Polițiștii de frontieră pregătiți pentru traficul din perioada minivacanței de Rusalii

Control la frontieră. Foto: Poliția de FrontierăAvând în vedere că, în acest sfârşit de săptămână, se celebrează sărbătoarea Rusaliilor şi, totodată, debutează vacanţa de vară pentru copii, Poliţia de Frontieră Română şi-a adaptat misiunile în scopul fluidizării traficului în punctele de trecere a frontierei, precum şi pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera de stat.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, polițiștii de frontieră acționează alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţa publică în zona de competenţă.

Astfel, în această perioadă, aproximativ 4.000 poliţişti de frontieră vor desfăşura, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat, precum şi pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere.

Din experienţa anilor anteriori, este preconizată o creştere a valorilor de trafic în punctele importante de trecere a frontierei, sens in care, în funcţie de dinamica traficului, au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea arterelor de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, respectiv suplimentarea personalului. 

Tot pentru fluidizarea traficului la granițele României, reprezentanţii Poliției de Frontieră Române menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră din statele vecine, alături de care se efectuează controlul de frontieră, în vederea dispunerii unor măsuri comune.

 Recomandări

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de trecere a frontierei astfel încât să se preîntâmpine apariţia aglomerărilor.

La graniţa cu Ungaria sunt operaționale 12 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane iar la graniţa cu Bulgaria sunt operaţionale 11 puncte de trecere a frontierei.

Pregătirea din timp a documentelor de călătorie precum şi verificarea şi pregătirea documentelor necesare minorilor la ieşirea din ţară, în vederea scurtării timpului de control. Informaţii suplimentare privind documentele necesare copiilor care călătoresc în afara graniţelor ţării sunt disponibile pe pagina de internet a instituţiei noastre.

O situație aparte se înregistrează în ceea ce privește traficul de mărfuri, deoarece în această perioadă se constată o creştere a numărul mijloacelor de transport marfă, in mod special la graniţa cu R. Moldova si Ucraina.

„Menţionăm că, timpul pentru efectuarea controlului documentelor de către polițiștii de frontieră asupra camioanelor este, în medie, de 5 minute/camion, iar în această perioadă, este folosită la maximum capacitatea punctelor de trecere ale frontierei deschise pentru astfel de mijloace de transport. Având în vedere că graniţa cu R. Moldova si Ucraina reprezintă frontiera externă a Uniunii Europene, la acești timpi, se mai adaugă și cei necesari efectuării controlului celorlalte autorități.

De asemenea, la graniţa cu Ungaria şi Bulgaria, frontieră internă a uniunii, formalităţile de control se derulează împreună cu autorităţile de frontieră din cele două state, sens în care PFR ține permanent legătura, în vederea stabilirii unor măsuri comune, astfel încât, controlul de frontieră să se desfășoare cu operativitate“ - au precizat reprezentanții Poliției de Frontieră. 


În acest context, polițiștii de frontieră recomandă consultarea aplicaţiei Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a instituţiei ro, care prezintă o medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.
Nu în ultimul rând, vă recomandăm ca, pentru aflarea condiţiilor de călătorie impuse de diferite state din lume, să consultaţi site-ul Ministerului Afacerilor Externe, paginile dedicate misiunilor diplomatice la Bucureşti sau aplicaţia Călătoreşte în siguranţă aparţinând MAE.

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Măsurile luate la nivelul Poliției de Frontieră cu ocazia minivacanței prilejuite de Ziua Națională a României

29 Nov 2023 322

Poliția de Frontieră Aproximativ 6.000 de cetățeni ucraineni au intrat ieri în România

29 Nov 2023 333

Poliția de Frontieră Zeci de fapte ilegale constatate în ultimele 24 de ore

28 Nov 2023 385

Traficul de la granițele României. Ultimele date furnizate de autorități

27 Nov 2023 462

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au făcut front comun cu colegii din celelalte structuri în timpul Codului Roșu

27 Nov 2023 422

Poliția de Frontieră Captură de țigări în valoare de 1,5 milioane de euro, descoperite la Nădlac

27 Nov 2023 454

Zeci de fapte ilegale constatate de polițiștii de frontieră în ultimele 24 de ore

26 Nov 2023 420

Șeful Poliției de Frontieră este dat afară, ca urmare a fugii lui Cătălin Cherecheș. Premierul Ciolacu i-a cerut demisia

25 Nov 2023 967

Primarul Cătălin Cherecheş a fugit din ţară folosind actul de identitate al unei rude. Anunțul Poliției

25 Nov 2023 537

Poliţistul de frontieră care a verificat maşina cu care Cherecheş a părăsit ţara, cercetat

25 Nov 2023 587

Traficul de la granițele României! Ultimele date furnizate de polițiștii de frontieră

24 Nov 2023 490

Descoperiți de polițiștii de frontieră, în timp ce transportau 1700 litri de motorină

24 Nov 2023 1096

23 de poliţişti din cadrul Sectorului de Poliţie de Frontieră Calafat, reținuți pentru fapte de corupție

23 Nov 2023 549

Amenzi de zeci de mii de lei aplicate în cursul zilei de ieri de polițiștii de frontieră

23 Nov 2023 452

Acțiune de amploare a Poliției Române în cooperare cu DIICOT! Vizați, suspecți de trafic de persoane și de minori și pornografie infantilă

23 Nov 2023 501