Prezent la Constanța Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română - „România a crescut peste potențial anul trecut!“ (GALERIE FOTO+VIDEO)


 
 
  • Dana Dima, Vicepreședinte Retail & Private Banking Banca Comercială Română: „Încercăm să omorâm mitul că doar oamenii care au bani pot să economisească!“ 
  • „Misiunea noastră este să oferim stabilitate și să încercăm să folosim schimbarea, care este inevitabilă, pentru a genera bunăstarea românilor. În 2023 mizăm puternic pe programul nostru inovativ pe care l-am început în 2022, respectiv de a pune un diagnostic financiar gratuit clienților noștri, dar nu numai“, a mai explicat Dana Dima, Vicepreședinte Retail & Private Banking Banca Comercială Română.   
 
Joi, 6 aprilie, ora 10:30, la Hotel Del Mar din stațiunea Mamaia, Sergiu Manea - CEO Banca Comercială Română, Dana Dima - Vicepreședinte Retail & Private Banking Banca Comercială Română și Laurențiu Vasiliev - director zonal Retail, au participat la o discuție despre sănătate financiară, perspective economice și previziuni financiare pentru 2023.
 
În cadrul evenimentului s-a vorbit despre contextul macroeconomic, cu riscuri și oportunități asociate, despre reziliența economiei românești, dar și despre evoluția mediului antreprenorial și democratizarea accesului la educație financiară. 
 
Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română:
 
„Suntem într-un tur pe care l-am început în toamnă. Avem un ritm de un oraș mare pe lună. Constanța este al patrulea oraș în 2023. Motivul pentru care suntem în acest tur este că ne-am gândit să întoarcem un pic lucrurile și să venim în mijlocul comunităților locale, dincolo de prezența activă  a colegilor noștri, și să înțelegem, să ascultăm și, de asemenea, să vă oferim câteva perspective. Am simțit nevoia să facem asta pentru că din anul 2020 trăim într-o lume dominată de titluri și de titluri care polarizează. Ne-am gândit că în contextul acesta va trebui să apăsăm pedala în zona de educație, în special de educație financiară, și să încercăm, de asemenea, să aducem câteva mesaje sistematice referitor la ce vedem pozitiv și cum putem ajuta comunitățile locale să se dezvolte. Atunci când definesc comunități mă refer la oameni, gospodării, până la mari companii“, a explicat Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română.
 
Acesta ar fi primul obiectiv. Cel de-al doilea obiectiv, a continuat Sergiu Manea - CEO BCR, „este acela de a înțelege, de fapt, din discuțiile cu oamenii, care sunt lucrurile care îi îngrijorează și care îi conduc, în sens pozitiv. În fiecare dintre locurile în care am fost până acum, și în care vom merge până la finele anului, ne dorim foarte mult să respirăm amprenta și potențialul locului“.
 
„Constanța, un potențial enorm!“
 
„Pentru noi, Constanța/Dobrogea înseamnă un potențial enorm! Pe termen mediu și lung există o așteptare bazată pe date ca traficul în toate porturile Uniunii Europene să crească cel puțin cu 50% până în următorul ciclu (2037-20230). Portul Constanța îndeplinește toate criteriile să fie unul dintre porturile viitorului pentru Uniunea Europeană“, potrivit lui Sergiu Manea - CEO BCR.

 
„Eforturi în educație“
 

„Credem foarte mult în dezvoltarea sustenabilă, în creșterea educației și în zona de creștere a calității comunității respective, inclusiv a calității vieții. Ne vom uita foarte atent la infrastructura medicală. Eforturile noastre în educație le știți. Ne uităm la ce putem face să sprijinim administrațiile locale să aibă un boost semnificativ în a crea calitatea vieții. Ne uităm cum putem să sprijinim absorbția de fonduri europene“, potrivit lui Sergiu Manea, CEO - BCR.       
 
„România crește condusă de investiții“
 
Tot potrivit lui Sergiu Manea, „România a crescut peste potențial anul trecut!“
 
Trimestrele 3 și 4 au arătat că România crește condusă de investiții. Creșterea pe produs intern brut a fost din zona de investiții. Creșterea pe bază de investiții este creatoare de potențial. Pare că, deocamdată, Gospodăriile, și România SRL, și România SA au știut să administreze mult mai bine decât în trecut șocul prețurilor. Vom vedea ce se întâmplă anul acesta. Noi credem că esența sustenabilității și rezilienței unei societăți stă în abilitatea de a menține și crește locuri de muncă“, potrivit CEO BCR.
 
„Pentru anul 2024, așteptăm inflație terminală foarte aproape de intervalul țintă al Băncii Centrale 1,5 - 3,5%. (...) Referindu-ne la România SRL și la România SA, vedem foarte multă maturitate. Am văzut multă preocupare pentru crearea de autonomie energetică și descoperirea de noi rute de lanțuri de furnizare. Antreprenorul român poate să găsească parteneri și a descoperit lanțuri de furnizare care au dovedit încrederea în modul de abordare al afacerii“, a mai adăugat Sergiu Manea, CEO BCR.
 
Dana Dima, Vicepreședinte Retail & Private Banking Banca Comercială Română, a vorbit, la rândul ei, despre misiunea unității bancare, dar și despre rolul omului care lucrează într-o bancă.
 
Diagnostic financiar gratuit
 
„Misiunea noastră este să oferim stabilitate și să încercăm să folosim schimbarea, care este inevitabilă, pentru a genera bunăstarea românilor. În anul 2023, după atâția ani în care sistemul bancar a evoluat, care este rolul unui om care lucrează în bancă? În primul rând, acesta trebuie să fie un om care consiliază. Este nevoie să fie un analist financiar. Acesta este rolul nostru. În 2023 mizăm puternic pe programul nostru inovativ pe care l-am început în 2022, respectiv de a pune un diagnostic financiar gratuit clienților noștri, dar nu numai“, a precizat Dana Dima, Vicepreședinte Retail & Private Banking Banca Comercială Română.    
 
Obiective
 
„Am pornit acest program oferind consiliere gratuită / construcția unui plan financiar personalizat. În discuțiile pe care le avem în unități, între consilier și clienți, stabilim împreună cum putem vedea următorii 5 sau 10 ani în viața fiecăruia dintre noi, cu bune și cu rele, ținând cont de evenimentele posibile ce pot apărea în viața unu om. Astfel, identificăm evenimentele și personalizăm anumite obiective pe care clienții le-ar putea realiza“, a mai explicat Dana Dima.    
 
„Încercăm să omorâm mitul că doar oamenii care au bani pot să economisească“
 
Vicepreședintele Retail & Private Banking din BCR a explicat că „este vorba despre un program de consiliere gratuită început anul trecut“.
 
„Deja 65.000 de români au dorit să aibă acest dialog. Ceea ce ne bucură este că în urma acestui diagnostic financiar pe care l-am construit împreună, obiectivele pe care românii au început să le urmărească, ca un plan simplu, încep să dea roade. Acest lucru contează cel mai mult. În bancă nu este vorba doar de credite. Trebuie să învățăm, să înțelegem că stabilitatea vine în primul rând de la noi, prin educație, dar și prin încrederea că poți face o economisire, îți poți construi un plan mult mai corect, dacă înveți că atunci când ai o sumă foarte mică, deja, poți să începi să economisești, fie că vorbim despre un plan de economisire, fie că vorbim de fonduri de investiții, de pensii etc. Încercăm să omorâm mitul că doar oamenii care au bani pot să economisească“, a conchis Dana Dima, Vicepreședinte Retail & Private Banking Banca Comercială Română.             
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
În atenția românilor cu rate. Indicele ROBOR la trei luni a scăzut la 7,03% pe an


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Seaspan Corporation a organizat o conferință dedicată navigatorului european. Participanți de pe trei continente

10 Oct 2023 929

Constanța Seaspan Corporation a organizat o conferință dedicată navigatorului european. Participanți de pe trei continente

09 Oct 2023 1178

Turism litoral Ce hoteluri cu sediul din Constanța au avut cele mai bune cifre de afaceri pe anul 2022?

07 Sep 2023 3026

LIVE TEXT Forum dedicat securității la Marea Neagră și Provocărilor NATO în 2023-2024 desfășurat la Constanța (GALERIE FOTO)

15 Jun 2023 1363

LIVE VIDEO+TEXT Europarlamentarul Corina Crețu și consilierul judetean, Razvan Filipescu susțin o conferință de presă la Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 May 2023 1569

Proiectul pentru construirea noului terminal de la Aeroportul Mihail Kogălniceanu Constanța, semnat. Ce prevede acesta (GALERIE FOTO)

04 May 2023 2594

LIVE VIDEO+TEXT Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, prezent la Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

04 May 2023 2388

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu vine la Constanța

03 May 2023 1308

UPDATE Președintele Franței, Emmanuel Macron a ajuns la Constanța. La ce hotel va fi cazat (GALERIE FOTO și VIDEO)

14 Jun 2022 4137

#alegerilocale2020 LIVE TEXT. PRO România Constanța își lansează trei candidați noi în cursa electorală pentru primăriile din județ (galerie foto+video)

31 Jul 2020 2765

LIVE TEXT PRO România anunță noi candidați la primăriile din județul Constanța, pentru alegerile locale (galerie foto+video)

24 Jul 2020 4056

#alegerilocale2020 PRO România are trei candidați noi pentru primăriile Eforie, Băneasa și Comana. Mircea Dobre dorește modernizarea cartierului Faleză Nord

04 Jul 2020 4129

#alegerilocale2020 LIVE VIDEO Pro România Constanța își anunță candidații pentru primăriile Eforie, Băneasa și Comana (galerie foto)

03 Jul 2020 4113

​LIVE VIDEO Pro România își anunță candidații pentru primăriile Tuzla și Techirghiol (galerie foto)

26 Jun 2020 4649

Eveniment aniversar 10 ani de activitate Blumenfield®

29 Nov 2019 3290