Proiect privind înscrierea în clasa a IX-a a elevilor premiaţi la olimpiade, pus în consultare de Ministerul Educaţiei

  • Ministerul Educației a pus în consultare publică proiectul de Metodologie de înscriere în clasa a IX-a, în anul școlar 2024-2025, a elevilor care au obținut, pe parcursul gimnaziului, premiul I la etapa națională a olimpiadelor școlare organizate și finanțate de Ministerul Educației sau au obținut premiile I, II sau III la competiții internaționale recunoscute de Ministerul Educației!
  • Propunerile și sugestiile cu privire la proiectul supus consultării publice pot fi trimise în următoarele 10 zile calendaristice (de la data publicării).
 
Minisiterul Educației a publicat Metodologia de înscriere în clasa a IX-a, în anul școlar 2024 - 2025, a elevilor care au obținut, pe parcursul gimnaziului, premiul I la etapa națională a olimpiadelor școlare organizate și finanțate de Ministerul Educației sau au obținut premiile I, II sau III la competiții internaționale recunoscute de Ministerul Educației.

Propunerile și sugestiile cu privire la proiectul supus consultării publice pot fi trimise în următoarele 10 zile calendaristice (de la data publicării) pe adresa de e-mail consultari.publice@edu.gov.ro.
 
Astfel, potrivit proiectului, absolvenții din seria curentă care doresc să participe la admiterea în învățământul liceal, învățământ profesional și învățământ dual, pentru anul școlar 2024-2025, pe baza performanțelor deosebite obținute la olimpiadele naționale sau la competițiile internaționale, pe parcursul gimnaziului, pot participa la procesul de înscriere în clasa a IX-a, într-un singur județ, fără susținerea evaluării naționale și fără susținerea probelor de aptitudini, respectiv a probelor de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă și respectiv, fără a li se calcula media de admitere.
 

Dosarele ar urma să conțină următoarele acte:
 

  • „cerere pentru înscrierea în învățământul liceal/învățământul profesional și învățământul dual, pentru anul școlar 2024-2025, pe baza performanțelor deosebite obținute la olimpiadele naționale sau la competițiile internaționale obținute pe parcursul gimnaziului, cu exprimarea unei opțiuni privind filiera/profilul/specializarea/domeniul de pregătire profesională și unitatea de învățământ liceal, respectiv unitatea de învățământ care are ofertă educațională pentru învățământ profesional sau învățământ dual;

  • documentele doveditoare ale premiilor obținute, precizate la art. 1, alin. (1), în original și în copie;

  • cartea de identitate (dacă este cazul) și certificatul de naștere, în copie certificată „Conform cu originalul” de către persoana din comisie învestită cu astfel de competențe;

  • foaia matricolă pentru clasele a V-a – a VIII-a (cu calculul mediei generale) și fișa medicală, în original și în copie”.
     

 Etapele înscrierii și repartizării în clasa a IX-a, în anul școlar 2024 – 2025
 

Art. 5 – (1) Etapele înscrierii și repartizării în clasa a IX-a, în anul școlar 2024 – 2025, a absolvenților clasei a VIII-a care au obținut, pe parcursul gimnaziului, premiile menționate la art. 1, alin. (1) sunt următoarele:

a) Depunerea dosarelor la inspectoratul școlar;

b) Analizarea dosarelor de către Comisia de admitere județeană/a municipiului București;

c) Comunicarea rezultatului repartizării absolvenților;

d) Preluarea dosarelor absolvenților de la inspectoratul școlar și depunerea acestora la unitățile de învățământ la care au fost repartizați;

e) Transmiterea de către unitățile de învățământ liceal, respectiv de către unitățile de învățământ care au ofertă educațională pentru învățământ profesional sau învățământ dual, a situației privind finalizarea înscrierii absolvenților;

f) Completarea în SIIIR a datelor aferente absolvenților clasei a VIII-a înscriși în clasa a IX-a pe baza performanțelor.

(2) Înscrierea și repartizarea absolvenților conform prezentei metodologii se realizează până la data de 31 august 2024.

Proiectul poate fi consultat AICI.


PRECIZĂRI:

 


Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.Citește și:

Moţiune simplă pe Educaţie, depusă la Camera Deputaţilor de USR şi parlamentarii de la Forţa Dreptei

Ministerul Educației. Festivitate de premiere a olimpicilor internaționali 2023


Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință CJ Constanța Centrul Multietnic de afaceri și turism Dobrogea din Eforie Sud va costa peste 17 milioane de euro!

24 May 2024 108

Ședință CJ Constanța Clădirile la fostul Spital de Oase de la Eforie vor fi demolate. Ce se va construi în locul său?

24 May 2024 119

Ședință CJ Constanța Un proiect ce vizează OMD județul Constanța, pe masa consilierilor (DOCUMENT)

24 May 2024 199

Un proiect ce vizează Muzeul de Istorie Națională şi Arheologie, pe ordinea de zi a ședinței CJ Constanța (DOCUMENT)

24 May 2024 205

Ședință CJ Constanța Aprobarea situațiilor financiare anuale ale Drumuri Județene Constanța SA, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 May 2024 173

Ședință CJ Constanța Modificarea Organigramei și Statului de funcții pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 May 2024 183

Consiliul local al municipiului Constanţa, convocat în ședință! Mai multe proiecte, pe ordinea de zi (DOCUMENTE)

24 May 2024 226

Ședință CJ Constanța Rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța pe anul 2024, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

24 May 2024 176

UPDATE. Ședință CJC Pe 2 iunie expiră mandatele administratorilor! Vot tardiv pentru selecția membrilor Consiliului de administrație al societății Drumuri Județene? (DOCUMENTE)

24 May 2024 245

Ședință CJC Unul dintre proiecte vizează modificarea și completarea actului constitutiv al Drumuri Județene Constanța SA (DOCUMENT)

24 May 2024 192

Ședință CJ Constanța Rectificarea bugetului Direcției Generale de Evidență a Persoanelor Constanța pe anul 2024, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 May 2024 175

Ședință CJC Proiectul despre aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru modernizarea DJ 392- Vânători – Pecineaga, pe masa consilierilor județeni (DOCUMENT)

24 May 2024 167

Ședință CJC Retragerea județul Constanța din Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța intră din nou la vot (DOCUMENT)

24 May 2024 289

Proiect de hotărâre de CJC privind repartizarea a încă unui birou pentru Federația Română de Oină în blocul L4 din Constanța (DOCUMENT)

24 May 2024 285

Conferință de lansare a unui proiect dedicat tinerilor antreprenori, la Universitatea Ovidius din Constanța

23 May 2024 404