Ministrul Transporturilor Bugetul CFR prevedere o majorare a prețului la bilete cu 20%, de la 1 iulie

Majorare a prețurilor pentru biletele CFR, foto: pixabay

Proiectul de buget pentru compania CFR Călători prevede o creştere a preţului la bilete cu 20%, de la 1 iulie, însă acest lucru trebuie aprobat de Guvern, a declarat, joi, 24 martie, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, la un eveniment de specialitate.

„Apropo de creşterea preţului la bilete, ştiţi că nu a mai crescut din 2013. În bugetul CFR Călători, de la 1 iulie, este prevăzută o creştere cu 20%. Ăsta este modul în care cei de la CFR Călători şi-au previzionat bugetul pentru anul 2022. Repet: nu a existat niciun fel de creştere din 2013 la preţul biletelor. Să vedem dacă Guvernul, în înţelepciunea sa, va aproba acest buget", a spus Grindeanu.

În ceea ce priveşte bugetele companiilor aflate în subordinea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, ministrul a precizat că au fost aprobate patru în şedinţa de Guvern din 23 martie şi urmează încă două în următoarea şedinţă.

„La începutul anului, am avut o discuţie şi cu companiile şi cu sindicatele legat şi de creşterile de salarii şi de toate lucrurile, de acea grevă pe care au făcut-o angajaţii din CFR, la care ne-am angajat, indiferent de ce a apărut după aceea, ne-am angajat la următoarele lucruri toţi - deci şi Ministerul Transporturilor şi companiile din CFR şi sindicatele - că vom face măriri de salarii în limita bugetelor fiecărei companii. Nu ceea ce a apărut după aceea: 'Grindeanu a fost de acord cu mărire de 10%' şi aşa mai departe. Nu există acest lucru.

Eu, dacă aş putea, aş face mărire de 20%. Problema e să stea în picioare bugetele companiilor din CFR.

Au început să fie aprobate bugetele companiilor aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor şi ieri au fost aprobate patru în şedinţă de Guvern. Mâine va fi o nouă şedinţă de Guvern şi vom mai avea două bugete aprobate. Bugetele, dacă vorbim de cele din CFR, sunt la Ministerul Finanţelor, iar cel puţin cel al CFR SA a fost avizat, deci trebuie să intre în perioada următoare în şedinţă de Guvern şi să fie aprobate. Au plecat din minister, aşa cum a plecat şi bugetul de la Metrou, care a primit avizele şi de la Ministerul Muncii şi de la Ministerul Finanţelor. Deci, vor intra în perioada imediat următoare în aprobare la Guvern", a dat asigurări şeful de la Transporturi.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, participă, joi, la conferinţa "Constructor în România", unde, împreună cu cei implicaţi în efortul de modernizare a infrastructurii româneşti - autorităţi şi reprezentanţi ai mediului de business - încearcă să identifice probleme şi să găsească soluţii viabile.

La eveniment mai sunt prezenţi și Cristian Pistol - director general CNAIR, Ion Simu-Alexandru - director general CFR SA, Mariana Miclăuş - director general Metrorex, George Dorobanţu - director general CNAB. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tulcea Sorin Grindeanu, în vizită la conferința de recepție a Aeroportului „Delta Dunării” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 489

Sorin Grindeanu „Pas important pentru construcția unei noi autostrăzi - Alternativa Techirghiol”

23 Apr 2024 658

Tulcea Ministrul Sorin Grindeanu, prezent la conferința de recepție a Aeroportului Internațional „Delta Dunării”

23 Apr 2024 492

Sorin Grindeanu „Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii emiratezi pentru Portul Constanța”

19 Apr 2024 401

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 05 aprilie 2024

05 Apr 2024 508

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu „1 miliard de euro pentru investiții în Portul Constanța!”

07 Mar 2024 749

Noi discuții între ministrul Transporturilor și patronatele din transportul rutier

13 Feb 2024 580

Continuă dialogul dintre ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, și confederațiile și federațiile rerezentative din domeniul rutier

23 Jan 2024 610

Guvernul a aprobat soluțiile Ministerului transporturilor și infrastructurii pentru rezolvarea revendicărilor solicitate de către transportatorii rutieri

18 Jan 2024 651

Grindeanu, întâlnire cu transportatorii. Ce s-a convenit în urma discuţiilor

16 Jan 2024 747

Premierul Ciolacu; întâlniri de lucru în contextul protestelor transportatorilor şi fermierilor

14 Jan 2024 858

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii se arată deschis la discuții cu reprezentanții protestatarilor

13 Jan 2024 599

Ministrul Sorin Grindeanu Ministerul Transporturilor nu a primit în ultimele 2 - 3 săptămâni cereri din partea transportatorilor pentru discuţii sau consultări

12 Jan 2024 742

Discuții între Ministrul Transporturilor și reprezentanții Confederațiilor și Asociațiilor relevante de transportatori

11 Jan 2024 591

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu S-a deschis circulaţia pe încă 8,7 km ai Autostrăzii de Centură Bucureşti (VIDEO)

30 Dec 2023 745