Protestul fermierilor. Anunț de ultim moment al avocatului care i-a reprezentat la negocierile de la Ministerul Agriculturii

foto cu rol ilustrativ Discuţiile cu ministrul Agriculturii reprezintă un pas pentru rezolvarea problemelor fermierilor care sunt în stradă, însă acest lucru nu înseamnă că oamenii vor pleca acasă, a afirmat, joi, avocatul Elena Radu, care i-a reprezentat pe fermieri la negocierile ce au avut loc la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.


"Din punctul meu de vedere, este un pas, dar sperăm ca acest pas să nu fie doar nişte promisiuni deşarte, doar pentru ca oamenii să se liniştească şi să plece acasă. Din câte mi-au spus dânşii, nimeni nu pleacă acasă până nu va fi un stabilit un calendar clar, cu nişte termene clare, asumat, prin care să fie convinşi că se şi va realiza în mod efectiv şi se vor face analize reale pe ceea ce s-a discutat astăzi şi pe promisiunile care au fost astăzi", a transmis Elena Radu.


Aceasta a precizat că ministrul Agriculturii a fost de acord să se formeze acele grupuri de lucru la nivel local şi naţional, prin care să se analizeze care sunt problemele reale ale agriculturii şi să se încerce găsirea de soluţii concrete care se vor reflecta ulterior în nişte proiecte de normative.


"Tot atât de bine a fost de acord ca aceste proiecte de acte normative să fie ulterior puse în consultare publică, să organizeze dezbatere publică pe ele, astfel încât, dacă aceste proiecte conţin norme care ar putea să aibă efect negativ, ele să poată fi remediate în urma unor dezbateri publice care vor avea loc între fermieri, nu neapărat ai unor organizaţii asociative, ci oricare fermier care constată că în acele norme există o problemă. Este vorba de transparenţă şi, pentru a nu se mai întâmpla ceea ce s-a întâmplat până acum, când unele revendicări au fost prezentate denaturat sau poate chiar n-au existat, au fost inventate, astfel încât orice cetăţean şi orice fermier sau transportator să poată să aibă cunoştinţă în mod real de ceea ce se discută şi ceea ce se solicită", a explicat avocatul fermierilor.

Fermierii au mai cerut ministrului Agriculturii să facă o pagină de internet pe care să fie puse atât calendarul, cât şi transmisia live ale tuturor discuţiilor din toate grupurile de lucru care se vor organiza la nivel naţional şi la nivel local.

În ceea ce priveşte stabilirea unui calendar pentru a se analiza şi a se găsi soluţii care să fie transpuse în actele normative, solicitările fermierilor au fost ca să existe nişte termene clare până la care cei care sunt interesaţi să fie membri ai acelor grupuri să poată să-şi declare intenţia că vor să participe la o analiză efectivă.

"Au fost solicitări pentru a se transmite şi celorlalte ministere, pentru că fermierii şi transportatorii vor să aibă cu toate ministerele care se ocupă de domeniul în care activează o discuţie reală cu dânşii, să înceapă nişte discuţii şi să facă nişte analize concrete. Ministrul agriculturii ne-a comunicat că dânsul o să transmită mai departe. Din punctul meu de vedere, trebuie să vedem dacă, într-adevăr, Guvernul României şi miniştrii sunt dispuşi la un dialog şi vor să se pună la masă, astfel încât cei care lucrează efectiv într-un anumit domeniu să poată să exprime care sunt problemele reale, să încerce să identifice o strategie la nivel naţional în fiecare domeniu.

De exemplu, în agricultură, nu poţi să vorbeşti doar de agricultură dacă nu vorbeşti de industria alimentară. Deci, practic, trebuie să pună la masă toţi fermierii, toţi comercianţii din toate domeniile şi sub-domeniile, de când începe să plece tractorul pe câmp până când se procesează cerealele sau carnea animalelor ajunge pe raftul magazinelor pentru a putea să fie cumpărată de către cetăţeni", a mai spus Elena Radu.

Întrebaţi de jurnalişti dacă vor înceta protestele, în cazul în care vor avea joi un calendar asumat, cu termene clare, fermierii s-au retras de la discuţiile cu presa subliniind că nu mai au nimic de declarat.


Sursa: Agerpes.ro. 


Citește și:

Fermierii care protestează în stradă au început negocierile cu ministrul Agriculturii!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Polițiștii protestează din nou în fața sediului IPJ Constanța! (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 548

Polițiștii protestează în fața Poliției din Constanța! Declarații de ultim moment ale șefului IPJ Constanța (VIDEO)

25 Apr 2024 608

Polițiștii protestează în fața Poliției din Constanța! Iată ce nemulțumiri au (FOTO+VIDEO)

25 Apr 2024 1080

Polițiștii constănțeni vor protesta în fața IPJ Constanța! Ce nemulțumiri au oamenii legii

24 Apr 2024 988

Atenționare de călătorie pentru Franța! Anunțul MAE

24 Apr 2024 379

Protest la Oficiul Registrului Comerțului Constanța! Ce revendicări au sindicaliștii (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 1187

Editorial Imaginea durerii – protest pentru dreptate după cazul Pascu de la 2 Mai

17 Apr 2024 532

Anunț important pentru călătorii în Grecia. Ce trebuie să știe românii care merg acolo

16 Apr 2024 527

Protest în Piața Victoriei faţă de modul în care se derulează procesul în cazul accidentului de la 2 Mai, județul Constanța

14 Apr 2024 573

Demonstrație în sprijinul prizonierilor de război ucraineni la Constanța

10 Apr 2024 471

Protest la Penitenciarul Poarta Albă-Constanța! (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 1042

Continuă acțiunile de protest la Penitenciarul Poarta Alba-Constanța! Ce nemulțumiri au angajații din sistemul penitenciar

08 Apr 2024 574

LIVE Acțiune de protest la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța (FOTO+VIDEO)

03 Apr 2024 937

Avertizare de grevă la Poșta Română. Sindicatul anunță acțiuni pe 1 aprilie

31 Mar 2024 607

Programul „Cum depășim provocările din viața noastră", la Direcția de Asistență și Protecție Socială Tulcea

31 Mar 2024 446