Primăria Constanța bagă milioane de lei în reparația locurilor de joacă, dar nu are nicio soluție concretă pentru maximizarea duratei de viață a acestor investiții

  • În caietul de sarcini sunt înșiruite 58 de locuri de joacă din municipiul Constanța
  • O parte dintre acestea au fost reabilitate în perioada 2018-2020
  • Valoarea estimată a contractului se ridică la 8.401.447 de lei fără TVA
  • Data limită pentru depunere oferte este 28.12.2022 în SEAP
  • Evaluarea și atribuirea contractului se va face în primăvara anului viitor

 
Primăria Constanța achiziționează servicii de reparații și înlocuire componente la mai multe locuri de joacă și aparate de fitness montate din oraș.

În caietul de sarcini sunt înșiruite 58 de locuri de joacă din municipiul Constanța.

O parte dintre acestea au fost reabilitate în perioada 2018-2020.

Este vorba despre spații de pe strada Năvodului din Palazu Mare, Aleea Viitorului, Strada Dispensarului, Aleea Hortensiei, Tomis Nord, Aleea Făt Frumos, strada Primăverii, Parc Tomis II, Aleea Mălinului, Strada Pescarilor, Parcul Oleg Danovski, Aleea Lupeni, strada Traian, Bulevardul 1 Decembrie 1918, Bulevardul Ferdinand sau strada Baba Novac.

În lista de reparații sunt menționate și locurile de joacă de pe străzile Constantin Brâncuși, Dionisie cel Mic, B.P.Hașdeu, Casa de Cultură, Parc Far, Bulevardul Aurel Vlaicu, Strada Cumpenei, Badea Cârțan, Parc Dragoslavelor și Parc Viitorului.

Alte locuri de joacă sunt în curs de reabilitare, dar conțin încă elemente vechi. Este vorba despre cele amplasate în Parcul de la Poarta 6, strada Arcului, strada Progresului, Parc Doraly, Bulevardul I.C. Brătianu sau Bulevardul 1 Mai, Parcul Arheologic și stațiunea Mamaia cu trei locații ( Summerland, Piațeta Selecta și zona Casa Harghita).

Valoarea estimată a contractului se ridică la 8.401.447 de lei fără TVA.

Data limită pentru depunere oferte este 28.12.2022 în SEAP.

Evaluarea și atribuirea contractului se va face în primăvara anului viitor.

 
Dincolo de aceste reparații care sunt absolut necesare, Primăria nu reușește să rezolve o problemă importantă legată de paza și igiena locurilor de joacă, mobilierul nu este curățat și dezinfectat regulat.

La nivel declarativ se dorește împrejmuirea completă a tuturor locurilor de joacă și acces dedicat, însă în realitate, autoritățile nu știu cui ar trebui să revină această sarcină.

Nu mai vorbim despre faptul că s-ar preta și la Constanța, crearea unui plan de urbanism dedicat pentru toate parcurile de joacă din oraș.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Primăria vrea să cheltuiască peste 8 milioane de lei pentru întreținerea locurilor de joacă din Constanța
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cât alocă Consiliul Județean Constanța pentru studiile de fezabilitate pentru amenajarea Centrului multietnic de afaceri și turism Dobrogea de la Eforie Sud?

01 Feb 2023 332

Moștenirea de milioane de euro de la Constanța a Institutului Pasteur, deținută de un SRL administrat de nașul lui Dragnea Jr., scoasă la licitație de lichidatorul judiciar

25 Jan 2023 1256

Jurnalista constănțeană Steliana Bajdechi împlinește 61 de ani. Drumul de la inginerie la cariera în presă

21 Jan 2023 1085

Procedura de concesiune a serviciului de salubrizare a localităților județului Constanța a fost contestată la CNSC. De decizii au fost luate?

20 Jan 2023 771

LIVE Prima conferință din acest an a filialei USR Constanţa. Sunt prezentate rapoartele de activitate și abordate teme de actualitate locală (FOTO)

19 Jan 2023 816

Ministrul apărării naționale, întrevedere cu ambasadorul Ucrainei în România

18 Jan 2023 635

Ghidul pentru utilizarea cardurilor de energie a fost lansat. Ce condiții trebuie să le îndeplinească beneficiarii pentru a primi acasă cardul și cum se pot face plăți?

16 Jan 2023 1076

Licitația pentru actualizarea PUZ-urilor stațiunii Mamaia și cartierelor Veterani și Palazu Mare, în atenția Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor

12 Jan 2023 774

Energie verde pentru CT BUS. Compania vrea să dezvolte un parc fotovoltaic pentru alimentarea autobuzelor electrice și clădirilor administrative

09 Jan 2023 757

Primăria Mangalia concesionează un teren de 1.000 mp cu parcare pe o stradă reabilitată printr-un proiect transfrontalier

09 Jan 2023 800

Europrotect Security SRL a atacat licitația pentru servicii de pază la imobilele aparținând Consiliul Județean Tulcea. Ce verdict a primit?

07 Jan 2023 670

Firma familiei Butnaru a contestat licitația pentru servicii de catering organizată de Primăria Mihai Viteazu în cadrul Programului de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolari și elevi

07 Jan 2023 899

Primăria a comandat două PUZ-uri. Unul pentru zona Campus iar celălalt pentru taluzul municipiului Constanța

07 Jan 2023 2132

Retrospectivă 2022. Județul Constanța, finanțare prin PNRR în cadrul programelor de dezvoltare, transport și sănătate

04 Jan 2023 754

2022 Anul în care Guvernul a intervenit în piața de energie pentru plafonarea preţurilor. Diferența dintre preţul pieţei şi cel din plafon, suportată de la bugetul de stat

31 Dec 2022 813