O tânără din Vrancea, obligată să presteze servicii sexuale contra cost la Constanța! Oficial de la DIICOT
La data de 13.11.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vrancea au dispus reținerea a 4 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, proxenetism, trafic de droguri de risc şi deţinerea de droguri de risc în vederea consumului propriu.
 
S-a reținut că, în cursul lunii august 2023, trei dintre inculpați au constituit un grup infracţional organizat, la care, în luna septembrie a aderat și cel de al patrulea, scopul fiind exploatarea unei persoane vătămate majore.
 
Asupra acesteia au exercitat acte de constrângere fizică și psihică (violență fizică, manipulare sentimentală și diverse modalități de control), determinând-o să presteze servicii sexuale contra cost în diverse oraşe din România, respectiv Focşani, Bacău, Piatra Neamţ, Suceava, Ploieşti, Târgovişte și Constanţa.
 
Totodată, liderul grupului a pus la dispoziţia persoanei vătămate droguri de risc (canabis) atât pentru consum propriu, cât şi pentru clienţi.
 
Din cercetările efectuate a mai rezultat că doi dintre inculpați au înlesnit practicarea prostituției și pentru alte două persoane (una dintre ele inculpată, membră a grupului infracțional organizat) asigurând supravegherea victimei pentru menținerea de către lider a controlului asupra ei , inclusiv zădărnicirea încercărilor de a se întoarce la domiciliu. 
 
 În cursul zilei de ieri, inculpații au fost depistați în trafic, în timp ce se deplasau  către municipiul Iași, în vederea plasării persoanei vătămate  pentru  practicarea prostituției.
 
Au fost puse în executare 3 mandate de percheziție domiciliară în județele Vrancea și Iași, fiind identificate și ridicate suma de 2.500 de lei, o cantitate de substanță vegetală (canabis), 5 telefoane mobile și mai multe înscrisuri cu valoare probatorie.


Astăzi, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Vrancea, cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.
 

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea.
 
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Vrancea și Iași, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași , precum și jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.
 
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tânăr din Constanța, arestat la cererea DIICOT, cere să fie pus în libertate!

18 Feb 2024 456

Încă două persoane, reținute pentru constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc, în Constanța

16 Feb 2024 466

Surpriza din lenjeria intimă Pedepse grele, la Constanța, pentru trafic internațional de droguri!

14 Feb 2024 800

Oficial de la DIICOT despre atacul cibernetic de la mai multe spitale din țară, inclusiv din județul Constanța

13 Feb 2024 542

UPDATE Captură record de 3.000.000 de euro a polițiștilor din Constanța! Percheziții la Constanța și Năvodari! (FOTO)

11 Feb 2024 1098

Metoda Loverboy, face victime! Tinere recrutare și obligate să se prostitueze în hoteluri din Constanța (GALERIE FOTO)

10 Feb 2024 816

Polițiștii din Constanța au găsit două kilograme de Cannabis într-o geantă abandonată pe stradă de un cetățean speriat! (RECHIZITORIU)

07 Feb 2024 894

Zeci de percheziții în Mangalia Începe procesul într-un mega dosar DIICOT Constanța! Zeci de persoane trimise în judecată

06 Feb 2024 1083

Droguri vândute unor consumatori din Constanța contra unor sume cuprinse între 500 și 2.500 de lei. Doi suspecți, reținuți (GALERIE FOTO)

05 Feb 2024 725

Ședință cu „greutate“, azi, la CSM! Mihai Alexandru Stanciu, șeful Parchetului Judecătoriei Constanța, propus să preia comanda DNA Constanța

05 Feb 2024 3165

Averea și interesele Procurorul Mihai Alexandru Stanciu va prelua șefia DNA Constanța, de la Andrei Bodean! (DOCUMENTE)

02 Feb 2024 2219

Percheziții în județul Argeș după ce un grup infracțional organizat a indus în eroare operatorii unor case de amanet din Constanța și din alte județe

31 Jan 2024 511

Trafic internațional de droguri Italieni, condamnați, la Constanța, la aproape 25 de ani de închisoare! Dosarul, în apel

29 Jan 2024 969

Percheziții la Constanța și București! Vizat, un suspect de trafic de droguri! Ce au găsit anchetatorii asupra bărbatului (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Jan 2024 746

Suspecți de trafic de droguri reținuți la Constanța! Unul dintre aceștia a început activitatea infracțională în prima zi după ce a fost eliberat din închisoare (GALERIE FOTO)

23 Jan 2024 598