Locuitorii din Faleză Nord protestează. Primăria Constanța vinde un teren situat pe strada Pescarilor, în buza mării (documente)

  • Aleșii locali trebuie să decidă dacă sunt sau nu de acord cu vânzarea de către municipalitate a unui teren aflat în cartierul Faleză Nord, la adresa str. Pescarilor nr. 35A
  • Locuitorii din Faleză Nord susțin că nu se justifică oportunitatea vânzării acestui teren
  • Terenul în suprafață de 79 mp este limitrof proprietății private a solicitantului cererii de cumpărare, Dumitru Pufleanu, așa cum rezultă din planul de situație
  • Vânzarea se va face prin licitație publică organizată de municipalitate
 
În ședința Consiliului Local Municipal din 30 iunie, aleșii locali trebuie să decidă dacă sunt sau nu de acord cu vânzarea de către municipalitate a unui teren aflat în cartierul Faleză Nord, la adresa str. Pescarilor nr. 35A.
Locuitorii din Faleză Nord susțin că nu se justifică oportunitatea vânzării acestui teren. “Oportunitatea vânzării acestui teren este propusă de primarul Decebal Făgădău și se află pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local din data de 30.06.2020. Legea spune că, plaja și faleza mării sunt proprietatea statului, nu a primăriei”, susțin aceștia într-un protest desfășurat în mediul online.
Pe de altă parte, potrivit proiectului de HCLM, care poate fi studiat în secțiunea “Documente”, primăria Constanța precizează că bunul imobil - terenul solicitat spre cumpărare constituie proprietate privată a municipiului Constanța și are situație juridică clarificată. Terenul în suprafață de 79 mp este limitrof proprietății private a solicitantului cererii de cumpărare, Dumitru Pufleanu, așa cum rezultă din planul de situație.
Vânzarea se va face prin licitație publică organizată de municipalitate, la care poate participa orice persoană interesată, accesul nefiind îngrădit sau condiționat de îndeplinirea unor cerințe specifice pentru cumpărarea acestuia.
Prețul de pornire al licitației publice va fi stabilit prin raport de evaluare întocmit de firma de evaluare autorizată ANEVAR, aflată sub contract de prestări servicii cu municipiul Constanța.
Prețul de vânzare se va încasa integral și se va face venit la bugetul local. O dată cu transferul proprietății de la municipiul Constanța către câștigătorul licitației, acesta va prelua toate obligațiile prevăzute de Codul fiscal cu privire la bunul achiziționat.
Cumpărătorul va fi obligat să mențină reglementările și funcțiunile urbanistice prevăzute în documentațiile de urbanism aprobate, care vor sta la baza vânzării. Schimbarea funcțiunilor și a celorlalte reglementări urbanistice se va putea face cu acordul vânzătorului în conditiile respectării de către proprietar a cerințelor legale referitoare la avizare autorizare, în conformitate cu prevederile Legii nr.50/1991, cu modificările completările ulterioare, și sub rezerva plății către municipiul a eventualei diferențe de preț rezultată din raportul de reevaluare ce se va întocmi cu prilejul noilor reglementări urbanistice pentru care se dorește autorizarea.
 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

bya

29 Jun, 2020 11:06

Locuitorii aia din FN se cred stapanii cartierului.Oameni mai urati sufleteste decat aia nu am intalnit in viata mea

Articole asemanatoare

Farul Constanța Fundașul Ionuț Larie, golgeterul actual al „marinarilor“. Toate golurile le-a înscris din penalty! (GALERIE FOTO)

02 Oct 2023 217

Imobiliare Constanța Un nou imobil de 5 etaje ar urma să fie edificat în zona Lacului Siutghiol. Cine investește?

02 Oct 2023 231

MAI Bilanțul misiunilor din ultimele 72 de ore

02 Oct 2023 171

IGSU Salvatorii au intervenit în peste 300 de incendii în acest weekend! 1.000 de hectare s-au făcut scrum

02 Oct 2023 299

Imobiliare Constanța Un nou hotel-apartament va răsări la Olimp. Investitorii sunt bucureștenii de la Fapaco SRL (DOCUMENT)

02 Oct 2023 403

Primăria Corbu, județul Constanța, organizează licitație publică pentru vânzarea unui teren

02 Oct 2023 340

Fotbal Echipele CS Medgidia, zi cu succese pe linie. „Victoriile voastre ne dau aripi și ne bucură enorm!“ (GALERIE FOTO)

01 Oct 2023 682

Fotbal Axiopolis Cernavodă a făcut scor cu Recolta Gheorghe Doja

01 Oct 2023 1141

Superliga 2023/2024 Farul Constanța a învins Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. Ionuț Larie și Constantin Budescu, marcatorii „marinarilor“

30 Sep 2023 889

Baschet Condusă la pauză, CSM Constanța a revenit și a învins în deplasare Petrolul (GALERIE FOTO)

30 Sep 2023 620

Imobiliare Constanța Bloc nou de 8 etaje în municipiul Constanța. Cine sunt investitorii?

29 Sep 2023 2336

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - Sepsi OSK Sfântu Gheorghe Hagi - „Ne dorim și trebuie să câștigăm cele trei puncte“ (VIDEO)

29 Sep 2023 1495

Dosarul Retrocedărilor – mențiunile din certificatele fiscale! Teren din zona Hotel Delta, Mamaia, în atenția judecătorilor de la Curte

28 Sep 2023 601

Galați Bijuterii ascunse la un metru adâncime, pe un teren viran, descoperite de polițiști (FOTO)

28 Sep 2023 622

BSC Stefy & Costy SRL, acord de mediu pentru actualizarea deciziei de încadrare pentru proiectul „Construire hotel-apartament S+P+5E și împrejmuire teren“ din Eforie Nord

28 Sep 2023 357