LIVE text Conferință de presă privind „Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești”. Va fi prezent președintele CJ, Mihai Lupu (FOTO)






Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean ,,Teodor T. Burada” Constanța, în colaborare cu Asociația Patronală RESTO Constanța, organizează, în perioada 24 – 26 mai 2024, la Pavilionul Expozițional Constanța, cea de-a doua ediție a ,,Festivalului Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești”.
 
Manifestarea, menită să promoveze cultura tradițională, bogăția folclorului și gastronomia pescărească, va aduce în prim-plan obiceiurile și tradițiile pescărești din regiune, alături de preparate culinare specifice. Evenimentul va include demonstrații culinare, standuri cu produse locale, muzică și dansuri tradiționale, precum și alte activități.

La conferința de presă este prezent președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, alături de reprezentanții entităților partenere în organizarea evenimentului, precum și reprezentanți ai Federației Organizațiilor de Pescari de la Marea Neagră.
 
Conferința se desfășoară în Portul Turistic Tomis, Constanța.
 
UPDATE:

Mihai Lupu:


„Introduc două doamne deosebite care se ocupă de un eveniment care se află la a doua ediție și despre care doamna director al Centrului Cultural Teodor Burada poate să ne spună mai multe, apoi doamna Corina Martin care ne poate vorbi de turism”

Laura Stroe, de la Centrul Burada, ia cuvântul.

„Am trecut de imaginea de așezământ cultural și ne apropiem de statutul de hub cultural. Ceea ce ne-am propus ducem la îndeplinire. CJ ne-a acordat susținerea și a fost un liant între noi și celelalte instituții. Evenimentele noastre au un impact național și, fără lipsă de modestie, am trecut și în spațiul internațional”



„Trebuie să ne înțelegem rolul și cat putem duce. Un rol esențial l-a avut și Corina Martin”, punctează Mihai Lupu.

Ia Corina  Martin cuvântul.

„Este o onoare și o bucurie pentru RESTO Constanța să fim din nou parteneri în evenimentul inițiat anul trecut pentru că nu avem fișa postului ca dvs, dar menirea noastră este să ne sprijinim partenerii. La Constanța și pe litoral trebuie tot timpul să se întâmple ceva. Orașul Constanța este cel care trebuie să se seteze ca oraș turistic 12 luni pe an. În numele colegilor mei din RESTO vreau să mulțumesc Consiliului Județean să ne fie alături în ceea ce vrem noi să facem. Ce vor găsi vizitatorii? Foarte simplu. Mult pește și preparate din pește, fructe de mare, vinuri dobrogene, spectacole și concerte. Publicul vine dacă este mâncare bună și proaspătă, vinuri, și multe crame sunt prezente din nou, și muzica, dans și spectacol. Toate astea se întâmplă începând de vineri în zona exterioară la Pavilionul Expozițional Constanța. ”

„Pregătim săptămâna viitoare un eveniment de megainfotrip pe litoral. În organizare OMD Constanța Mamaia, OMD Mangalia și vor veni peste 400 de vizitatori din sudul litoralului până în nordul litoralului. Cu toții vor vizita litoralul.”, spune Corina Martin.

„Vreau să vă mulțumesc și pentru atenția și promovarea pe care ne-o oferiți de fiecare dată. Fără presă, fără jurnaliști, nu am putea avea nici publicul, nici imaginea pe care ne-o dorim”, subliniază Martin.

„Suntem pregătiți, avem produse proaspete - midii, rapane și pește”

Laurențiu Mirea, preşedintele Organizaţiei de pescari de la Marea Neagră:

„Noi suntem, pescarii de la Marea Neagră și din județul Constanța, suntem județul numărul 1 privind capturile din România. Și noi suntem prezentați, cu munca noastră grea, efortul pe care îl fac pescarii de la malul Mării Negre. Suntem pregătiți, avem produse proaspete - midii, rapane și pește”





Citește și
,,Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești” se deschide la Pavilionul Expozițional din Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT Uniunea Națională a Patronatului Român - Regiunea Sud-Est (UNPR-RSE) lansează un nou studiu de piață, la Constanța (GALERIE FOTO)

14 Jun 2024 601

LIVE Prima conferință de presă a USR Constanța după alegeri -„ Vom face opoziție cu toată forța!” (FOTO)

10 Jun 2024 934

LIVE VIDEO-TEXT Ziua Porților Deschise în Baza 57 Aeriană și mitingul aerian „Constanța Black Sea Air Show ”, pe 3 august. Detalii în premieră despre cele două evenimente (FOTO)

30 May 2024 2527

Știri Constanța LIVE TEXT. Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” își prezintă activitățile derulate în perioada sfârșitului de an școlar (FOTO+VIDEO)

23 May 2024 1132

LIVE TEXT AUR Constanța, în conferință de presă. Mohammad Murad, Ovidiu Cupșa și Bozdoacă Aura, prezenți

09 May 2024 1124

LIVE Cine sunt artiștii care vor urca pe scena NEVERSEA, între 4-7 iulie? Maluma va concerta la Constanța

09 May 2024 3460

LIVE VIDEO-TEXT Cristian Popescu Piedone, prezent la Constanța pentru lansarea candidaturilor la Primărie și CJ din partea PUSL (FOTO)

08 May 2024 799

OMD Municipiul Tulcea a lansat noul brand turistic al orașului - Tu și Tulcea! (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 736

Tinerii din Mangalia, susținuți de Primărie în plan socio-profesional (FOTO+VIDEO)

25 Apr 2024 888