UPDATE. LIVE TEXT Ședință a Consiliului Prefectural. Iată despre ce se discută (GALERIE FOTO+VIDEO)

  • Astăzi, începând cu ora 11:00, în Sala „Remus Opreanu“, va avea loc o ședință, cu prezență fizică, a Colegiului Prefectural. 
     
Astăzi, începând cu ora 11:00, în Sala „Remus Opreanu“, va avea loc o ședință, cu prezență fizică, a Colegiului Prefectural. 

Vor prezenta materiale, aferente activităților ce vor fi desfășurate în vederea creșterii gradului de protecție și de siguranță a cetățeanului, în contextul sezonului rece și al sărbatorilor de iarnă 2023-2024, Inspectoratul de Poliție Județean Constanța, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța, Inspectoratul de Jandarmi Județean ‘’Mihail Kogălniceanu’’ Constanța, Gruparea de Jandarmi Mobilă "Tomis" Constanța, Garda de Coastă, Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, Direcția Silvică Constanța.

Înainte de a începe ședința, au venit colindătorii.



UPDATE:

Primul care ia cuvântul este chestorul Dumitru Bîltag.

„225 de persoane forțe de ordine vor fi prezenți în preajma sărbătorilor. Pe siguranță rutieră, vom monitoriza în dinamică traficul rutier și vom adapta dispozitivul de poliție rutieră. Vor fi efectuate anumite verificări specifice privind modul în care administratorii de drumuri s-au asigurat că vor interveni în sezonul rece. Pe linia armelor, explozivilor, vom efectua verificări la comercianții de produse pirotehnice. Vom realiza o serie de acțiuni și misiuni pe linia investigațiilor criminale”, a spus chestorul.


UPDATE 2:

Daniel Mihai Ferencz, inspector șef la IJJ ia cuvântul.

„Vom adopta un integru spectru de măsuri pentru a asigura siguranța populației. Vom preveni și combate tăierea și comercializarea ilegală a lemnului. Independent sau în comun cu poliția, vom participa la acțiunile pe linia patrimoniului sau contra persoanei. În total 4.500 de jandarmi vor acționa pentru perioada sărbătorilor”, spune inspectorul. 

UPDATE 3:


Ia cuvântul Dan Amarandei, de la ISU Dobrogea.

„Am onoarea să vă salut. În această perioadă, la nivelul ISU toate resursele se concentrează pe un climat de siguranță. În acest sens, personalul de la prevenire desfășoare acțiuni de control în spații comerciale, lăcașuri de cult și ansambluri manistaresti. De asemenea, vor fi verificate legalitatea comercializării produselor pirotehnice. Până la momentul de față au fost efectuate 86 de controale, 8 la spații comerciale și restul la unități de alimentație publică, au fost constatate 514 deficiențe și au fost aplicate 418 avertismente și 96 amenzi de 716.000 lei. Au fost solicitate 5 acorduri pentru jocuri de artificii, doua au fost soluționate, restul în curs de soluționare”, a spus Dan Amarandei.


UPDATE 4:

Ia cuvântul Atanase Cocea, adjunct al Grupării de Jandarmi Mobile Tomis.

„Peste 50 de lucrători vor fi zilnic pe străzile din Constanța”, spune Atanase Cocea.


UPDATE 5:

Ia cuvântul Alexandru Oaie de la Garda de Coastă.

„Reprezentanții Gărzii de Coastă vor fi la toate punctele de trecere a frontierei și nu numai. Toate vor avea ca rol de a asigura un dispozitiv dinamic și eficient și zilnic vor fi 380 de polițiști și 70 de metode de deplasare”, a spus Alexandru Oaie.


UPDATE 6:

Ia cuvânul Ecaterina SCINTEIE, CJPC Constanța.

„Au fost făcute controale tematice pe jucării, ghirlandelor și a produselor alimentare de sărbători. În perioada sărbătorilor, o echipă asigură permanență în caz de intervenții, și toate reclamațiile sunt preluate” - Ecaterina SCINTEIE.

UPDATE 7:

Iolanda Ivanciu de la DSVSA ia cuvântul.

„DSVSA Constanța a dispus o serie de măsuri specifice și intensificarea controalelor sanitar veterinare și se verifică pe întreg lanțul alimentar respectarea prevederilor legale. Avem 331 controale cu 17 sancțiuni aplicate” - Iolanda Ivanciu.


UPDATE 8:

Valentin Neagu de la Direcția Silvică ia cuvântul.

„În scopul asigurării unei structuri optime s-au realizat 900 hectare de lucrări de încălzire. Pentru regenerare s-au executat lucrări de împăduriri pe 400 hectare. 400.000 de puieți au fost plantați. Pentru sărbătorile de iarnă, Romsilva a asigurat pomi de Crăciun cu un preț începând de 15 lei la 35 lei pe bucata. Material lemnos confiscat - 75 metri cubi”, spune Valentin Neagu.


UPDATE 9:

Cosa - „Le mulțumesc șefilor de instituții de responsabilitatea de care dau dovadă. Este important pentru cetățeni să știe ca instituțiile sunt oriunde este nevoie de noi. Vă urez și eu la mulți ani”.






Citește și:
Secretarul orașului Hârșova nu l-a inclus în categoria consilierilor locali: Bulancea amenință cu demisia din calitatea de consilier dar și din cea de membru PSD

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință interinstituțională pentru siguranța școlară în județul Constanța

25 Apr 2024 478

Proiectul de HCL a fost inițiat de grupul consilierilor locali PSD Prefectul județului Constanța a declarat recurs în dosarul denumit generic „Stop depresia"!

19 Apr 2024 471

Se cere anularea autorizației de construire Când s-ar putea lua o decizie în procesul dintre Prefectul Județului Constanța și Blue Ink Residence SRL?

14 Apr 2024 898

Servicii de consultanţă în domeniul digitalizării S-a semnat protocolul încheiat între Consorțiul CiTyInnoHub și Instituția Prefectului - Județul Constanța (FOTO)

12 Apr 2024 456

Amânare în dosarul în care Prefectura Constanța a chemat în judecată firma Sofi Leader Invest SRL

10 Apr 2024 517

La toamnă se va lua o decizie în procesul dintre Prefectura Constanța și Stely Metal SRL

10 Apr 2024 404

Prefectura Constanța cere anularea autorizației emise pentru MCG Private Residence SRL, care construiește la Năvodari

06 Apr 2024 3531

Căminul „Sf. Cuvios Ioan’’ din Constanța, în atenția autorităților. Ce nereguli au fost constatate

04 Apr 2024 719

Wave House SRL câștigă, pe fond, procesul deschis de Prefectura Constanța. Este vizată o autorizație de construire

31 Mar 2024 479

LIVE TEXT Ce măsuri pentru siguranță școlară au fost luate la nivelul județului Constanța, în luna februarie 2024 (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 550

LIVE TEXT Colegiul Prefectural. Stadiul pregătirii plajelor pentru sezonul estival 2024 și aplicarea dispoziții Schengen în România, pe ordinea de zi (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 701

Exclusiv Valul nou în magistratură! Cine sunt și de unde vin noii judecători din Constanța și Tulcea. Lista (DOCUMENT)

26 Mar 2024 3230

Justiție Constanța Se cere anularea autorizațiilor de construire pentru firma Aprilia Residence SRL

21 Mar 2024 683

Prefectura Constanţa a renunțat la procesul intentat primarului comunei Seimeni. Miza - anularea unui act administrativ

20 Mar 2024 544

Prefectura Constanța cere anularea autorizației de construire pentru Wave House SRL. S-a stabilit un nou termen în dosar

19 Mar 2024 670