Poliția Română Trei indivizi, depistați de polițiști pentru organizarea unui grup infracțional organizat. Cu ce se ocupau aceștia

Sursa foto:IPJ Bistrița/ Foto cu rol ilustrativ

 
  • La data de 24.10.2023, polițiștii Serviciului Grupuri Infracționale Violente din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, pun în aplicare 12 mandate de percheziție domiciliară, inclusiv în incinta unei unități de penitenciar, într-o cauză vizând săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc, în formă continuată și conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive, respectiv trafic de persoane, în formă continuată, spălare a banilor, în formă continuată, deținere de droguri de mare risc, pentru consum propriu, în formă continuată, complicitate la infracțiunea de trafic de persoane și complicitate la infracțiunea de spălarea banilor. 
 
Potrivit Poliției Române, începând cu anul 2022, trei suspecți au constituit un grup infracțional organizat, la care au aderat ulterior alte șase persoane, care au acționat, pe raza municipiului București și a județului Ilfov, în vederea comiterii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc.
 

„Din probele administrate în cursul urmăririi penale, a rezultat că, în perioada noiembrie 2022 – iulie 2023, liderul grupului, aflat în executarea unei pedepse privative de libertate, a coordonat activitățile membrilor, cu privire la procurarea și introducerea în interiorul penitenciarului a unor cantități de droguri de risc și mare risc (canabis și cocaină) destinate atât  consumului propriu, cât și  comercializării către alte persoane încarcerate”, informează sursa citată.
 

De asemenea, o parte dintre suspecți au achiziționat și cantități de droguri de risc și mare risc (canabis și heroină) destinate consumului propriu a unor persoane din familie, încarcerate în aceeași unitate de penitenciar, conform sursei.
 

„Pe parcursul investigațiilor și administrării probatoriului, a rezultat faptul că pe un alt palier infracțional,  alți trei  suspecți sunt bănuiți de implicarea în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, în formă continuată, spălare a banilor, în formă continuată, deținere de droguri de mare risc, pentru consum propriu, în formă continuată,  complicitate la infracțiunea de trafic de persoane și complicitate la infracțiunea de spălarea banilor”, adaugă polițiștii.

 
Astfel, în perioada 2017 – 2023, unul dintre aceștia, în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, a recrutat, prin inducere în eroare (crearea aparenței unei legături sentimentale), transportat și adăpostit patru persoane vătămate majore, în vederea exploatării sexuale, prin obligarea (inclusiv prin acte de violență), la practicarea prostituției, atât în România, cât și în Italia, Belgia, Franța , Elveția, Suedia, Germania, Olanda și Danemarca.
 
Cunoscând situația a două dintre persoanele vătămate, al doilea suspect i-a acordat sprijin în transportarea adăpostirea și supravegherea acestora, precum și în remiterea sumelor de bani rezultate din exploatarea sexuală,  pe care primul suspect le-a folosit la achiziționarea unor autoturisme de lux, a unui imobil, precum și a unor cantități de droguri destinate consumului propriu.
 

„În vederea disimulării sumelor obținute în acest mod, bunurile au fost înregistrate pe numele celui de al treilea suspect, care cunoștea proveniența reală”, mai transmite sursa.
 

Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală.
 
Acțiunea beneficiază de sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, precum și Administrației Naționale a Penitenciarelor.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T., conchide sursa menționată.

 
Citește și
Grup infracțional organizat a incercat obținerea ilegală de fonduri! Percheziții sunt efectuate în mai multe județe, printre care și Constanța

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bărbat pus sub urmărire pentru tâlhărie calificată, depistat de polițiști în gara CF Constanța

24 Feb 2024 474

VIDEO Un tânăr mascat, filmat când intra într-o casă din Constanța! Percheziții

21 Feb 2024 1683

Acțiuni ale poliției în unitățile de învățământ preuniversitar

18 Feb 2024 330

Știri Constanța Transporturi agabaritice pe ruta Ovidiu – Vama Veche

11 Feb 2024 473

Amenzi aplicate de polițiști în porturile maritime și fluviale! Ce nereguli au constatat în județul Tulcea

04 Feb 2024 539

În București și județul Teleorman Flagrant delict, într-un dosar de trafic de droguri de risc și mare risc

29 Jan 2024 761

Peste 800 de șoferi au rămas fără permis de conducere în ultimele 24 de ore

29 Jan 2024 500

Verificări, acțiuni și sancțiuni Cum a acționat Poliția pentru siguranța elevilor în ianuarie 2024 (VIDEO)

28 Jan 2024 599

Intervenții ale polițiștilor specializați în arme, explozivi și substanțe periculoase

28 Jan 2024 548

723 de persoane, depistate prin cooperare polițienească

28 Jan 2024 520

4.525 de accidente rutiere grave înregistrate în anul 2023, la nivel național

28 Jan 2024 521

Operațiunea Blocada! Sute de permise reținute și zeci de infracțiuni! Ce s-a descoperit la filtrul Poliției?

27 Jan 2024 871

Poliția Română prinde nouă infractori internaționali! Tânăr de 24 de ani din Constanța, adus din Regatul Țărilor de Jos, urmărit pentru trafic de droguri!

27 Jan 2024 741

Raport al Poliției Române Acțiuni de amploare împotriva criminalității economice! 109 percheziții, 22 mandate de aducere!

27 Jan 2024 618

Violența domestică. sub lupa poliției! 57.851 de infracțiuni în 2023! Date din raportul anual

27 Jan 2024 586