MAE lansează campania „Born in NATO” la Colegiul Național „Sfântul Sava“ din București

Sursa foto: MAE




 
  • Ministerul Afacerilor Externe a lansat, joi 28 martie, campania „Born in NATO”,  cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la aderarea României la Alianța Nord-Atlantică și a 75 de ani de la fondarea NATO.  
 
Evenimentul de lansare a fost găzduit de Colegiul Național „Sfântul Sava“ din București și s-a desfășurat în prezența ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu, a ambasadorului Statelor Unite în România, Kathleen Ann Kavalec, a corpului didactic și a elevilor, potrivit unui comunicat din partea MAE.
 
Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a subliniat importanța momentului, ocazie de a reflecta asupra parcursului României în cadrul Alianței, evidențiind angajamentul ferm al statului român față de principiile și obiectivele NATO. A subliniat, de asemenea, implicarea României în cadrul Alianței și contribuția sa la consolidarea securității și stabilității în regiunea euro-atlantică.
 
În discursul său, ministrul Luminița Odobescu a evidențiat și importanța consolidării, în continuare, a NATO și a rolului României în cadrul Alianței.
 
De asemenea, a încurajat tinerii să se implice activ în societate pentru promovarea valorilor pe care se fundamentează NATO, precum libertățile individuale, drepturile omului, democrația și statul de drept. A evidențiat, totodată, rolul Colegiului Național „Sfântul Sava“ în formarea personalităților marcante ale României.
 
La rândul său, ambasadorul Statelor Unite în România, Kathleen Ann Kavalec, a reliefat colaborarea strânsă între România și Statele Unite, atât pe plan bilateral cât și în cadrul NATO, subliniind rolul și valorile Alianței în asigurarea securității și stabilității regionale și globale. A punctat faptul că Parteneriatul Strategic România - SUA reflectă angajamentul comun al celor două țări față de promovarea păcii, securității și democrației. Discursurile au fost urmate de un dialog cu elevii prezenți, oferindu-le acestora oportunitatea de a expune viziunea lor asupra viitorului NATO și rolul României în cadrul Alianței.
 

 
Campania „Born in NATO” este dedicată tinerilor născuți după aderarea României la NATO în anul 2004 și își propune să promoveze rolul și valorile Alianței Nord-Atlantice. Co-inițiată de către Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Apărării Naționale, campania va cuprinde o serie de evenimente, în perioada martie-decembrie 2024, cu scopul de a familiariza tinerii cu valorile și obiectivele Alianței.
 

 
Citește și
Ridicarea planului „Vigipirate” la nivelul cel mai înalt - „urgență atentat”

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MAEParticiparea ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu la seminarul „Asigurarea securității infrastructurii critice în Republica Moldova – de la protecție la reziliență”

26 Apr 2024 248

MAEUngaria - Restricții de circulație pentru camioanele de mare tonaj (peste 7,5t)

26 Apr 2024 226

MAE Atenționare de călătorie pentru Ungaria - Restricții de circulație pentru camioanele de mare tonaj (peste 7,5t)

26 Apr 2024 291

MAEÎntrevederea secretarului de stat Ana Tinca cu ambasadorul agreat al Republicii Kârgâze în România, nerezident, Idris Kadyrkulov

26 Apr 2024 228

MAEParticiparea secretarului de stat Janina Sitaru la reuniunea de lucru interinstituțională pe tematica UNESCO

26 Apr 2024 244

MAEDin Agenda de lucru a MAE din 26 aprilie 2024, vă semnalăm

26 Apr 2024 232

Atenționare de călătorie pentru Franța! Anunțul MAE

24 Apr 2024 385

MAERepublica Franceză - Posibile perturbări ale traficului aerian

24 Apr 2024 303

MAEÎntrevederea ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu cu ministrul afacerilor externe al Republicii Coreea, Cho Tae-yul, în marja vizitei oficiale a Președintelui României în Republica Coreea

24 Apr 2024 217

MAEDin Agenda de lucru a MAE 24 aprilie 2024, vă semnalăm

24 Apr 2024 192

MAEParticiparea secretarului de stat Ana Tinca la reuniunea miniștrilor afacerilor externe din statele membre ale UE

23 Apr 2024 252

MAEDin Agenda de lucru a MAE 23 aprilie 2024, vă semnalăm

23 Apr 2024 265

MAEParticiparea secretarului de stat Andrei Novac la inaugurarea expoziției „What Work Is / Ce este munca”, în cadrul Expoziției Internaționale de Artă – la Biennale di Venezia

19 Apr 2024 280

MAEDin Agenda de lucru a MAE 19 aprilie 2024, vă semnalăm

19 Apr 2024 257

MAE Unul din grupurile de români blocate în aeroportul din Dubai, a revenit în România

18 Apr 2024 429