MApN Vizita în Franța a șefului Statului Major al Apărării. Ce au discutat oficialii

Sursa foto: Pexels
 
  • Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, a efectuat, în perioada 16-18 noiembrie, o vizită în Franța, la invitația șefului Forțelor Armate Franceze, generalul Thierry Burkhard, potrivit MApN.


Oficialii au discutat despre progresul înregistrat pentru atingerea capacității operaționale a brigăzii franceze dislocate în țara noastră, respectiv despre proiectele de cooperare militară în plan aliat, european și bilateral.


Generalul Daniel Petrescu i-a mulțumit omologului său pentru determinarea aliaților francezi în asigurarea apărării colective.
 

„Preluarea rolului de națiune-gazdă de către Franța pentru Grupul de Luptă al NATO, dispunerea în România a unor capabilități franceze aeriene și antiaeriene, contribuția cu personal francez în comandamentele multinaționale din țara noastră, participarea la exerciții și misiuni comune sunt exemple vizibile a ceea ce au făcut împreună militarii celor două state, în ultimii ani. Colaborarea lor se reflectă în consolidarea posturii aliate de descurajare și apărare”, a declarat șeful Statului Major al Apărării.Un moment important al agendei generalului Daniel Petrescu în Franța a fost participarea  la ceremonia de comemorare a eroilor din cimitirul militar românesc din localitatea Soultzmatt. Alături de camarazi francezi și reprezentanți ai autorităților civile locale, șeful Apărării a depus coroane de flori la monumentul închinat prizonierilor români deținuți de militarii germani în Alsacia, în timpul Primului Război Mondial, conform aceleiași surse.

Programul șefului Apărării a inclus și vizita la Regimentul 152 Infanterie din orașul Colmar, unde a avut loc festivitatea de acordare a „Ordinului Național al Legiunii de Onoare în grad de comandor”, conferit generalului Daniel Petrescu de către președintele Franței, în semn de recunoaștere a acțiunilor derulate în beneficiul securității comune ale celor două țări. Distincția i-a fost înmânată de generalul Thierry Burkhard.


Citește și
Paradă militară la București, de Ziua Națională a României

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oficial de la MAE Din primele informații, nu sunt cetățeni români printre persoanele afectate de incendiul de la Valencia

23 Feb 2024 554

MAEÎntrevederea ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu cu ministrul afacerilor externe al Republicii India, Dr. Subrahmanyam Jaishankar

23 Feb 2024 380

MAE Participarea ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu la Forumul Raisina Dialogue

23 Feb 2024 618

Atenţionare de călătorie în Portugalia - cod roșu pentru valuri înalte și vânt!

22 Feb 2024 489

Atenţionare de călătorie în Belgia! Greva personalului companiei Brussels Airlines

22 Feb 2024 479

MAEÎntrevederea secretarului de stat Traian Hristea cu membrii delegației conduse de Enkh-Amgalan Byambasuren

22 Feb 2024 283

MAEDin Agenda de lucru a MAE de miercuri, 21 februarie 2024, vă semnalăm

21 Feb 2024 264

MAERepublica Federală Germania - greva personalului de la sol al companiei Lufthansa

20 Feb 2024 296

MAE Atenționare de călătorie pentru Germania - greva personalului de la sol al companiei Lufthansa

19 Feb 2024 433

MAEDin Agenda de lucru a MAE de luni 19 februarie 2024

19 Feb 2024 259

MAEParticiparea ministrului de externe Luminița Odobescu la prima zi a Conferinței de Securitate de la München

19 Feb 2024 386

Ministrul Luminița Odobescu „România susține adoptarea unui nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei”

18 Feb 2024 695

Ministrul de Externe, Luminița Odobescu „România a ajutat și va continua să ajute civilii din Gaza”

18 Feb 2024 635

Ministrului de Externe, Luminița Odobescu, prezentă la prima zi a Conferinței de Securitate de la München. Una dintre temele abordate, securitatea la Marea Neagră (GALERIE FOTO)

17 Feb 2024 382

MAEConsultările secretarului de stat Traian Hristea cu vice-ministrul pentru afaceri externe din Regatul Arabiei Saudite, Waleed bin Abdulkarim Al Khuraiji

16 Feb 2024 318