Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului despre acordarea voucherelor de vacanţă Sper ca săptămâna aceasta să fie adoptat proiectul de act normativ

"Proiectul de act normativ care prevede reluarea acordării voucherelor de vacanţă a fost pus pe circuitul de avizare chiar după prima întâlnire cu industria de profil şi sper ca săptămâna aceasta să fie adoptat", a declarat luni, 13 decembrie, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii Federaţiei Industriei Hoteliere din România (FIHR).

"Mulţi miniştri au stat în faţa industriei şi au promis. Însă, de această dată, nevoile sunt ascultate cu adevărat şi mai mult decât atât, sunt înţelese. Din acest motiv, vreau să stabilim obiective realizabile, care să poată fi concretizate în cel mai scurt timp cu putinţă. Aşa cum aţi văzut, chiar după prima întâlnire cu industria, proiectul de act normativ care prevede reluarea acordării voucherelor de vacanţă a fost imediat pus pe circuitul de avizare şi sper ca săptămâna aceasta să fie adoptat. A fost un deziderat asupra căruia am convenit împreună şi, totodată, o primă acţiune pe care o puteţi lua ca exemplu pentru modul în care vreau să se desfăşoare lucrurile", a spus, Cadariu, citat într-un comunicat de presă al ministerului de resort.



În perspectiva anului viitor, dialogul cu industria ospitalităţii a vizat actualizarea cadrului legal şi adoptarea unor norme pentru a facilita înfiinţarea Organizaţiilor de Management al Destinaţiilor (OMD), aşa cum este prevăzut în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), dar şi problematica forţei de muncă calificate din această industrie, potrivit sursei citate.

"Este o realitate că industria ospitalităţii se confruntă cu o lipsă acută de personal calificat, iar pandemia a agravat şi mai mult situaţia. Această forţă de muncă trebuie recuperată şi, pentru că România are resursele umane necesare, trebuie să înceapă programe de profesionalizare. Prin urmare, o soluţie viabilă, care trebuie aprofundată, este învăţământul dual. Avem nevoie de o implicare la fel de activă din partea tuturor actanţilor economici din HoReCa, pentru a stabili modul în care acest obiectiv poate fi îndeplinit", a precizat ministrul Antreprenoriatului şi Turismului.

Acesta a mai anunţat că va continua seria de întâlniri cu reprezentanţii mediului privat din Bucureşti şi, mai mult decât atât, va extinde programul de consultări la nivel regional, în următoarele două luni, pentru a putea identifica şi acele deficienţe care afectează activitatea industriei ospitalităţii de pe plan local.

Sursa: Agerpres

Foto: Facebook/ Constantin-Daniel Cadariu

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Problemele șantierului naval Damen Shipyards Mangalia, discutate la sediul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT)

20 Mar 2024 772

OFICIAL OMD Municipiul Tulcea a obținut avizul legal de la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului

29 Dec 2023 693

Fostul administrator public al judeţului Constanţa, Mirela Matichescu, noul manager al OMD Mamaia Nord

21 Dec 2023 1576

UPDATE La Pavilionul Expozițional Constanța Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, prezent la Târgul Internațional al Întreprinderilor Mici și Mijlocii - EDIȚIA 2023 (Galerie FOTO+VIDEO)

24 Nov 2023 1212

Guvernul RomânieiMarcel Ciolacu - În vizită în municipiul Craiova

23 Oct 2023 709

OMD Mamaia Nord, modificări ale actului constitutiv. Dosarul a fost depus la Judecătoria Constanța

04 Oct 2023 964

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, prezent pe litoral. OMD Mamaia Nord este funcțională (DOCUMENT)

14 Aug 2023 1121

Președintele ANPC, Horia Constantinescu, în control pe litoral în minivacanța de 1 Mai (VIDEO)

01 May 2023 1131

Ministrul Turismului Turismul românesc are nevoie de onestitate, nu de bârfe sau de ştiri false

14 Apr 2023 1111

Dezastru la Costinești Ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu a vizitat stațiunile de pe litoral

11 Apr 2023 1079

ANAT solicită Primului Ministru amânarea începerii anului școlar pentru data de 18 septembrie

09 Feb 2023 1014

LIVE VIDEO+TEXT Miniștrii Turismului și Mediului, în vizită oficială la Constanța. Exploatarea turistică a plajelor, pe ordinea de zi (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 Oct 2022 1622

LIVE VIDEO. Constanța Dezbateri pe tema exploatării turistice a plajelor extinse. Participă ministrul Mediului și ministrul Turismului (VIDEO)

18 Oct 2022 1528

Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului, și Tánczos Barna, ministrul mediului, vin la Constanța!

14 Oct 2022 1257

Ministerul Antreprenoriatului Începe a treia ediție a programului Start-Up Nation România

12 Jul 2022 1169