România, în flăcări! Sute de hectare au ars doar în ultimele 24 de ore în țară. Ce fac pompierii?

Foto cu rol ilustrativ. Sursă foto: IGSU
  • Sute de hectare de teren au ars ieri, pe 19 iulie, în România.
  • Iată misiunile de ieri la care au intervenit echipajele IGSU.
 
Conform unui comunicat de presă transmis de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, echipajele operative au fost prezente la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a mii de situații de urgență produse la nivel național.
 
Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerarea, deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 1.929 misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore (19.07.2023).
 
La nivel național, 1.508 persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe solicitări de sprijin fiind înregistrate în zona București-Ilfov (345 cazuri), urmată de județele Constanța (95 cazuri), Timiș (78 cazuri), Mureș (67 cazuri) și Cluj (57 cazuri).
 
În cursul zilei de ieri, echipajele operative au acționat pentru stingerea celor 155 de incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 240 de misiuni pentru protecția comunităților.
 
Din totalul celor 155 de incendii înregistrate în ultimele 24 de ore, 94 de intervenții au fost la arderi necontrolate de miriști, vegetație uscată și deșeuri, fiind afectate peste 600 ha de teren.
 
De asemenea, pe parcursul zilei de ieri, pompierii au salvat 18 persoane aflate în dificultate.
 
Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 13 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.
 
O astfel de intervenție a avut loc ieri, în județul Suceava, unde salvatorii au fost solicitați să acționeze pentru gestionarea urmărilor unui accident rutier produs în localitatea Băișești.

 
Ajunse la locul solicitării, echipajele de descarcerare și prim ajutor au constatat că, în urma coliziunii dintre un microbuz și un autoturism au rezultat cinci victime.
 

Pompierii au acționat cu proptitudine pentru extragerea a două persoane rămase încarcerate în cele două autoturisme, iar echipajele medicale au evaluat și asistat medical toate cele cinci victime, ulterior acestea fiind transportate la spital.
 
Concomitent cu aceste tipuri de misiuni, pompierii militari au fost la datorie pentru limitarea și înlăturarea efectelor generate de fenomenele hidrometeorologice care s-au manifestat în această perioadă. Astfel, în ultimele 24 de ore, salvatorii au acționat în 14 de localități din 6 județe (Bacău, Caraș-Severin, Dolj, Mureș, Olt și Teleorman) pentru evacuarea apei dintr-o casă și dintr-o curte, precum și pentru degajarea a 22 copaci căzuți pe carosabil/autoturisme, 5 autoturisme fiind avariate.
 
În perioada de referință, la nivel național au fost transmise 33 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, dintre care 10 mesaje privind prezența animalelor periculoase (urși) în județele Argeș, Brașov, Buzău, Harghita, Mureș, Prahova și Vâlcea, 20 de mesaje privind fenomenele meteorologice periculoase în județe Bacău, Bistrița, Buzău, Covasna,Galați, Gorj, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Suceava, Vâlcea, Vaslui și Vrancea, două mesaje privind fenomenele hidrologice periculoase în județul Covasna și un mesaj privind dispariția unui minor, în județul Suceava.
 
În continuare, echipajele operative ale inspectoratelor pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, la solicitările de sprijin primite din partea autorităților și cetățenilor. Evoluția situațiilor de urgență va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național al IGSU pentru dispunerea măsurilor imediate care să asigure eficientizarea misiunilor de răspuns.

Citește și:

IGSU: Cum facem față luptei cu vremea caniculară? Iată sfaturile autorităților

IGSU: A doua Navă Multirol din România a fost lansată la Galați! Informații în exclusivitate despre noua navă (FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Intervențiile pompierilor români Misiunile din Franța și Grecia continuă. Care sunt dotările echipajelor

24 Aug 2023 904

IGSURomania sprijină Republica Elenă, țară grav afectată de incendii

21 Aug 2023 750

România sprijină Grecia, țară grav afectată de incendii (DOCUMENT)

21 Aug 2023 988

Pompierii, în alertăi! Sute de incendii au izbucnit doar în ultimul weekend

07 Aug 2023 788

Urșii continuă să terorizeze orașele de la munte! Care sunt județele în pericol

04 Aug 2023 871

IGSU Unde s-au stabilit pompierii români trimiși în Franța să lupte cu flăcările! Informații de ultimă oră (GALERIE FOTO)

03 Aug 2023 801

IGSU Zeci de hectare din România au ars în ultimele 24 de ore! Intervențiile echipajelor de urgență

28 Jul 2023 976

Informare MAI Peste o sută de incendii au izbucnit în România în doar 24 de ore

26 Jul 2023 874

DOCUMENT Încă un echipaj de pompieri, trimis în lupta cu flăcările din Grecia! Ce a hotărât Guvernul României? (FOTO+VIDEO)

19 Jul 2023 927

IGSU România, în flăcări! Peste 100 de incendii au izbucnit în aceeași zi

12 Jul 2023 911

Viituri în România Zeci de curți au fost inundate în ultimele 24 de ore! Iată județele afectate

05 Jul 2023 876

IGSU Mii de misiuni pentru echipajele de urgență din România în ultimele 24 de ore!

04 Jul 2023 859

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență Peste 1.200 de urgențe într-o singură zi!

29 Jun 2023 763

Incendiu de vegetație puternic în zona localității Kavarna, Bulgaria (GALERIE VIDEO)

31 Jul 2022 1705

Încă o misiune pentru pompierii români aflați în Grecia, în zona Porto Germeno (GALERIE FOTO)

05 Jul 2022 933