LIVE VIDEO+TEXT Europarlamentarul Corina Crețu și consilierul judetean, Razvan Filipescu susțin o conferință de presă la Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

Coordonatorul PRO România Constanța, consilierul judetean, Razvan Filipescu si Corina Cretu, actual europarlamentar si fost Comisar European responsabil de Politica Regionala si Fondurile de Coeziune, vor susține o conferință de presă în incinta Hotel Del Mar, Mamaia, Constanta.

Se vor dezbate probleme de interes local, national dar si aspecte care vizeaza fondurile europene, teme la zi, proiecte si initiative la nivelul Parlamentului si Comisiei Europene.

„Județul Constanța are un rol foarte important în acest context politic.  Am început vizita printr-un punct nevralgic- Portul Constanța.  Am înțeles ca azi vine și dl ministru Grindeanu. (...) Ar trebui construite și noi dane.  Medgidia are un rol foarte important pentru județul Constanța. (...) Am văzut primari care își dau interesul să nu se dezvolte localitățile lor. Sunt multe probleme. Am ținut ca un europarlamentar să vadă situația asa cum este“ - a declarat consilierul județean, Razvan Filipescu. 

„Județul Constanța este cel mai urbanizat din țară. Din păcate diferențele dintre mediul rural și cel urban s-au adâncit. Se pot folosi fonduri europene.. Consider că nu sunt folosite așa cum trebuie. Romțânia primește consultări din partea UE pentru dragări la Constanța, Midia și Mangalia. Este foarte importantă infrastructura. România ar avea nevoie de trei autostrăzi și Dunărea să fie navigabilă în totalitate. Acesta a fost un proiect al meu, dar a întâmpinat probleme. Este suficient ca un singur metru să nu fie navigabil ca întreaga actrivitate de navigare să fie împiedicată. “ - a precizat Corina Crețu. 

„ Îmi place sa fiu la Constanța,  alături de oameni competenți.  Am mai multe proiecte de suflet. Am o preocupare constanta pentru ridicarea satului,  mai ales după ridicarea preturilor. Ma bucur ca azi se vor semna noi contracte pentru portul Constanța.  Comisia Europeană îndeamnă autoritățile să se aplice spre această zonă. (...) Infrastructura este foarte importantă în toate felurile. (...) Tuzla are 7 kilometri de plaja. Nu sunt folosiți. Sunt șocată! Zici ca ești într-o comună în război.  Nu avem nevoie de gloanțe.  Este foarte trist! Am înțeles că nici proiectul cu Policlinica nu se va face. Din păcate am înțeles că sunt primari care se feresc să folosească aceeste fonduri europene și nu înțeleg de ce. Cred că trebuie să existe o strategie mai bine. Din păcate în România la acest moment este competiție între ministere în loc de cooperare. 

„La Tuzla împreună cu consilierii Pro România am demarat procedurile pentru declararea comunei stațiune de interes național. Din păcate această localitate a rămas o simplă comună, deși se află pe un drum european. Sunt mai multe probleme acolo. Eu și colegii mei vom face tot posibilul să punem localitatea Tuzla pe harta turismului românesc“ - a precizat consilierul judetean, Razvan Filipescu. 

Tot Corina Crețu a mai adăugat ca a rămas plăcut impresionată de Mangalia și Topraisar. De asemenea,  ea a felicitat echipa care a contribuit la reabilitarea Cazinoului.



Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Europarlamentarul Corina Creţu a anunțat că va demisiona din formațiunea PRO România

05 Mar 2024 803

Corina Creţu Politicienii pro-europeni trebuie să coopereze pentru apărarea proiectului european de valul extremismului

04 Jan 2024 732

Victor Ponta, reales președinte al Pro România

25 Nov 2023 1002

Europarlamentarul Corina Crețu vizitează județul Constanța

08 May 2023 1121

#alegerilocale2020 Europarlamentarul Corina Crețu, mesaj de susținere pentru Mihai Oancea, candidat Pro România la Primăria Agigea (VIDEO)

24 Sep 2020 3189

#alegerilocale2020 Victor Ponta și Corina Crețu, prezenți la Medgidia. Pro România Constanța, susținută 101% de la centru

23 Sep 2020 3104

Candidaţii PRO România Victor Ponta, Corina Creţu şi Mihai Tudose, prezenţi la Constanţa (galerie foto)

20 May 2019 2595

Corina Creţu, comisar european şi candidat - „PRO România este singura forţă politică care va reprezenta stânga românească şi pro-europeană în Parlamentul European“

17 May 2019 1828

Comisarul european pentru politică regională Corina Creţu, candidat PRO România - „Încă de la începutul mandatului meu, am spus că politica regională nu are culoare politică“

15 May 2019 1636

Corina Creţu (PRO România) - „Gradul de absorbţie a fondurilor europene de către România pentru perioada 2014-2020 este de 20%“

13 May 2019 1687

Echipa de candidaţi PRO România la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019

06 May 2019 2238

Decebal Făgădău - „Eu sunt pregătit să fiu primarul Constanței și fără majoritate în Consiliul Local. Sunt pregătit și să conduc, și să fiu în opoziție. Rămân în PSD!“

01 Feb 2019 5678

Comisarul european Corina Creţu „Nicăieri nu am fost atacată ca în România”

12 Jan 2019 1617

Premierul Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu comisarul european Corina Crețu. S-a discutat și despre construirea a trei spitale regionale

29 Oct 2018 1483

Viorica Dăncilă, întâlnire cu comisarul european Corina Creţu pe tema întârzierii proiectelor cu fonduri UE

21 May 2018 2219