Actualitate

Oraşul betoanelor Un bloc de zece etaje ar putea pune în pericol un imobil deja înclinat din Constanţa (galerie foto)

Pe principalele bulevarde ale municipiului Constanţa, orice spaţiu verde liber de construcţii este de vânzare. Blocuri de apartamente, hoteluri şi alte clădiri au fost ridicate prin „bunăvoinţa“ Primăriei, spre nemulţumirea constănţenilor. Astfel, un alt proiect imobiliar este pe cale să ia naştere la intersecţia dintre bulevardele IC Brătianu şi 1 Decembrie 1918. Şi nu unul oarecare, ci unul cu zece etaje.

Recent, agenţia imobiliară Grup Proprietăţi Perfecte a publicat anunţul de vânzare a unui teren situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, zona ICIL, chiar în faţa Liceului Teoretic „Ovidius“. Suprafaţa terenului este de 460 mp, acesta fiind vândut cu tot cu proiectul unui bloc de P+10 etaje. „Se vinde terenul plus proiect hotel/clădire de birouri sau rezidenţial. Coeficientul de utilizare a terenului (CUT) este 3 şi procentul de ocupare a terenului (POT) este 35%. Preţul este de 460.000 de euro, negociabil“, se arată în anunţ. Din acelaşi anunţ mai aflăm că structura de rezistenţă a viitorului imobil va fi din beton, cu o suprafaţă construită de 1.560 mp. Va avea 80 de încăperi şi 40 de grupuri sanitare. Reprezentanţii agenţiei imobiliare au precizat că potenţialul cumpărător are trei variante de ridicare a blocului. Noua construcţie va sufoca, practic, zona, ţinând cont de faptul că distanţele dintre cele trei imobile - noul bloc de zece etaje, blocul F 16 şi Liceul Teoretic „Ovidius“ - sunt extrem de mici. În plus, nu există teren liber pentru ca noul investitor sa poată amenaja locuri de parcare. Mai mult decât atât, despre blocul F 16 din zona ICIL locatarii săi susţin că este înclinat, drept pentru care clădirea a fost întărită cu spaţii comerciale, amenajate la parter.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση.

09 Oct, 2014 16:02

CONFORM ORDIN NR. 119 DIN 4 FEBRUARIE 2014 pentru aprobarea Normelor de igiena si sanatate publica privind mediul de viata a populatiei EMITENT:MINISTERUL SANATATII PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL NR. 127 DIN 21 FEBRUARIE 2014 CAPITOLUL I Norme de igiena referitoare la zonele de locuit Art. 3. - (1) Amplasarea cladirilor destinate locuintelor trebuie sa asigure însorirea acestora pe o durata de minimum 1 1/2 ore la solstitiul de iarna, a încaperilor de locuit din cladire si din locuintele învecinate. (2) În cazul în care proiectul de amplasare a cladirilor evidentiaza ca distanta dintre cladirile învecinate este mai mica sau cel putin egala cu înaltimea cladirii celei mai înalte, se va întocmi studiu de însorire,care sa confirme respectarea prevederii de la alin. (1). CONFORM NORMATIVULUI PRIVIND PROIECTAREA CLADIRILOR DE LOCUINTE NP 057- 02 Anexa 3.4.(D) Insorirea Condiţia tehnică privind însorirea se referă la criteriile de pătrundere directă a razelor solare îninteriorul clădirii.O locuinţă trebuie astfel amplasată şi orientată încât, cel puţin una din camerele de locuit(dormitor sau cameră de zi) să primească radiaţia solară directă, un anumit număr de ore pe zi, subanumite unghiuri minime, pe toată perioada anului. Criterii şi niveluri de performanţă cu privire la: 1. Asigurarea condiţiilor de însoleiere 1.1. durata de însorire pentru cel puţin una din încăperile de locuit, întro zi de referinţă(21 februarie, sau 21 octombrie) trebuie să fie de:• cel puţin 2 ore 1.2. unghiul de incidenţă în plan vertical al razelor solare directe,în ziua de referinţă(21 februarie sau 21 octombrie), trebuie să fie:•min. 6°.3.4.(D). 1.3. unghiul de incidenţă în plan orizontal al razelor solare directe, în ziua de referinţă (21 februarie sau 21 octombrie), trebuie să fie:•min. 20°: Concluzii daca se doreste bloc de locuinte: 1-Latura de pe I.C.Bratianu(latura nordica) nu poate gazdui camere de locuit. 2-latura sudica dinspre blocul de locuinte nu are distanta pana la blocul invecinat mai mare decat inaltimea blocului propus deci necesita studiu de insorire. Conform studiului de insorire latura sudica nu primeste lumina din cauza blocului existent deci nu poate gazdui camere de locuit. Concluzii daca se doreste bloc de birouri: Pentru insertia de functiuni noi, diferite de cele existente in zona este necesar acordul notarial al vecinilor. Case closed. Locatarii trebuie sa faca o no

Tudor-revin

09 Oct, 2014 14:21

Daca observati,majoritatea terenurilor jefuite raman neingradite ca sa nu atraga atentia,pentru a evita revoltele spontane,sau pentru a nu da timp actionarii in instanta.Imprejmuirea se face cu cateva zile inaite de a incepe lucrarea cand ne trezim in fata faptului implinit.Se actioneaza miseleste.Vezi Doamne,toate autorizatiile au fost date.Un jurnalist de la dvs,sau cineva care stie sa bata la usi ar trebui sa verifice in arhive toate terenurile jefuite si sa intocmeasca o harta completa cu pozitia lor.Cred ca ne vom pune mana in cap.OCPI Constanta,sigur are o harta la zi.

yigru zeltil

09 Oct, 2014 13:23

Concluzia: nu ne mai rămâne decât să ridicăm blocuri pe sensurile giratorii! Pentru rechinii de pe piața imobiliară a minorității noastre liliputane ar fi o adevărată mană cerească! Să vedem însă dacă va protesta Gulliver...

Tudor

09 Oct, 2014 11:57

Povestea cu terenul asta este ceva mai veche.In urma cu 3-4 ani(inaite de alegerile 2012),treceam intamplator pe acolo.Cativa muncitori sapau pentru o conducta sparta(probabil RADET) aflata pe terenul domnului "proprietar".Proprietarul era foarte suparat ca muncitorii au indraznit sa-i sape in "gradina".Zona aia este intesata cu conducte de utilitate publica.Nu dau doi bani.Pretul unui teren de 460mp se vinde cu 460.000 euro(chipurile are proiect)-JAF MUNICIPAL.Astia sunt investitorii pomeniti de Maz.Problema este alta.Proprietarul si-a pierdut rabdarea(are 3-4 ani).Avand in vedere ca viitorul este cam nesigur(arestari,DNA,etc),omul s-a gandit sa incaseze banii si sa spele putina cat mai repede.Pagubitul va fi cel care cumpara acest teren-SAH MAT.Urmariti retrocedarile din Parcul Garii.Dupa cum au inceput,probabil ca acolo va fi un minicartier,cu fantana cinetica in centru.La strada langa semafor este amplasata biserica,in spatele ei pe latura BCR este deja o proprietate ingradita si pe latura blocului turn o alta proprietate cu o vechime de 10 ani(pentru prosti este veceu public).Urmeaza "retrocedarile pe latuta Ferdinand si latura Burada.In urmatoarele mandate de primar,va dispare si acest parc.Intrebati-l pe Mazare daca in campania electorala a pomenit ceva de jaful spatiilor verzi.Ma indoiesc.Votati Victor Ponta ,presedintele care ne linisteste pe toti.

fara nume

09 Oct, 2014 10:30

Un proiect neinspirat, similar "de bun" cu cel din statia de autobuz de pe Bd. Mamaia, la intrarea in statiunea Mamaia, 100-200m dupa statia OMV.

Articole asemanatoare

Accident rutier mortal în Pasajul Unirii din București. Un motociclist a murit după ce a lovit stâlpii care despart benzile de circulaţie

04 Jul 2019 694

Biciclist, rănit într-un accident rutier produs pe bulevardul I.C.Brătianu din Constanţa

28 May 2019 501

Constanța. Se ridică mașinile parcate neregulamentar, pe bulevardul I.C. Brătianu (video)

02 May 2019 500

Un teren situat în municipiul Constanța va fi vândut către SC Mol România Petroleum Products SRL. Iată de ce! (document)

16 Apr 2019 960

Podul de la Butelii din Constanța intră, din nou, în reparații capitale. Traficul va fi restricționat. Cum se va circula în zonă

11 Mar 2019 927

Imagini de la eveniment Constanța. Carambol rutier pe I.C.Brătianu, în fața sediului Poliției Rutiere. Trei mașini avariate. Patru răniți (galerie foto+video)

05 Mar 2019 3136

UPDATE. Accident rutier pe bulevardul I.C. Brătianu din Constanţa. Două maşini implicate

28 Feb 2019 1096

Explozie pe I.C.Brătianu din Constanţa! (galerie foto+video)

11 Feb 2019 9937

UPDATE Incendiu în Constanţa. Pe una dintre cele mai circulate artere din municipiu. La ce intervin pompierii (galerie foto+video)

09 Feb 2019 10148

Anunț important de la Primăria Constanța! Se deschide o nouă creșă în municipiu (galerie foto)

30 Jan 2019 1088

UPDATE2 Avarie în Constanța! Mai mulți abonați, fără apă potabilă

21 Jan 2019 6391

Șofer la un pas de comă alcoolică implicat într-un accident rutier pe bulevardul IC Brătianu din Constanța. Ce alcoolemie avea bărbatul (galerie foto)

04 Jan 2019 1110

Hotelul Ioana, deţinut de fostul consilier local Tudorel Chesoi, va fi modificat

31 Dec 2018 1168

UPDATE. Oficial de la IPJ Constanța. Accident rutier pe bulevardul IC Brătianu din municipiul Constanța, zona 2 Cocoși. O victimă

18 Dec 2018 3764

UPDATE. Constanţa Accident rutier pe bulevardul I.C.Brătianu. Un pasager a fost rănit. Şoferul băut a devenit agresiv cu agenţii

16 Dec 2018 3058