Onoruri militare la Mangalia, cu prilejul zilei de 9 Mai (galerie foto)

Evenimente dedicate zilei de 9 Mai au avut loc, vineri, în toată ţara. Şi în judeţul Constanţa au fost organizate manifestări solemne şi depuneri de coroane. Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, a participat la acţiunile din Piaţa Republicii dedicate sărbătoririi evenimentelor de la 9 Mai. La momentul solemn au mai luat parte militari, veterani de război, reprezentanţi ai instituţiilor publice din oraş, dar şi alte oficialităţi de la nivel local. Potrivit unui comunicat de presă remis de Primăria Mangalia, „evenimentul a debutat cu ceremonialul militar, în cadrul căruia au avut loc întâmpinarea comandantului Garnizoanei Mangalia, comandor Vasile Chirilă, de către Garda de Onoare, precum şi intonarea imnurilor României şi Europei“. Au urmat oficierea slujbei religioase şi rostirea de alocuţiuni, prin care s-au evocat meritele eroilor neamului căzuţi pe câmpurile de luptă pentru apărarea independenţei, suveranităţii şi integrităţii teritoriale ale ţării.

„Ziua de 9 Mai ne aduce, în fiecare an, în memorie, trei momente importante pentru naţiunea română: proclamarea independenţei de stat a României, victoria împotriva fascismului şi Ziua Europei. România este, fără dubiu, o ţară europeană. Prezenţa ei în Uniunea Europeană dă, cu siguranţă, o altă dimensiune şi perspectivă orizontului participativ al poporului român, la efortul pan-european, relevându-i mai bine capacitatea constructivă şi talentul creativ“, a declarat comandantul Garnizoanei Mangalia, cmrd. Vasile Chirilă.
Manifestările au continuat cu ceremonialul depunerii de coroane la Monumentul Eroilor. Din delegaţiile care au depus coroane a făcut parte şi cea a Primăriei Mangalia, condusă de edilul Cristian Radu. Manifestările s-au încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare, în aplauzele celor prezenţi.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tinerii din Mangalia, susținuți de Primărie în plan socio-profesional (FOTO+VIDEO)

25 Apr 2024 594

Cumpărări directe Constanța Primăria Mangalia împarte cozonaci de Paște! De unde îi cumpără și ce va scrie pe fiecare ambalaj (DOCUMENT)

23 Apr 2024 384

Cumpărări directe Dimitris Garden SRL se va ocupa de repararea fântânilor arteziene din Mangalia (DOCUMENT)

22 Apr 2024 369

Constanța Ce firmă va elabora studiul de fezabilitate pentru proiectul „Centru Cultural Aurora”, din Mangalia?

22 Apr 2024 351

Primăria Mangalia cumpără cărucioare de cumpărături de 53.000 de euro! Pe partea frontală, va scrie cu alb „Primăria Municipiului Mangalia“ (DOCUMENT)

22 Apr 2024 449

Cumpărări directe Constanța Teolen Trading SRL, contract de 40.000 de euro cu Primăria Mangalia, pentru mentenanța sistemelor de irigații din oraș și stațiuni (DOCUMENT)

22 Apr 2024 335

Cumpărări directe Constanța Primăria Mangalia, contract de 77.000 de euro cu Pepiniera Neptun SRL, pentru gazon (DOCUMENT)

21 Apr 2024 404

Cumpărări directe Constanța Cinematograful Pescăruș din Mangalia va fi reabilitat în vederea conservării de Ariv Ind SRL (DOCUMENT)

21 Apr 2024 1057

Primarul Municipiului Mangalia, la judecată cu SC ADytza Niko SRL. Ce au decis magistrații Tribunalului Constanța

20 Apr 2024 421

Locuri de muncă Constanța Primăria Municipiului Mangalia scoate la concurs un post vacant. Detalii

19 Apr 2024 555

Cumpărări directe Constanța Un imobil de pe strada Mihai Viteazu din Mangalia va fi demolat de Altion Serv SRL (DOCUMENT)

18 Apr 2024 399

Justiție Constanța Primăria Municipiului Mangalia, la judecată cu SC Nae Interstar SRL. Ce a decis instanța

14 Apr 2024 366

Locuri de muncă Constanța Primăria Municipiului Mangalia angajează. Detalii și condiții

12 Apr 2024 785

Primăria Mangalia închiriază toaletele ecologice de la firma președintelui UDMR Constanța, aflată în reorganizare judiciară (DOCUMENT)

10 Apr 2024 559

Achiziții Constanța Primăria Mangalia va demola un chioșc de pe strada Oituz

10 Apr 2024 477