Planul Roșu activat de 2 ori, în ultimele 24 de ore. Printre victime, 8 copii

Sursă foto cu rol ilustrativ:  ZIUA de Constanța
Potrivit unui comunicat transmis de IGSU, echipajele operative au fost la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivel național. Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerarea, deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 1.445 misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore (25.04.2022).
 
La nivel național, 1.198 persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, în urma celor 1.201 intervenții. Cele mai multe solicitări de sprijin au fost înregistrate în zona București-Ilfov (253 cazuri), urmată de județele Timiș (68 cazuri), Mureș(56 cazuri), Hunedoara (48 cazuri) și Constanța (46 cazuri). – se transmite în comunicat.
 
Totodată, în ultimele 24 de ore, pompierii salvatori au acționat pentru localizarea și stingerea celor 44 incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 191 de misiuni pentru protecția comunităților.
 
De asemenea, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 9 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.


Planul Roșu de Intervenție activat de două ori, în ultimele 24 de ore
 
-Intervenția pompierilor salvatori buzoieni, derulată ieri, în urma unui accident rutier produs între un autocar și un autoturism,  pe DN 10, pe raza localității Măgura.

Pentru gestionarea eficientă a misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție. În urma evenimentului rutier, au rezultat zece victime (8 copii și doi adulți) care, după evaluarea medicală efectuată la fața locului, au fost transportate la spital pentru investigații de specialitate.
 

- Misiunea complexă care a avut loc tot ieri, atunci când salvatorii au acționat pentru gestionarea urmărilor unui accident rutier produs pe E85, între localitățile Adjud și Mărășești, în urma derapării în afara părții carosabile a unui autocar în care se aflau 44 de persoane.

Pentru gestionarea optimă a situației de urgență, la nivelul județului Vrancea a fost activat Planul Roșu de Intervenție.
Colegii noștri au acordat primul ajutor celor cinci victime rezultate în urma incidentului rutier, ulterior două dintre acestea fiind transportate la spital pentru investigații medicale de specialitate.-transmit reprezentanții IGSU

 
În perioada de referință, în ultimele 24 de ore, la nivel național au fost transmise 5 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor periculoase (urși) în județele Covasna (1), Harghita (2), Mureș (1) și Sibiu (1)., mai transmite sursa citată.
 
Pe lângă aceste situații, pompierii acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin derularea activităților specifice din zona de frontieră.
 
Astfel, în data de 25.04.2023, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat 237 de pompieri și 156 de mijloace tehnice - mai menționează sursa citată
Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.
 
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.


 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Planul Roșu de Intervenție activat de două ori în județul Constanța pentru evenimente rutiere asemănătoare (GALERIE FOTO)

23 Feb 2024 1527

UPDATE Planul Roșu de Intervenție activat după un accident rutier în județul Constanța. Mai multe persoane, implicate (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Feb 2024 5548

UPDATE Planul Roșu activat în județul Constanța după un accident în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche (GALERIE FOTO+VIDEO)

16 Feb 2024 3754

UPDATE A fost activat Planul Roșu de Intervenție Accident rutier produs între un autotren și un autobuz, în județul Timiș (FOTO+VIDEO)

23 Jan 2024 1009

A fost activat planul Roșu de Intervenție Accident rutier grav pe DN 2, Buzău-București. Șapte copii implicați în incident (FOTO)

19 Jan 2024 1135

Planul Roșu de Intervenție activat în județul Sălaj! Două microbuze implicate într-un accident rutier! Mai mulți cetățeni ucraineni, implicați

17 Jan 2024 561

Planul Roşu de Intervenţie a fost activat Zeci de turiști blocați în telescaun pe Pârtia Prislop

13 Jan 2024 808

În Vrancea Nouă victime într-un accident rutier în care a fost implicat un microbuz. S-a activat Planul Roșu de Intervenție

08 Jan 2024 742

Planul Roșu de Intervenție activat în județul Galați! Un microbuz de călători, răsturnat din cauza vântului puternic

08 Jan 2024 631

A fost activat Planul roșu de intervenție Accident de amploare pe DN 11, județul Covasna. Un copil de trei ani și alte trei persoane au fost rănite

07 Jan 2024 764

UPDATE Planul Roșu de Intervenție activat în județul Sibiu după un accident pe autostrada A1 (GALERIE FOTO)

05 Jan 2024 775

S-a activat Planul roșu de intervenție la Suceava! UPDATE. Accident rutier cu victime multiple pe DN2 (FOTO+VIDEO)

27 Dec 2023 1536

Centrul Infotrafic Circulație blocată, pe DN 14 Mediaș-Sighișoara, din cauza unui accident. A fost activat planul roșu de intervenție

26 Dec 2023 938

UPDATE. Planul Roșu de Intervenție activat în județul Dâmbovița! Un microbuz de călători s-a răsturnat! Sunt mai multe victime

20 Dec 2023 818

A fost activat Planul Roșu de Intervenție Accident rutier pe DN 65 între un autocar de transport persoane și un autocamion

16 Dec 2023 2010