Ministrul Energiei face precizări „Nu există niciun risc privind alimentarea cu gaze la iarnă. Sunt doar zvonuri” (VIDEO)

  • Este doar un zvon care apare periodic pentru a creşte preţul gazelor pe bursă.
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, spune că nu există niciun risc privind alimentarea cu gaze la iarnă.

Este doar un zvon care apare periodic pentru a creşte preţul gazelor pe bursă.

întrebat de jurnalişti dacă există posibilitatea ca în această iarnă să avem probleme cu alimentarea cu gaze, iată ce a răspuns ministrul: 

"Nu, nu există, am mai spus-o. Există un plan naţional de urgenţă, e aprobat de foarte mult timp, dar vreau să infirm categoric aceste zvonuri, cum a fost şi acela cu blackout-ul, văd că şi acesta e reluat ca un laitmotiv, că vor fi probleme în alimentarea cu gaze naturale.

Eu pot să văd doar interesul unora de a creşte preţul pe piaţă, pentru că e o bursă şi, ca orice bursă, este sensibilă. Am văzut o declaraţie a reglementatorului din Germania că amână avizarea Nord Stream 2 şi preţurile au crescut, la fel văd că cineva încearcă acest lucru şi în România", a răspuns Popescu.

Ministrul Virgil Popescu a transmis că, în ianuarie, programul de compensare a facturilor va fi analizat şi, dacă este cazul, în funcţie de tendinţa de preţuri în plan european, mondial, acest program va fi prelungit.

„Furnizorii nu trebuie să aștepte normele pentru a emite facturi”

Ministrul a mai primit o întrebare despre când vor fi publicate normele de aplicare a legii privind compensarea şi plafonarea facturilor, întrucât majoritatea furnizorilor au amânat facturarea până la publicarea acestor norme.

"Sunt două lucruri: plafonarea este aprobată prin lege, nu prin norme. Normele au plecat de la noi, de la Ministerul Energiei, vinerea trecută, au fost semnate de Ministerul Muncii şi sunt la Finanţe.

Eu cred că astăzi - am discutat cu domnul ministru - vor fi semnate astăzi de Ministerul Finanţelor, pentru că au fost lucrate împreună şi am preluat observaţiile, cred că vor fi astăzi aprobate", a susţinut oficialul.

Furnizorii nu ar trebui să aştepte normele pentru a emite facturi, întrucât normele se referă doar la procedura de decontare.

"Operatorii nu trimit facturile pe luna octombrie, iar luna noiembrie va fi facturată la începutul lunii decembrie, am tot spus acest lucru, am avut discuţii şi cu operatorii, le-am explicat că normele pleacă aşa, le-am spus că vom face o evaluare la începutul lunii ianuarie.

Vor avea şi normele, sper că azi le va semna domnul ministrul şi vor fi publicate în Monitorul Oficial", a mai precizat Virgil Popescu.


 

Sursa foto-video: Facebook/ Virgil Popescu 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Radiografia“ firmelor Iată cine vrea să supervizeze lucrările la noul sediu al Serviciului de Telecomunicații Speciale Constanța!

18 Feb 2024 1232

Decizie definitivă în cazul lui Nicolae Popescu, fost auditor public extern în Camera de Conturi Constanța, trimis în judecată de DNA (DOCUMENT+MINUTĂ)

23 Jan 2024 944

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 25 septembrie 2023

27 Sep 2023 1174

Ministrul Energiei „Cred că preţul de 68 de bani la energie electrică pentru populaţie este foarte bun“

22 May 2023 968

Gabriel Zahiu, mesaj emoționant - „Departe de casă, dar cu gândul tot la Farul! Forza Farul! Farul campioană!“ (GALERIE FOTO)

20 May 2023 5871

Ministrul Energiei „Finanțare record pentru dezvoltarea proiectului SMR în România. Peste 4 miliarde de dolari“

20 May 2023 1145

Surse Ministrul Energiei, Virgil Popescu, audiat la Direcţia Naţională Anticorupţie în dosarul Romarm

07 Mar 2023 895

Biblioteca Academiei Române Eveniment cultural de neratat! Expoziția „Oltenia de acum un secol în fotografiile Al. Tzigara-Samurcaș“

14 Feb 2023 1106

Ministrul Energiei, anunț de ultim moment despre declarațiile pe proprie răspundere

20 Dec 2022 1403

Ministrul Energiei „România are în plan să operaționalizeze un cablu de transport de energie electrică verde pe traseul Tuzla - Podișor“

17 Dec 2022 1069

Ministrul Energiei „România devine "un nod important" în ce priveşte energia electrică şi gazele naturale“ (VIDEO)

19 Oct 2022 1232

KazMunayGas va continua să furnizeze petrol rafinăriei sale din România

07 Oct 2022 1551

Ministrul energiei, Virgil Popescu „Finalizarea interconectorului Grecia-Bulgaria este un pas foarte important pentru designul pieței de energie din regiune“

01 Oct 2022 1158

Farul Constanța Cum a ajuns la fotbal fundașul Mihai Popescu. Ce jucător celebru, din străinătate, urmărește constant

24 Sep 2022 2563

Ionuț Stroe, PNL Liberalii „s-au obişnuit“ cu solicitarea social-democratului Mihai Tudose de a fi remaniat ministrul Energiei, Virgil Popescu

30 Aug 2022 1028