Protest al deputaţilor AUR în plen pentru retragerea proiectului certificatului verde "Libertate fără certificate"

Deputaţi ai AUR au afişat, luni, în plenul Camerei, în faţa tribunei, un banner pe care era inscripţionat mesajul "Libertate fără certificate", în timp ce liderul grupului, George Simion, a solicitat retragerea de pe ordinea de zi a proiectului privind introducerea certificatului verde.


 "Este pe ordinea de zi un proiect care încalcă Constituţia - certificatul verde. Trebuie scos de urgenţă de pe ordinea de zi. În presă s-au dat semnale îngrijorătoare privind adoptarea certificatului verde sau stop-COVID. Nu poate exista în democraţie aşa ceva", a spus Simion.

El a susţinut că liderul PSD Marcel Ciolacu doreşte introducerea certificatului verde prin asumarea răspunderii Guvernului.

"Nu vrem certificat verde şi nici asumarea răspunderii Guvernului Ciucă pe certificatul verde", a spus Simion, anunţând că vineri "mii de români vor veni la proteste în faţa Parlamentului împotriva certificatului verde".

Preşedintele de şedinţă, deputatul PSD Daniel Suciu, a precizat că acest proiect nu va fi dezbătut în plenul Camerei deoarece nu are raport din partea comisiilor de specialitate şi nu a supus la vot retragerea proiectului de pe ordinea de zi.

El a atenţionat că, potrivit regulamentului, în timpul dezbaterilor parlamentare deputaţii nu au voie să desfăşoare pancarte sau bannere.La şedinţă a apărut şi senatoarea Diana Şoşoacă, care a strigat din sală că se încalcă dreptul la exprimare, după ce Suciu a precizat că aceasta nu are dreptul să se exprime în plenul Camerei.


"Este bătaie de joc ce se întâmplă în Parlament, nu pot să citesc un raport că nu văd colegii. (...) Lipsa de educaţie arată asemenea manifestări.(...) Asemenea comportamente denotă o gravă lipsă de educaţie", a protestat deputatul USR Iulian Bulai, după ce bannerul a fost afişat de către parlamentarii AUR în dreptul microfonului.

Şi deputatul PSD Adrian Solomon a acuzat faptul că nu poate să-şi desfăşoare activitatea."Domnule preşedinte de şedinţă, să luaţi act că sunt agasat", a spus Solomon.

Lucrările Camerei Deputaţilor au continuat, după ce reprezentanţii AUR au renunţat la desfăşurarea bannerului. 

Sursa Agerpres

Foto captură video Facebook/ George Simion

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Miting de protest în fața Palatului Victoria! Ce solicită sindicaliștii

22 May 2024 486

Protest spontan la Serviciul Județean Constanța al Arhivelor Naționale ale României. Activitatea, suspendată - Vezi pentru cât timp

21 May 2024 587

Nou protest la sediul ANPM din Constanța - Programul cu publicul, suspendat. Vezi în ce interval de timp (FOTO+VIDEO)

20 May 2024 777

Editorial Noapte în muzeele din România

19 May 2024 434

Protest spontan la sediul ANPM din Constanța! Activitatea cu publicul, suspendată. Vezi cât timp (GALERIE FOTO)

17 May 2024 594

Membrii de sindicat din cadrul Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” din Constanța se alătură manifestărilor de protest de la București

17 May 2024 362

Protest în fața instituției Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene! Vezi ce nemulțumire au funcționarii (VIDEO)

16 May 2024 487

Angajații de la APM Constanța, în acțiune de protest (Galerie FOTO)

16 May 2024 589

Angajații guvernului au ieșit la protest sub geamul premierului României

13 May 2024 654

Delegație a BNS primită la discuții la Ministerul de Finanțe după protestul din fața Guvernului

13 May 2024 436

„Respect pentru muncă și cei care muncesc“ Protest de amploare în fața Guvernului României (GALERIE FOTO)

13 May 2024 536

Protest de amploare a sindicaliștilor BNS în fața Guvernului. Ce a precizat premierul Marcel Ciolacu

11 May 2024 746

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor și militarii rezerviști protestează pe 9 mai în fața MApN

08 May 2024 890

Miting de protest al polițiștilor locali în fața Guvernului României! Ce revendicări au

08 May 2024 532

Constanța Protest spontan la Oficiul Registrului Comerțului, activitatea cu publicul, suspendată pentru 2 ore!

29 Apr 2024 631