Ministrul Transporturilor și oameni de afaceri din Kazahstan, în Portul Constanța (GALERIE FOTO)

Sursă foto: Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța
  • O delegație kazahă condusă de ministrul Transporturilor al Republicii Kazahstan, Marat Karabayev Karimzhanovich, a vizitat astăzi Portul Constanța.
 
O delegație kazahă condusă de ministrul Transporturilor al Republicii Kazahstan, Marat Karabayev Karimzhanovich, a vizitat astăzi Portul Constanța, transmite un comunicat din partea Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime SA Constanța.
 
Vizita este organizată de Ministerul român al Transporturilor și Infrastructurii și Ambasada Republicii Kazahstan la București.
 
Înalții oficiali kazahi, însoțiți de Ambasadorul Republicii Kazahstan la București, Excelența Sa, Ali Yerlik Shakirovich, au fost întâmpinați de conducerea CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța și secretarii de stat în cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, Bogdan Stelian Mîndrescu și Adrian Foghiș.
 

„Este o deosebită onoare să primim astăzi vizita delegaţiei Ministerului Transporturilor din Kazahstan, condusă de domnul Ministru al Transporturilor Karabayev, însoţită de reprezentanţi ai companiilor kazahe din domeniul transporturilor.
 
În acest nou context geopolitic, Middle Corridor a devenit una din rutele esenţiale pentru conexiunea dintre Asia Centrală, Orientul Îndepărtat şi Europa. Astfel, relaţiile bilaterale dintre Portul Constanţa şi partenerii din Marea Caspică devin esenţiale, cu perspectiva creşterii fluxurilor de mărfuri în ambele direcţii.
 
Sper ca această întâlnire să vă ofere o imagine completă asupra oportunităţilor oferite de Portul Constanţa şi să întărească şi mai mult cooperarea noastră”, a declarat Florin Vizan, directorul general al CN APM SA, în deschiderea evenimentului.

 
După un tur tehnic la bordul navei de protocol Anghel Saligny și o prezentare a portului Constanța, a avut loc o întâlnire de afaceri între reprezentanţi ai companiilor naţionale şi private din Kazahstan specializate în logistică, alături de autorităţi ale Asociaţiei Internaţionale Trans-Caspian International Transport Route - TITR și operatori portuari, firme de transport, furnizori de servicii maritime şi navale din portul Constanța.
 
Împreună, au căutat oportunităţi noi pentru dezvoltarea parteneriatelor comerciale, precum şi pentru accelerarea fluxului de mărfuri pe ruta Marea Caspică - Marea Neagră.
 
Reprezentantul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii a prezentat partenerilor din Kazahstan planurile investiționale pe toate sectoarele de transport, precizând faptul că nevoia de finanțare este de 72,8 miliarde euro pentru ca România să își atingă dezideratul de conectivitate, inclusiv cu Portul Constanța, a încheiat sursa citată.



Citește și:
CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța și-a modificat Statutul!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța CN APM SA. Lucrări de ignifugare a podului clădirii Gării Maritime (DOCUMENT)

13 Apr 2024 488

Justiție Constanța Euro Audit Service SRL, obligată de instanță să achite CN APM Constanța cheltuielile de judecată

03 Apr 2024 538

Portul Constanța a cumpărat lapte praf. Vezi pentru ce sumă (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 516

Știri Portul Constanța CN APM cumpără consultanță pentru proiectul de extindere a drumului dintre Poarta 7 și podul nou de la Agigea, la intersecția cu drumul dintre Poarta 9 și Poarta 8 (DOCUMENT)

20 Mar 2024 582

20,14 milioane de euro! Repartizarea profitului din Portul Constanța pe 2022, decisă la Tribunal! Instanța s-a retras pentru deliberări

03 Mar 2024 974

CN APM SA Constanța cumpără servicii de reparații al șalupei Sirius 1

02 Mar 2024 557

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța anunță licitație pentru lucrări de foraj orizontal dirijat (DOCUMENT)

01 Mar 2024 754

Compania Naționala Administrația Porturilor Maritime SA Constanța în proces cu două firme. Dosarul, pe rolul Tribunalului

01 Mar 2024 659

Licitații Constanța CN APM SA, închiriere de pilotine cu echipaj pentru transportul pilotului la navă (DOCUMENT)

28 Feb 2024 530

Licitații Constanța CN APM Constanța investește în servicii de legătorie a documentelor (DOCUMENT)

27 Feb 2024 632

Vizat, Portul Midia! Administrația Porturilor Maritime Constanța a atribuit cu contract important (DOCUMENT)

24 Feb 2024 807

Licitații Constanța Licitație organizată de CN APM Constanța pentru securitate și detecție la incendii pentru clădirile instituției (DOCUMENT)

14 Feb 2024 653

Știri Portul Constanța Fondul Proprietatea SA pierde definitiv procesul cu Administrația Porturilor pentru un teren de 800 de metri pătrați (MINUTA)

08 Feb 2024 1096

Investiție masivă în Portul Constanța! CN „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța, licitație de peste 85 milioane de euro (DOCUMENT)

07 Feb 2024 1013

Licitație organizată de CN APM Constanța pentru modernizarea și extinderea infrastructurii de alimentare cu apă și canalizare în Portul Constanța (DOCUMENT)

06 Feb 2024 882