LIVE VIDEO. USR Constanța„Provocarea noastră este să venim cu alternative în administrațiile publice locale pentru a atrage cât mai multe fonduri europene“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

Sursa foto: Facebook/USR ConstanțaUSR Constanţa organizează conferinţa de presă prilejuită de evenimentul „Caravana fondurilor europene“, la care vor participa fostul ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, europarlamentarul USR Vlad Botoş şi deputatul USR Stelian Ion.

Potrivit unui comunicat al USR Constanța, din păcate, Constanţa este unul dintre oraşele din România cu un deficit notabil la absorbţia fondurilor europene. Un municipiu care, din cauza unei administraţii defectuoase, chiar a pierdut recent finanţări importante de peste 10 milioane de euro (reabilitarea Colegiului „Mircea cel Bătrân“ și reamenajarea zonei pietonale din centrul istoric al orașului).

„În cadrul evenimentului, vom discuta despre linii de finanțare de la Uniunea Europeană, despre absorbția fondurilor și despre aplicarea de unor strategii europene cu scopul de a dezvolta comunitățile locale. Totodată, vor fi prezentări susținute pe tema finanțărilor europene special destinate mediului de afaceri“ - au precizat reprezentanții USR Constanța.  

Sursa foto: Facebook/USRUPDATE: 

„România este pe punctul de a absorbi fonduri europene pentru a progresa mai mult. Lucrurile sunt destul de nuanțate deoarece nu toate zonele din România nu reușesc să atragă. La Constanța vedem cum se ratează proiect după proiect. Sunt bani pe care îi avem la dispoziție dar dacă administrațiile nu se mobilizează ratează proiecte europene. Amintesc două rateuri, unul vizează reabilitarea Zonei Peninsulare unde fonduri foarte mari au fost pierdute. Un alt proiect vizează unul dintre cele mai mari unități de învățământ, Colegiul Național Mircea cel Bătrân unde s-au pierdut bani foarte mulți. Provocarea noastră este să venim cu alternative în administrațiile publice locale pentru a atrage cât mai multe fonduri europene. Vedem tot mai multe discursuri antieuropene. Un partid și-a făcut un obiectiv de a promova discurs antieuropean. Fac apel la constănțeni să nu meargă pe acest drum, antieuropean deoarece la capătul drumului se află subdezvoltarea și blocaje pe toate planurile“ - a precizat Stelian Ion. 

A luat cuvântul europarlamentarul USR Vlad Botoş. 

„Problema este că nu reușim să atragem aceste fonduri. Constanța are o poziție geografică impresionantă. Acest bani nu ajung la administrația publică din Constanța. Fondurile europene ajută la dezvoltare. Spania s-a dezvoltat foarte bine cu ajutorul acestor fonduri. Irlanda s-a dezvoltat incredibil. Noi suntem de 16 ani în UE și nu reușim să aducem acești bani. Avem o absorbție la nivel național de aproximativ 70%, foarte puțin. Constanța este sub media națională. Vă dau un exemplu Câmpulung Muscel unde Elena Lasconi a făcut o treabă incredibilă. Primarii din mai multe localități fac eforturi să obțină aceste fonduri“ - a precizat Vlad Botoș.  


Stelian Ion precizează că dacă nu era Cristian Ghinea PNRR nu se încheia.

„Îmi amintesc de ședințele de Guvern în care punea presiune pe miniștri. A avut o activitate de coordonare care a lăsat urme istorice la nivelul României. Acum avem un PNRR care atrage foarte multe miliarde“ - a menționat Stelian Ion. 


 Ia cuvântul Cristian Ghinea, fostul ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene. 

„Am dat lupte grele pentru a duce proiectele României mai departe. România nare nevoie de stabilitate și de reformă. PNRR-ul setează corect prioritățile unei Românii care are nevoie de modernizare. De 30 de ani setează prioritățile și neglijează sănătatea și educația. “ - a menționat Cristian Ghinea. 

„Este păcat ca proiectele actuale să fie plătite cu fonduri care pot finanța proiecte viitoare. Sunt foarte multe șantiere care nu aduc plus/valoare. Nu văd o schimbare fundamentală cel puțin în zona traficului. Stațiunea Mamaia suferă din privința spațiului verde. Văd haos în ceea ce privește traficului“ - a menționat europarlamentarul USR Vlad Botoş. 

„Sunt sume foarte mari pierdute de constănțeni. Dacă se pierd fondurile pentru proiectele începute acestea vor trebui achitate din banii constănțenilor, bani cu care se puteau face alte proiecte“ - a precizat Stelian Ion. 
Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. LIVE VIDEO-TEXT USR Constanța - „Vom cere ministrului Sănătății să prezinte raportul care a pus spitalul de la Constanța pe lista neagră”!

22 Sep 2023 693

Ministrul Sănătății refuză să-l primească în audiență pe președintele USR Constanța! Anunțul lui Stelian Ion

21 Sep 2023 522

Averea și interesele lui Remus Negoi, senator USR de Constanța (DOCUMENTE)

17 Sep 2023 672

Constănțeanul supărat Incompetența și nepăsarea Primăriei Constanța devin tot mai apăsătoare și periculoase

17 Sep 2023 763

Protest USR la Ministerul Sănătății. Rafila, chemat să explice în Parlament tăierea banilor din PNRR pentru spitale. Este vizat și spitalul Mama și Copilul de la Constanța (VIDEO)

12 Sep 2023 642

Averea deputatului Stelian Ion, fost candidat la Primăria Constanța și fost ministru al Justiției (DOCUMENTE)

10 Sep 2023 860

Constănțeanul supărat Un trotuar din Constanța are toate premisele unei nenorociri!

04 Sep 2023 891

Știri Constanța azi LIVE VIDEO-TEXT. Corupția a ucis din nou! Protest USR la Constanța! (FOTO)

01 Sep 2023 1276

Pentru ce vor fi folosiți banii Cu cine a bătut palma Primăria Constanța pentru împrumutul de peste 51 de milioane de euro?

30 Aug 2023 2580

UPDATE Au emis autorizația de construire pentru spitalul modular fără avizul de la Ministerul Culturii. Primăria Constanța riscă o amendă de 50.000 de lei

21 Aug 2023 1983

Constanța Stadiul proiectelor câștigătoare în cadrul primului proces de bugetare participativă „Tu decizi pentru Constanța!“ desfășurat în 2022

04 Aug 2023 749

Știri din Constanța Proiectul de suspendare a PUZ Palazu Mare depus de consilierii locali USR a primit raport negativ

04 Aug 2023 759

Consiliul local al municipiului Constanţa, aprobă mai multe proiecte importante. Transmisiunea ședinței lasă de dorit. Primarul Chițac a jignit presa!

31 Jul 2023 814

Sondaj de opinie. Fotografie de moment. Ce partide ar vota constănțenii la alegerile locale din 2024?

30 Jul 2023 1819

Știri din Constanța. Ca rezultat al acțiunilor USR, complexul Bar Orient din stațiunea Mamaia va fi clasat ca monument istoric

28 Jul 2023 956