Protest anunțat Demolarea Bazarului Eliberării „La Gorbaciov” din municipiul Constanța scoate oamenii în stradă

Demolarea Bazarului Eliberării „La Gorbaciov”, din municipiul Constanța a deranjat mai mulți cetățeni, fiind unul din motivele organizării unui protest în fața primăriei.
 
Astfel, pe 23 februarie 2023, mai multe persoane au decis să se adune în fața Primăriei Constanța, iar printre doleanțele lor se numără în primul rând renunțarea la demolarea bazarului cunoscut printre riverani drept „La ruși”, dar și refacerea bulevardului Ferdinand la 4 benzi (câte două pe sens).


 
Amintim că în cadrul Consiliului de Administrație al Administrației Fondului Imobiliar, din data de 30 ianuarie 2024, s-a luat decizia „adoptării măsurii minimale recomandate de Expertiza Tehnică”, adică demolarea bazarului de pe strada Eliberării, cunoscut drept Piața La Gorbaciov.


Potrivit reprezentanților Primăriei Constanța, în locul bazarului „de la ruși”, cum este cunoscut printre constănțeni, nu se va construi nimic, deoarece terenul se află în zona ZRV1, care stipulează că acolo este spațiu verde, astfel, cel mai probabil, o să fie amenajat un parc.


Între timp, urmează să fie demarată procedura pentru obținerea autorizațiilor necesare.


EXPERTIZĂ TEHNICĂ BAZAR ELIBERĂRII – ianuarie 2024



„Pe baza rezultatelor evaluării calitative și prin calcul, structura de rezistență se încadrează în clasa de risc seismic I.

Starea actuală a clădirii este gravă, în sensul că prezintă un stadiu avansat de degradare!!!!
Deoarece starea clădirii este foarte precară, nu se justifică necesitatea consolidării acesteia, costurile fiind foarte mari. Prin urmare, se impune desfacerea acestei structuri.
Structura a fost realizată în anul 1998, având ca bază documentele tehnice normative în vigoare la acea dată.
De la finalizarea execuției și până în prezent, nu s-au efectuat lucrări de consolidare ale clădirii sau ale elementelor acesteia, ci doar exploatarea acesteia. !!!Calitatea îmbinărilor sudate trebuia verificată o dată la 5 ani”, au menționat reprezentații Primăriei Constanța.



Tot reprezentanții Primăriei Constanța au explicat că pe 28.07.2016, în urma unui control ISU Dobrogea privind apărarea împotriva incendiilor și protecția civilă au fost găsite nereguli organizatorice, constructive, tehnice: s-au făcut modificări fără autorizație de construire, nu se asigură condițiile de evacuare, materiale ușor inflamabile, instalațiile de alimentare cu energie electrică, defecte, exploatea cu neconformități.
 

Redăm mai jos punctul de vedere remis către cotidianul ZIUA de Constanța de către biroul de comunicare al AFI Constanța:

„Administrația Fondului Imobiliar administrează spațiile pentru care există siguranță în exploatare.

Societatea organizează cu regularitate licitații în vederea atribuirii beneficiului contractului de închiriere pentru spațiile pe care le are în administrare. Săptămâna trecută a avut loc o licitație pentru o serie de spații comerciale, alte 20 de spații urmând să fie scoase la o nouă licitație.

Acest aspect le-a fost comunicat comercianților, prin reprezentanții acestora, care au fost primiți în audiență de către directorul general”, au transmis reprezentanții Administrației Fondului Imobiliar.
 

Citește și
Oficial de la Administrația Fondului Imobiliar Constanța Ce se întâmplă cu chiriașii de la Bazarul Eliberării „La Gorbaciov”?

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Dorinel

20 Feb, 2024 23:42

Va spun eu despre ce este vorba acolo. Nu le iese nimic vreo sparla sa renoveze Piata Gorbaciov care este unul din putinele lkcuri unde gasesti ceva util sub pretul stabilit de magazinele de bricolaj. In cazul magazinului Kaufland i-a durut la basca de piata agro-alimentara si au dat ubda verde cotizantului. Doar nu faceau piete moderne penteu populatie. Daca si aici nu era tracut ca spatiu verde cu siguranta ca de mult era ras bazarul si se facea vreun Lidl. Astia nu lucreaza in interesul cetatenilor. Mazare si-a avut afacerea la Brick. A plecat mafia lui a venit alta si a luat darul de la Kaufland

Gigi Stan

19 Feb, 2024 16:41

Sa vedem cine va construi un bloc acolo.

Articole asemanatoare

Constanța Cât a plătit AFI SRL pentru firma care a realizat expertiza tehnică ce vizează demolarea Bazarului Gorbaciov?

01 Apr 2024 609

Se prevalează de faptul că studiul ar fi o lucrare științifică Expertiza care ar recomada demolarea bazarului Gorbaciov, ținută la secret de conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL!

25 Feb 2024 2778

Primăria Constanța a eliberat un prim document pentru desființarea Bazarului Eliberării „La Gorbaciov”

20 Feb 2024 1470

Oficial de la Administrația Fondului Imobiliar Constanța Ce se întâmplă cu chiriașii de la Bazarul Eliberării „La Gorbaciov”?

09 Feb 2024 1569

Bazarul de pe strada Eliberării din Constanța va fi demolat! Ce se va face în locul său?

08 Feb 2024 9855

RAEDPP Constanța, licitație pentru închirierea a șase spații comerciale. Unde sunt situate

10 Jun 2018 3258