Poliția Siguranță Școlară, o nouă structură în Inspectoratul General al Poliției Române

  • Noua structură va avea 266 de polițiști și își va începe activitatea odată cu debutul anului școlar 2020/2021.

Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a anunțat astăzi înființarea Poliției Siguranță Școlară, structură nouă în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Astfel, potrivit lui Bogdan Despescu, a fost elaborat şi introdus în circuitul de aprobare instituţională un nou plan naţional de acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic, dar şi pentru prevenirea delincvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar.

Planul de acţiune creează premisele unei abordări unitare pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în unităţile de învăţământ. În conformitate cu prevederile Strategiei naţionale de apărare a ţării 2020 - 2024, unul dintre obiectivele principale îl reprezintă coordonarea eforturilor tuturor instituţiilor, concomitent cu luarea măsurilor necesare creşterii securităţii fizice a elevilor pe durata deplasării înspre şi dinspre şcoală, precum şi prevenirea şi combaterea fenomenului de bullying, a declarat Bogdan Despescu.


Noua structură va avea 266 de polițiști și își va începe activitatea odată cu debutul anului școlar 2020/2021, urmând a colabora cu unităţile de învățământ, cu reprezentanții ONG-urilor şi cu autorităţile locale.

Structura va funcţiona atât la nivelul IGPR, cât şi la nivelul inspectoratelor judeţene de poliţie, respectiv Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, a precizat Bogdan Despescu.   

Sursa foto: ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu cu comisar șef Carmen Șerbănescu, șeful Biroului Siguranță Școlară Constanța. Cum ne apără Poliția Siguranță Școlară copiii?

25 Sep 2020 2301

Prima zi de școală. Poliția Siguranța Școlară își începe, azi, misiunea. Cine conduce structura, la Constanța

14 Sep 2020 749

Stop bullying! Poliția Siguranță Școlară își începe luni misiunea

12 Sep 2020 892