Președintele PSD „Sunt ferm convins că rotativa guvernamentală se va face până la începutul lunii iunie“

Marcel Ciolacu. Foto: facebook/Marcel CiolacuPreşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni seara că este convins că rotativa guvernamentală se va face până la începutul lunii iunie, menţionând că nu este fixată o dată pentru aceasta, conform Agerpres.ro

"Nu avem o dată fixă. Sunt ferm convins că se va face această rotaţie până în 1 iunie", a spus Ciolacu, la Antena 3.


Întrebat dacă este sigur că preşedintele Klaus Iohannis este de acord cu nominalizarea sa ca premier şi pe ce se bazează că va fi desemnat şef al Guvernului, Marcel Ciolacu a răspuns că se raportează la un protocol asumat între partide.

"E o decizie politică, dar nu cred că în acest moment se pune problema aşa. (...) Până va exista altă decizie, eu mă raportez unui calendar asumat, unui protocol asumat între partide. (...) Este atributul preşedintelui de a desemna primul-ministru. Eu mă bazez, nu m-am bazat niciodată pe domnul Iohannis, mă bazez numai pe preşedintele României şi cred că fiecare dintre noi am învăţat sau sper să fi învăţat din greşeli. Chiar îmi doresc o Românie normală. (...) Eu sunt ferm convins că se va respecta (protocolul coaliţiei guvernamentale - n.r.) şi va fi o rotaţie corectă, la timp, fără discuţii, vom ieşi, vom prezenta updatarea programului guvernamental", a spus Marcel Ciolacu.


Referitor la posibile schimbări de miniştri în viitorul Guvern, liderul PSD a precizat că o decizie finală va fi luată de liderii coaliţiei, însă şi-ar dori ca din Executiv să facă parte şi Mihai Tudose.

"În acest moment, avem un protocol şi-l respectăm, decizia finală se va lua de către liderii coaliţiei şi pe urmă se vor discuta în partidele fiecăruia. (...) Nu e corect să ştiţi, acum trebuie să mă refer la cele trecute în protocol, fiindcă sunt asumate, nu e corect să vorbim de schimbări de anumiţi miniştri cu o lună înainte, pentru că nu mai funcţionează ministerul. În primul rând, tot Guvernul va cădea, va fi un Guvern nou. Eu aştept o discuţie în primul rând cu primul-ministru, pentru că este primul îndreptăţit să facem împreună o evaluare, a noastră. Am şi eu evaluarea mea, cu echipele de lucru de la partid. Nu mai luăm decizii pe genunchi. Haide, imediat, acum trebuie schimbat. (...) Mi l-aş dori pe Mihai Tudose, nu-i prima oară şi nici ultima oară. Vom vedea. Voi avea în continuare o discuţie. (...) Mihai Tudose ştie întregul tablou din Guvernul României, a fost prim-ministru. Aţi văzut că şi domnul Sorin Grindeanu n-a avut nicio reţinere să meargă, chiar dacă a fost premier, ministru la Transporturi, din punctul meu de vedere, între cei mai performanţi miniştri ai actualului Guvern", a adăugat Ciolacu.

 Agerpres.ro

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Premierul Nicolae Ciucă, aşteptat să îşi depună demisia luni!

12 Jun 2023 711

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor Liderii coaliţiei de guvernare au decis împreună să continue în această formulă cu Nicolae Ciucă premier (VIDEO)

26 May 2023 816

Primul ministru Nicolae Ciucă „Am decis să continuăm dialogul cu sindicatele din învăţământ și să găsim soluţii pentru problemele îndreptăţite ale cadrelor didactice“ (VIDEO)

26 May 2023 712

Premierul Nicolae Ciucă nu își va depune mandatul până la soluţionarea grevei profesorilor (VIDEO)

26 May 2023 692

Președintele Klaus Iohannis „După părerea mea, calendarul inițial al rotativa guvernamentale poate fi respectat“

24 May 2023 754

Premierul Nicolae Ciucă „Vineri este ziua în care, conform calendarului, îmi voi depune mandatul“

24 May 2023 699

Președintele PSD, Marcel Ciolacu „Până la rezolvarea solicitărilor sindicatelor și a reformei pensiilor speciale, orice negociere privind viitorul Cabinet trebuie suspendată“

20 May 2023 858

ZIUA LIVE Ce se va întâmpla în județul Constanța după rotativa guvernamentală de la sfârșitul acestei luni? Mihai Lupu ne răspunde (VIDEO)

17 May 2023 1249

Președintele PNL Nicolae Ciucă, despre rotativa guvernamentală „Partidul Naţional Liberal nu a cerut absolut nimic, în afară de rămânerea în protocol.

16 May 2023 971

Ministrul Sorin Grindeanu „Odată cu noul guvern trebuie să avem mai puține ministere, nu doar secretari de stat“

10 May 2023 962