Primăria Constanța a eliberat un prim document pentru desființarea Bazarului Eliberării „La Gorbaciov”

Administrația Fondului Imobiliar Constanța a obținut certificatul de urbanism pentru desființarea Bazarului Eliberării „La Gorbaciov”.

Documentul CU 492 din 20 februarie 2024 a fost eliberat pentru desființare bazar Eliberării, la intersecția străzilor Eliberării cu I.L. Caragiale, încadrat în clasa de risc seismic RSI, în regim de urgență. Documentul este valabil 12 luni.

Amintim că pe 23 februarie 2023, mai multe persoane au decis să se adune în fața Primăriei Constanța, iar printre doleanțele lor se numără în primul rând renunțarea la demolarea bazarului cunoscut printre riverani drept „La ruși”, dar și refacerea bulevardului Ferdinand la 4 benzi (câte două pe sens).

Amintim că în cadrul Consiliului de Administrație al Administrației Fondului Imobiliar, din data de 30 ianuarie 2024, s-a luat decizia „adoptării măsurii minimale recomandate de Expertiza Tehnică”, adică demolarea bazarului de pe strada Eliberării, cunoscut drept Piața La Gorbaciov.


Potrivit reprezentanților Primăriei Constanța, în locul bazarului „de la ruși”, cum este cunoscut printre constănțeni, nu se va construi nimic, deoarece terenul se află în zona ZRV1, care stipulează că acolo este spațiu verde, astfel, cel mai probabil, o să fie amenajat un parc.


Între timp, urmează să fie demarată procedura pentru obținerea autorizațiilor necesare.


EXPERTIZĂ TEHNICĂ BAZAR ELIBERĂRII – ianuarie 2024„Pe baza rezultatelor evaluării calitative și prin calcul, structura de rezistență se încadrează în clasa de risc seismic I.

Starea actuală a clădirii este gravă, în sensul că prezintă un stadiu avansat de degradare!!!!
Deoarece starea clădirii este foarte precară, nu se justifică necesitatea consolidării acesteia, costurile fiind foarte mari. Prin urmare, se impune desfacerea acestei structuri.
Structura a fost realizată în anul 1998, având ca bază documentele tehnice normative în vigoare la acea dată.
De la finalizarea execuției și până în prezent, nu s-au efectuat lucrări de consolidare ale clădirii sau ale elementelor acesteia, ci doar exploatarea acesteia. !!!Calitatea îmbinărilor sudate trebuia verificată o dată la 5 ani”, au menționat reprezentații Primăriei Constanța.Tot reprezentanții Primăriei Constanța au explicat că pe 28.07.2016, în urma unui control ISU Dobrogea privind apărarea împotriva incendiilor și protecția civilă au fost găsite nereguli organizatorice, constructive, tehnice: s-au făcut modificări fără autorizație de construire, nu se asigură condițiile de evacuare, materiale ușor inflamabile, instalațiile de alimentare cu energie electrică, defecte, exploatea cu neconformități.
 

Redăm mai jos punctul de vedere remis către cotidianul ZIUA de Constanța de către biroul de comunicare al AFI Constanța:

„Administrația Fondului Imobiliar administrează spațiile pentru care există siguranță în exploatare.

Societatea organizează cu regularitate licitații în vederea atribuirii beneficiului contractului de închiriere pentru spațiile pe care le are în administrare. Săptămâna trecută a avut loc o licitație pentru o serie de spații comerciale, alte 20 de spații urmând să fie scoase la o nouă licitație.

Acest aspect le-a fost comunicat comercianților, prin reprezentanții acestora, care au fost primiți în audiență de către directorul general”, au transmis reprezentanții Administrației Fondului Imobiliar.
 

Citește și

Protest anunțat Demolarea Bazarului Eliberării „La Gorbaciov” din municipiul Constanța scoate oamenii în stradă


 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Cât a plătit AFI SRL pentru firma care a realizat expertiza tehnică ce vizează demolarea Bazarului Gorbaciov?

01 Apr 2024 658

Se prevalează de faptul că studiul ar fi o lucrare științifică Expertiza care ar recomada demolarea bazarului Gorbaciov, ținută la secret de conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL!

25 Feb 2024 2828

Protest anunțat Demolarea Bazarului Eliberării „La Gorbaciov” din municipiul Constanța scoate oamenii în stradă

19 Feb 2024 13421

Oficial de la Administrația Fondului Imobiliar Constanța Ce se întâmplă cu chiriașii de la Bazarul Eliberării „La Gorbaciov”?

09 Feb 2024 1601

Bazarul de pe strada Eliberării din Constanța va fi demolat! Ce se va face în locul său?

08 Feb 2024 9941

RAEDPP Constanța, licitație pentru închirierea a șase spații comerciale. Unde sunt situate

10 Jun 2018 3286