Locuitorii din Faleză Nord protestează. Primăria Constanța vinde un teren situat pe strada Pescarilor, în buza mării (documente)

  • Aleșii locali trebuie să decidă dacă sunt sau nu de acord cu vânzarea de către municipalitate a unui teren aflat în cartierul Faleză Nord, la adresa str. Pescarilor nr. 35A
  • Locuitorii din Faleză Nord susțin că nu se justifică oportunitatea vânzării acestui teren
  • Terenul în suprafață de 79 mp este limitrof proprietății private a solicitantului cererii de cumpărare, Dumitru Pufleanu, așa cum rezultă din planul de situație
  • Vânzarea se va face prin licitație publică organizată de municipalitate
 
În ședința Consiliului Local Municipal din 30 iunie, aleșii locali trebuie să decidă dacă sunt sau nu de acord cu vânzarea de către municipalitate a unui teren aflat în cartierul Faleză Nord, la adresa str. Pescarilor nr. 35A.
Locuitorii din Faleză Nord susțin că nu se justifică oportunitatea vânzării acestui teren. “Oportunitatea vânzării acestui teren este propusă de primarul Decebal Făgădău și se află pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local din data de 30.06.2020. Legea spune că, plaja și faleza mării sunt proprietatea statului, nu a primăriei”, susțin aceștia într-un protest desfășurat în mediul online.
Pe de altă parte, potrivit proiectului de HCLM, care poate fi studiat în secțiunea “Documente”, primăria Constanța precizează că bunul imobil - terenul solicitat spre cumpărare constituie proprietate privată a municipiului Constanța și are situație juridică clarificată. Terenul în suprafață de 79 mp este limitrof proprietății private a solicitantului cererii de cumpărare, Dumitru Pufleanu, așa cum rezultă din planul de situație.
Vânzarea se va face prin licitație publică organizată de municipalitate, la care poate participa orice persoană interesată, accesul nefiind îngrădit sau condiționat de îndeplinirea unor cerințe specifice pentru cumpărarea acestuia.
Prețul de pornire al licitației publice va fi stabilit prin raport de evaluare întocmit de firma de evaluare autorizată ANEVAR, aflată sub contract de prestări servicii cu municipiul Constanța.
Prețul de vânzare se va încasa integral și se va face venit la bugetul local. O dată cu transferul proprietății de la municipiul Constanța către câștigătorul licitației, acesta va prelua toate obligațiile prevăzute de Codul fiscal cu privire la bunul achiziționat.
Cumpărătorul va fi obligat să mențină reglementările și funcțiunile urbanistice prevăzute în documentațiile de urbanism aprobate, care vor sta la baza vânzării. Schimbarea funcțiunilor și a celorlalte reglementări urbanistice se va putea face cu acordul vânzătorului în conditiile respectării de către proprietar a cerințelor legale referitoare la avizare autorizare, în conformitate cu prevederile Legii nr.50/1991, cu modificările completările ulterioare, și sub rezerva plății către municipiul a eventualei diferențe de preț rezultată din raportul de reevaluare ce se va întocmi cu prilejul noilor reglementări urbanistice pentru care se dorește autorizarea.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

bya

29 Jun, 2020 11:06

Locuitorii aia din FN se cred stapanii cartierului.Oameni mai urati sufleteste decat aia nu am intalnit in viata mea

Articole asemanatoare

FC Farul Constanţa, victorie mare, cu golul lui Liviu Mihai. „A fost ceva extraordinar!”

06 Mar 2021 1530

New Home Construct cumpără un teren de la Garden Shop Services, fosta Pomacost. Unde este situat

06 Mar 2021 1042

Euro a atins un nou maxim istoric. Ce curs a stabilit BNR

03 Mar 2021 711

Două procese pentru un teren în Faleză Nord deținut de Total Financial Consulting. Ce au decis judecătorii

02 Mar 2021 887

Imobile din centrul Constanței revendicate acum 20 de ani Primarul obligat de judecători să soluționeze notificările

02 Mar 2021 1840

Împrumut de aproape 440.000 de euro, pentru Delta Aurora. Firma va construi o nouă parcare în Jupiter, aproape de Complexul Poseidon

01 Mar 2021 239

Mircea Rednic, şi învins, şi învingător Al treilea meci în Liga 1 în care FC Viitorul îi dă cinci goluri lui Dinamo

01 Mar 2021 2228

Meci la Constanţa În cursa spre play-off, FC Farul vizează trei puncte din meciul cu Viitorul Pandurii Tg. Jiu

27 Feb 2021 2191

Ce trebuie să facă Primăria Constanța Un afacerist a primit în instanță dreptul să construiască pe un teren din Dosarul Retrocedărilor!

27 Feb 2021 1984

UPDATE 15 - Ședința de CLM. Primarul Chițac a retras regulamentul parcărilor din Constanța și recunoaște că tarifele nu s-au aflat niciodată în dezbatere publică!

26 Feb 2021 3880

CONTINVEST INSOLVENTA SPRL organizeaza LICITATIE PUBLICA CU STRIGARE

26 Feb 2021 335

FC Farul primeşte vizita echipei de pe locul patru. „Marinarii”, fără doi dintre titularii meciului de la Călăraşi

26 Feb 2021 2290

Oportunitatea vânzării unui teren de pe strada Ștefan cel Mare din Constanța ajunge în atenția magistraților

25 Feb 2021 1423

Robert Băceanu, trei goluri în victoria cu 9-0 a FC Viitorul Under-17

24 Feb 2021 2029

Amintiri din Constanța veche Fundătura Ștefan cel Mare, din Constanța, în centrul unui proces pe Legea 10. Pe teren se aflau o moară și o fabrică de pâine

23 Feb 2021 1816