Proiect inițiat de Guvern privind energia eoliană offshore, adoptat de Senat


 
  • Plenul Senatului a adoptat, cu 87 de voturi „pentru”, 13 „împotrivă” şi două abţineri, un proiect iniţiat de Guvern ce are ca obiect de reglementare stabilirea cadrului legal pentru dezvoltarea investiţiilor în domeniul energiei eoliene offshore din Marea Neagră.
     
Plenul Senatului a adoptat, cu 87 de voturi „pentru”, 13 „împotrivă” şi două abţineri, un proiect iniţiat de Guvern ce are ca obiect de reglementare stabilirea cadrului legal pentru dezvoltarea investiţiilor în domeniul energiei eoliene offshore din Marea Neagră, potrivit Agerpres.

Potrivit iniţiatorului, prin promovarea proiectului de lege privind energia eoliană offshore, România îşi va menţine şi consolida poziţia de producător important de energie în regiune şi va avea un rol activ şi însemnat în tranziţia spre energie curată la nivelul Uniunii Europene.

„Stabilirea unui cadru legislativ şi fiscal adecvat este esenţială în dezvoltarea energiei eoliene offshore, în contextul actual marcat de extinderea accelerată a acestor capacităţi de producţie la nivel mondial. România urmăreşte îndeplinirea principalelor obiective ale noii politici din domeniul energiei şi climei a Uniunii Europene, pentru anul 2030 şi perspectiva pentru anul 2050, obiective asumate şi de România în calitate de stat membru. (...) Prin promovarea proiectului de lege privind energia eoliană offshore România îşi va menţine şi consolida poziţia de producător important de energie în regiune şi va avea un rol activ şi însemnat în tranziţia spre energie curată la nivelul UE”, se arată în expunerea de motive a proiectului.


Proiectul de lege are ca obiect de reglementare, potrivit Expunerii de motive, stabilirea cadrului legal pentru dezvoltarea investiţiilor în domeniul energiei eoliene offshore din Marea Neagră, contribuind la îndeplinirea jalonului 116, aferent Reformei 1 - Reforma pieţei de energie electrică, prin înlocuirea cărbunelui din mixul energetic şi susţinerea unui cadru legislativ de reglementare stimulativ pentru investiţii private în producţia de electricitate din surse regenerabile, din cadrul Componentei 6 - Energie a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Proiectul face parte din categoria legilor organice, Senatul fiind prima Cameră legislativă sesizată, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Senat: A fost adoptat proiectul referitor la modificarea datei alegerilor președintelui României 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Proiect adoptat de Senat Autorităţile să anunţe cetăţenii că urmează să le expire actele

03 Jun 2024 569

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul prin care asiguraţii au dreptul la servicii medicale pentru terapia durerii

03 Jun 2024 565

Proiect adoptat tacit de Senat Condițiile în care un minor de 17 ani poate conduce un un autovehicul

27 May 2024 926

Proiect Funcţionarii ANAF ar putea fi amendați dacă nu respectă obligațiile în relația cu contribuabilii

26 May 2024 581

Pe 12 Mai este celebrată Ziua tatălui

12 May 2024 644

CSAT ar putea fi obligat să impună zonă de protecție pentru obiective militare

06 May 2024 528

Comisia de Sănătate din Senat a inclus terapia durerii în categoria drepturilor pacienţilor

23 Apr 2024 542

Se schimbă regulile pentru reparațiile auto? Iată ce înseamnă pentru șoferi

25 Mar 2024 2849

Senat Paşaportul simplu temporar se eliberează doar în situaţii de urgenţă

18 Mar 2024 739

Senatul a adoptat instituirea anului 2027 drept Anul "Ion I.C. Brătianu"

12 Mar 2024 594

Proiect aprobat de Senat Spațiile comerciale mai mari de 2.000 metri pătraţi ar putea fi obligate să dispună de centre de prim ajutor

11 Mar 2024 1020

Oficial de la MAE despre votul prin corespondență la alegerile pentru Președintele României și cele parlamentare

11 Mar 2024 595

Rezultate referendum Viitorul rector al Universității „Ovidius” din Constanţa va fi ales prin votul tuturor cadrelor didactice titulare și al cercetătorilor

07 Mar 2024 1231

Modificări importante în Codul Rutier! Proiectul, adoptat tacit de Senat! Amplasarea radarelor, semnalată conducătorilor auto

05 Mar 2024 793

Diane Vancea, realeasă președinte al Senatului Universității „Ovidius“ din Constanţa. Iată cine sunt cei doi vicepreședinți

29 Feb 2024 1063