Constanța Cinematograful Pescăruș din Mangalia va fi reabilitat în vederea conservării de Ariv Ind SRL (DOCUMENT)

21 Apr 2024 1062

Primarul Municipiului Mangalia, la judecată cu SC ADytza Niko SRL. Ce au decis magistrații Tribunalului Constanța

20 Apr 2024 425

Locuri de muncă Constanța Primăria Municipiului Mangalia scoate la concurs un post vacant. Detalii

19 Apr 2024 558

Cumpărări directe Constanța Un imobil de pe strada Mihai Viteazu din Mangalia va fi demolat de Altion Serv SRL (DOCUMENT)

18 Apr 2024 399

Justiție Constanța Primăria Municipiului Mangalia, la judecată cu SC Nae Interstar SRL. Ce a decis instanța

14 Apr 2024 366

Locuri de muncă Constanța Primăria Municipiului Mangalia angajează. Detalii și condiții

12 Apr 2024 787

Primăria Mangalia închiriază toaletele ecologice de la firma președintelui UDMR Constanța, aflată în reorganizare judiciară (DOCUMENT)

10 Apr 2024 560

Achiziții Constanța Primăria Mangalia va demola un chioșc de pe strada Oituz

10 Apr 2024 477