Primăria Cumpăna Seminar internațional. Mariana Gâju a fost gazdă pentru 26 de experți din Israel (FOTO)

FICE România și FICE Israel (Federația Innternațională a Comunităților Educative) dezvoltă de mai mulți ani o colaborare de excepție în domeniul educației, protecției sociale a copiilor și tinerilor. Această colaborare, care durează de peste 25 de ani, a reușit să promoveze schimburi de experiență și bune practici între specialiștii dintre cele două țări, evenimente științifice de înalt nivel, precum simpozioane, seminarii, ateliere de lucru, accesul la noi idei și abordări în domeniu.
 
În perioada 29.05-04.06.2023 o delegație de 26 experți și profesioniști din domeniul educației și protecției copilului din Israel desfășoară o vizită de documentare - schimb de experiență și bune practici în România., au transmis reprezentanții Primăriei Cumpăna. 

Potrivit sursei citate, în intervalul 28.05-30.05.2023 delegația din Israel, condusă de Ira Kostinsky, inspector în cadrul departamentului rural din cadrul Ministerului Educației din Israel au poposit în comuna Cumpăna, județul Constanța. 

Marți, 30 mai, s-a desfășurat Conferința internațională cu tema „Satul românesc - o oportunitate în politica de coeziune și dezvoltare a domeniului educației și asistenței sociale a Uniunii Europene”- „Proiecte și inițiative inspirate care ilustrează diferite aspecte ale satelor ca bază a politicii de coeziune și dezvoltare a Uniunii Europene”.

Alături de delegația din Israel, de reprezentanți ai FICE Israel și FICE România, au fost prezenți și reprezentanți ai Asociației Comunelor din România, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Constanța, Centrul 

Județean de Resurse și Asistență Educațională Constanța, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța, primari și specialiști din domeniul asistenței sociale din cadrul altor localități din județul Constanța, directori ai unităților de învățământ din comuna Cumpăna.

În cadrul conferinței s-au discutat și schimbat informații importante din domeniul educației copiilor, a părinților acestora, despre forma de organizare din domeniul educației și protecției copilului din cele două țări. În aceste două domenii de activitate trebuie depusă o muncă perseverentă și continuă pentru a dezvolta proiecte în mediul rural, menite să vină în sprijinul beneficiarilor, respectiv copiii, prin care aceștia să își creeze un stil de viață sănătos, departe de abuzuri, violență, consumuri de droguri etc..
         
Importanța și rolul deosebit al schimbului de experiență și bune practici în domeniul educației și protecției copilului a fost concluzia acestei conferințe.


Citește și: LIVE TEXT. Conferință internațională la Cumpăna„Satul românesc - o oportunitate în politica de coeziune și dezvoltare a domeniului educației și asistenței sociale a Uniunii Europene” (GALERIE FOTO+VIDEO)

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Alegeri electorale 2024 Mariana Gâju câștigă, fără emoții, Primăria Cumpăna, județul Constanța

11 Jun 2024 998

Primăria Cumpăna, județul Constanța, a cumpărat materiale didactice pentru Grădinița Sfânta Maria și Liceul Tehnologic

03 Jun 2024 1518

LIVE TEXT Festivalul Naţional de Folclor „Dor de Cânt Românesc“ , 17 ediţii de cultură autentică, la Cumpăna. Azi are loc festivitatea de premiere (FOTO+VIDEO)

31 May 2024 745

LIVE VIDEO Festivalul - Concurs Național de Folclor pentru Tineri Interpreți „Dor de Cânt Românesc” revine în Cumpăna (FOTO)

30 May 2024 591

Festivalul - Concurs Național de Folclor pentru Tineri Interpreți „Dor de Cânt Românesc” revine în Cumpăna

29 May 2024 621

Gimnastele de la CS Victoria Cumpăna, 35 de medalii la Trofeul „Ritmic Gym“. „Sunteți cu adevărat niște campioane!“ (GALERIE FOTO)

29 May 2024 781

Fotbal Victoria Cumpăna, 7-0 cu Dunărea Măcin, în campionatul Under-19 (GALERIE FOTO)

27 May 2024 634

Prietenie și voie bună la Serbarea Câmpenească, de la Cumpăna, județul Constanța (FOTO)

27 May 2024 766

”Serbare Câmpenească” la Cumpăna, un prilej de bucurie și socializare pentru toți locuitorii (GALERIE FOTO)

25 May 2024 600

Județul Constanța Petrecere câmpenească, în Cumpăna! Vezi când

24 May 2024 4600

Primăria Cumpăna semnează un contract nou cu Asfalt Dobrogea SRL, vizată fiind strada Frunzelor

22 May 2024 690

„Serbare Câmpenească” la Cumpăna. Muzică, dans și distracție

21 May 2024 789

Primăria Cumpăna, județul Constanța, a celebrat familia în comunitatea locală

16 May 2024 834

Primarul Mariana Gâju, prezentă la Cercul Pedagogic al Metodistelor 2024 (FOTO)

15 May 2024 734

Știri Constanța Ziua internațională a familiei, marcată la Cumpăna

14 May 2024 548