Actualitate

Municipiul Constanţa va avea sistem de supraveghere video. Unde vor fi amplasate camerele de luat vederi?

Municipalitatea consultă piaţa în vederea achiziţiei serviciului de elaborare documentaţie tehnico-economică aferentă obiectivului de investiţii „Creşterea siguranţei în municipiul Constanţa - SAFE CITY 20 prin realizarea unui sistem operaţional integrat de monitorizare cu camere video“.
 
Data-limită pentru transmiterea propunerilor de preţ pentru serviciile de elaborare a documentaţiei tehnico-economice este 16.11.2018, iar consultarea are loc pe 19.11.2018.

Unde vor fi amplasate echipamentele de monitorizare video

 
Amplasamentele identificate pentru execuţia instalării echipamentelor specifice sistemului de monitorizare video IP sunt: pe stâlp, pe clădiri aparţinând primăriei sau direcţiilor din subordine, aparţinând regiilor autonome, clădiri private sau blocuri de locuinţe.
 
Arhitectura sistemului va cuprinde atât echipamente de teren, cât şi echipamente din dispecerat, astfel:
- echipamente din teren: I. Subsistem de supraveghere constituit din camere video (IP digitale şi analoage), echipament compus din cutie metalică de dimensiuni reduse, care poate fi instalată pe stâlpi, în intersecţii principale, pe acoperişul clădirilor sau pe blocuri, cu accesoriile necesare pentru asigurarea utilităţilor (electroalimentare echipamente şi conexiune la fibra optică); echipament de supraveghere video (camere video) şi transmisie wireless (access point) şi adresa IP; II. Subsistem de comunicaţie, care permite transmiterea informaţiei culese de subsistemul de supraveghere şi concentrarea datelor către locaţia de monitorizare;
- echipamente din dispecerate, centru de comandă şi de monitorizare, unde se stochează, se prelucrează şi sunt prezentate informaţiile achiziţionate (ca imagini în timp real şi înregistrări), care pot fi amplasate într-una din clădirile poliţiei locale: echipamente de tip server, unităţi de stocare imagini video, echipamente de criptare comunicaţii cu echipamentele din teren, unităţile de electroalimentare, sistem de răcire, alte echipamente necesare.
 
Pentru realizarea acestui sistem SAFE CITY 20, se consideră ca fiind necesară amplasarea de camere de supraveghere pe raza municipiului:
- la intrările şi ieşirile din municipiu: spre Năvodari; sensul giratoriu de la intrarea spre Cumpăna; sensul giratoriu de la Agigea pentru accesul la A8; sensul giratoriu de la Ovidiu pentru accesul la A4; sensul giratoriu de la IC Brătianu pentru A2;
 
- în zonele marilor intersecţii, respectiv: intrarea în municipiul Constanţa dinspre DC86 (zona Summerland); intrarea în municipiul Constanţa dinspre DN 2A, respectiv intersecţia DN 2A cu str. Dumbrăveni (Palazu Mare); intrarea în municipiul Constanţa dinspre DN 3C, respectiv intersecţia DN 3C cu bd. Aurel Vlaicu; intrarea în municipiul Constanţa dinspre DN 3 (sens giratoriu); intrarea în municipiul Constanţa dinspre DN 39, respectiv intersecţiile DN 39 cu DN 39E (drum acces Cumpăna); intersecţie bd. Mamaia cu bd. Aurel Vlaicu; intersecţie bd. Tomis cu bd. Aurel Vlaicu; intersecţie str. Alba Iulia cu bd. Aurel Vlaicu; intersecţie str. Cumpenei cu bd. Aurel Vlaicu; intersecţie bd. 1 Mai cu str. Caraiman; intersecţie bd. Mamaia cu str. Soveja; intersecţie bd. Alexandru Lăpuşneanu cu str. Soveja; intersecţie bd. Tomis cu str. Soveja; intersecţie bd. Tomis cu bd. Alexandru Lăpuşneanu; intersecţie str. Soveja cu str. Baba Novac; intersecţie bd. I.C. Brătianu cu str. Dezrobirii; intersecţie bd. Tomis cu bd. Mamaia; intersecţie bd. Tomis cu bd. Ferdinand; intersecţie str. Mihai Viteazu cu bd. Ferdinand; intersecţie bd. 1 Decembrie 1918 cu bd. Ferdinand; intersecţie bd. 1 Decembrie 1918 cu bd. I.C. Brătianu;
 
- în zonele şi intersecţiile în care, conform statisticilor, se produc frecvent ambuteiaje. Acest aspect va îmbunătăţi substanţial traficul rutier, atunci când se va dori implementarea unui proiect de management inteligent al semafoarelor. Pe baza imaginilor oferite de aceste camere, se poate lua decizia de a modifica modul de funcţionare a semafoarelor sau de a folosi poliţiştii locali;
 
- în zonele şi intersecţiile în care, conform statisticilor, se produc frecvent accidente rutiere;
 
- în zonele şi piaţetele pietonale: Piaţeta Ovidiu; Ţara Piticilor din Parcul Tăbăcărie şi Faleza din Staţiunea Mamaia;
 
- în zonele în care sunt amplasate clădiri emblematice pentru judeţ şi municipiu sau monumente istorice şi muzee, având în vedere importanţa şi valoarea culturală a acestora;
 
- la intrările şi ieşirile din/în parcările tuturor mallurilor aflate pe raza municipiului Constanţa şi pentru siguranţa la intrările din instituţiile şcolare.
 
Într-o primă etapă, se doreşte ca sistemul modular operaţional de monitorizare să conţină soluţii pentru: supravegherea intrărilor şi ieşirilor în/din municipiul (intrarea dinspre Agigea, intrarea dinspre Valu lui Traian, DN3/bd. Aurel Vlaicu, intrarea dinspre Ovidiu, intrarea în staţiunea Mamaia dinspre Năvodari; Intrările/ieşirile din portul Constanţa; perimetrarea municipiului prin supravegherea tuturor drumurilor de exploatare/de pământ, de piatră care permit accesul infractorilor în/din zonele periferice; supravegherea tuturor intersecţiilor pe marile bulevarde ce străbat oraşul; supravegherea staţiunii Mamaia în Satul de Vacanţă, Piaţeta Cazinoului, aleea pietonală, precum şi la toate sensurile giratorii; supravegherea locurilor aglomerate (pieţe, malluri, parcuri, locuri de joacă, gară, autogări, magazine mari, cinematografe, cluburi, zona peninsulară, cartiere mărginaşe şi cu potenţial infracţional ridicat etc.) şi supravegherea intrărilor în instituţiile şcolare.
 
Modalitate de desfăşurare: consultarea se va desfăşura în sistem electronic/e-mail, orice persoană/organizaţie interesată având posibilitatea de a transmite oferta de preţ în vederea determinării valorii estimate a serviciului.
 
Se poate transmite orice altă informaţie sau propunere considerată necesară cu privire la documentele puse la dispoziţie de către autoritatea contractantă. Oferta va fi transmisă în original prin poşta la adresa Primăria Municipiului Constanţa, bd Tomis nr. 51, în atenţia Direcţiei Achiziţii şi Investiţii Publice - Serviciul Investiţii, până la data de 16.11.2018 ora 16.00.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

De vorbă cu profesor Paloma Petrescu, despre „România Educată” „După o consultare de patru ani, lansezi o altă consultare largă... mie mi se pare că nu ajungem nicăieri”

08 Dec 2018 1908

Consultare publică pentru expertiza tehnică de reabilitare a Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ din Constanţa

03 Dec 2018 559

Primăria Constanţa prelungeşte termenul până la care puteţi trimite propuneri pentru Planul Urbanistic Zonal „Lac Tăbăcărie“

24 Nov 2018 547

PUZ-ul lacului Tăbăcărie, în dezbatere Deputatul USR Stelian Ion trage un semnal de alarmă şi invită constănţenii să-şi spună punctul de vedere (document)

22 Nov 2018 1400

Lucrări de demolare pe locul viitoarei Săli Polivalente din zona Badea Cârțan

11 Nov 2018 653

ROMATOM a transmis Ministerului Energiei o serie de propuneri. Despre ce este vorba

16 Oct 2018 743

Proiect. Se modifică hotărârea de Consiliu Local privind înfrumuseţarea oraşului şi cea pentru evidenţa vehiculelor. Direcţia Poliţia Locală, liber la amenzi! (document)

11 Oct 2018 638

Primăria Constanţa pregăteşte o nouă achiziţie a serviciului de capturare a câinilor fără stăpân

17 Jul 2018 1219

Cu statistici preluate din presă Primăria Constanţa a lansat în dezbatere publică Strategia de Dezvoltare a Serviciilor Sociale la nivelul municipiului (document)

17 May 2018 997

Primăria Constanța, interesată de achiziția de lucrări de reparații și întreținere a sistemului de irigat existent în oraș

14 May 2018 524

Atenţie, constănţeni! „Gloanţele“ din raniţa Direcţiei Generale Poliţia Locală din cadrul Primăriei Constanţa, în consultare publică pe site-ul municipalităţii (documente)

09 May 2018 2057

Primăria Constanţa aşteaptă sugestii şi propuneri pentru actualizarea PUZ-ului privind reabilitarea zonei peninsulare (document)

05 May 2018 1127

Se caută o firmă specializată pentru igienizarea maşinilor Primăriei Constanţa

18 Apr 2018 436

Proiect de hotărâre Impozitele, taxele locale, dar şi limitele amenzilor contravenţionale vor fi indexate cu rata inflaţiei de 1,3% începând cu anul 2019! (document)

09 Mar 2018 3223

DJST Constanţa desfăşoară prima întâlnire de consultare în proiectul naţional „Dialog Structurat cu tinerii şi organizaţiile de tineret 2017 - 2018“

17 Feb 2018 773

Constanţa. Strategia de dezvoltare şi promovare a turismului în municipiu a fost finalizată. Primăria vă invită să o consultaţi. Care sunt obiectivele pe termen mediu şi lung? (document)

14 Feb 2018 1851

Constanţa. Dezbatere publică privind regulamentul de acordare a finanţărilor nerambursabile din bugetul municipal

13 Feb 2018 1162

Constanţa. Contractul de delegare a gestiunii serviciului de dezinsecţie şi deratizare, în consultare publică (document)

12 Feb 2018 325

Se schimbă structura anului școlar. Hai cu vacanțele și mai puțină școală!

26 Jan 2018 8234

Consultarea, privind structura anului școlar 2018-2019, se încheie pe 24 ianuarie

21 Jan 2018 1207

Ministerul Transporturilor a lansat în consultare publică bugetul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa (documente)

04 Jan 2018 1219

Studiu privind rolul temelor pentru acasă. Elevii şi părinţii consideră că temele sunt adesea prea obositoare şi prea multe

13 Dec 2017 1412

Constituirea dreptului de superficie cu titlu oneros asupra terenurilor din municipiu, în dezbatere publică (documente)

30 Nov 2017 724

Editorial Temele pentru acasă, în atenţia Ministerului Educaţiei. Sondaj printre profesori, părinţi şi elevi

09 Nov 2017 1549

Cum alegeţi uşa potrivită? Vă învaţă Primăria Constanţa!

04 Oct 2017 1305

Primăria Constanţa cumpără elemente de protecţie pentru blocarea accesului autovehiculelor în zonele de adunări publice. Detalii tehnice

03 Oct 2017 1557

Proiectul Legii Turismului se discută şi la Constanţa

25 Sep 2017 911

Centrul „Teodor T. Burada“ vrea expertiză tehnică la Casa Bănescu din Constanţa (documente)

06 Sep 2017 1979

SC Comteh SRL se ocupă de întreţinerea şi conservarea panourilor cu led din staţiunea Mamaia (document)

05 Aug 2017 1589

Se pregătesc cadourile de iarnă pentru preşcolarii şi şcolarii din municipiul Constanţa

07 Jul 2017 2667

126.000 de lei de la Primăria Constanţa pentru Zip Escort SRL pentru pază, transport valori şi monitorizare sisteme antiefracţie (document)

05 Jul 2017 4281

Primăria vrea să investească într-un adăpost pescăresc

05 Jun 2017 1438

Municipalitatea consultă piaţa în vederea unei achiziţii. Ce vrea să mai cumpere?

16 May 2017 772

Dezbatere publică la Primăria Constanţa pentru PUZ-ul iniţiat de Costică Nicolae Bucur

29 Apr 2017 3550

Consultarea pieţei Primăria Constanţa îi instruieşte în domeniul armelor şi muniţiilor pe poliţiştii locali

27 Apr 2017 2843

Municipalitatea achiziţionează serviciul de întreţinere şi conservare panouri cu ecran led amplasate în staţiunea Mamaia

12 Apr 2017 934

Rezultatul procesului de consultare a pieţei Cât ar putea costa „Strategia integrată de dezvoltare durabilă a judeţului Constanţa pentru perioada 2017 - 2022“

08 Apr 2017 1195

Dezbatere publică pe tema penalilor din politică USR vrea să transforme în lege punctul 8 din Proclamaţia de la Timişoara

04 Apr 2017 804

Consultare de piaţă pentru serviciul de „întreţinere platforme de deşeuri din municipiul Constanţa“

23 Mar 2017 805

Preţuri extreme trimise de ofertanţi S-au depus două oferte pentru realizarea cadastrului Palatului Administrativ Constanţa

23 Mar 2017 857

Primăria pregăteşte atribuirea contractului de deratizare şi dezinsecţie derulat în prezent de Allchim Co SA. Când expiră contractul

18 Mar 2017 1540

Primăria Constanţa vrea să achiziționeze purificatoare de apă

10 Mar 2017 788

Chestionar pe tema acordului dintre Uniunea Europeană și Canada. Firmele din Constanța, invitate să-l completeze

06 Mar 2017 911

Primăria Constanţa caută profesori universitari pentru restructurarea serviciului de termoficare

04 Mar 2017 1375

Achiziţie de sistem video de supraveghere pentru Primăria Constanţa

18 Feb 2017 1171

Primăria face consultare de preţ pentru achiziţia serviciului de pază şi transport valori

16 Feb 2017 1232

Primăria vrea să achiziţioneze serviciul de evaluare tehnică a bolarzilor din municipiu şi staţiunea Mamaia

15 Feb 2017 807

Primăria Constanţa caută firmă pentru demolarea construcţiilor ilegale (document)

11 Feb 2017 1598

Înscrieri până mâine la Gala Premiilor Participării Publice. Constanţa s-a remarcat cu premii multiple în 2016

30 Jan 2017 816

Proiectul de hotărâre privind aprobarea vânzării terenurilor şi a clădirilor din municipiu, în consultare publică

18 Jan 2017 1016