Primăria Constanța a eliberat un document de urbanism pentru viitorul spital modular de la SCBI Constanța

  • În noiembrie anul trecut, primarul Constanței, Vergil Chițac, anunța că a semnat contractul de finanțare pentru construirea unui nou spital modular
 
Primăria Constanța a eliberat certificatul de urbanism necesar municipalității pentru construirea panoului temporar, în vederea asigurării vizibilității proeictului „Creare spital modular pentru consolidarea capacității medicale a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, în contextul Covid-19”, organizare de șantier.
 
Vorbim de CU 1816, care a fost eliberat pe 10 august, fiind valabil 12 luni.
 
În ședința de Consiliu Local Municipal din iulie 2022 a fost aprobat studiul de fezabilitate al acestui spital modular care și-a schimbat structura din 100 paturi spitalizare de zi în 42 de paturi spitalizare continuă pe 1600 metri pătrați În cadrul acestui modular, vor fi amenajate și 10 paturi de terapie intersivă iar unitatea va fi dotată și cu aparat RMN, radiologie și computer tomograf Vergil Chițac a anunțat că până la sfârșitul acestui an, spitalul modular trebuie să fie amplasat și funcțional .
 
În noiembrie anul trecut, primarul Constanței, Vergil Chițac, anunța că a semnat contractul de finanțare pentru construirea unui nou spital modular și că după implementare unitatea medicală va avea 100 de locuri capacitatea de spitalizare de zi.
 
Modularul va funcționa pe fostul amplasament al clădirii medicale, în curtea Spitalului de Boli Infecțioase.
 
Vergil Chițac a mai spus că urmează întocmirea caietului de sarcini și demararea licitațiilor, astfel încât până la sfârșitul acestui an, spitalul modular să fie amplasat și funcțional.
 
Inițial valoarea proiectului era de 14,5 milioane de lei, urmând ca investiția totală în noul spital modular să se ridice la aproximativ 50 de milioane de lei.
 
Costurile acestui spital modular au crescut, până undeva la 53 de milioane de lei din care fondurile europene acoperă doar 16 milioane lei, motiv pentru care este necesară o rectificare bugetară pentru acoperirea diferenței de bani de la bugetul local.
 
Primăria Constanța a atribuit, tot în iulie, contractul de prestări servicii privind serviciul de consultanță în elaborarea caietului de sarcini și consultanță de specialitate ( experți cooptați ), pentru procedura de atribuire având ca obiect „Creare spital modular pentru consolidarea capacității medicale a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, în contextul COVID-19". Contractul nr.140.819 a revenit SC Smart Mind Solution SRL cu sediul în Bucureşti, înfiinţată în anul 2011, ce îşi concentrează activitatea, în principal, pe prestarea servicii de consultanţă și asistență tehnică. Valoarea contractului este 25.000 lei.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.


 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:

O companie bucureșteană elaborează caietul de sarcini pentru organizarea achiziției spitalului modular Constanța (DOCUMENTE)
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Trei sensuri giratorii ar putea fi dezafectate pe bulevardul I.C. Brătianu, iar locurile de parcare vor fi desființate (DOCUMENT)

06 Oct 2022 1236

Compania unui fost consilier general al Capitalei câștigă de la Primăria Constanța un contract important. Va proiecta Policlinica Municipală (DOCUMENTE)

06 Oct 2022 356

Primăria Medgidia reabilitează și extinde piața publică

05 Oct 2022 350

Constanța Sirena de alarmare publică amplasată pe un imobil de pe strada Interioară III va fi mutată

05 Oct 2022 500

Primăria Mangalia a primit girul APM Constanța pentru realizarea Clubului Sportiv Recreativ Callatis

05 Oct 2022 389

Undă verde de la Mediu pentru blocul ridicat de un om de afaceri din Tulcea pe strada Griviței din Constanța

05 Oct 2022 836

La Constanța Proiect cultural-artistic - Festivalul Statuilor Vivante de la Malul Mării

04 Oct 2022 581

Legături cu Dosarul Retrocedărilor Fosta New Home Construct SRL a obținut documentul pentru dezmembrarea unui teren din Mamaia

04 Oct 2022 654

Statui care înfățișează personalități marcante pentru spațiul tomitan. Care sunt propunerile analizate de primar

04 Oct 2022 391

Primăria Constanța și Asociația Culturală pentru Tineret și Copii Art Theatre, contract semnat pentru un nou eveniment (DOCUMENT)

04 Oct 2022 413

Când are loc dezbaterea publică organizată pentru investiția de la Mereni a firmei Falcon Wind SRL

04 Oct 2022 409

PUD-ul celor de la Orient Construct Decor care construiesc în stațiunea Mamaia se află în consultare publică (DOCUMENTE)

04 Oct 2022 507

Proiectul de îmbunătățire a mediului urban în zona Coiciu - Casa de Cultură va fi realizat de Holiday D'Sign Consult SRL (DOCUMENTE)

04 Oct 2022 617

Anunț important al Primăriei Constanța. Colectarea deșeurilor se va face pe timpul nopții!

03 Oct 2022 791

Cumpăna, județul Constanța Habitat for Humanity România sărbătorește Ziua Mondială a Locuirii pe șantier, construind 4 locuințe

03 Oct 2022 366