Se înființează o nouă organizație pentru promovarea turismului în Constanța și stațiunea Mamaia

Mamaia Foto Primăria Constanța

Viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu, a organizat astăzi o nouă întâlnire cu reprezentanții mediului de afaceri pentru stabilirea unui consens privind constituirea Organizației de Management al Destinației Constanța-Mamaia.
 
Din grupul de lucru fac parte Asociația Patronală RESTO, Organizația Patronală Mamaia-Constanța și Patronatul Marea Mamaia-Constanța.
 
Tema principală a discuțiilor a fost analiza prevederilor draft-ului de statut al viitoarei Organizații de Management al Destinației Mamaia-Constanța. S-a discutat și despre necesitatea urgentării demersurilor pentru constituirea la nivel local a OMD Mamaia-Constanța, prin elaborarea și implementarea de strategii de promovare, cu scopul de a veni în sprijinul dezvoltării și promovării destinației turistice.
 
„Potențialul turistic al orașului Constanța și al stațiunii Mamaia merită să fie valorificat. De-a lungul timpului au fost realizate numeroase strategii de promovare și dezvoltare, dar majoritatea nu s-au concretizat. Suntem deschiși oricăror recomandări venite din partea reprezentanților mediului privat pentru creionarea viitorului statut al organizației. Împreună vom asigura o abordare unitară care să garanteze reușita parteneriatului public-privat”, a declarat viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu.

Foto PRIMĂRIA CONSTANȚA
 
De asemenea, s-a stabilit de comun acord ca municipalitatea să transmită, în cel mai scurt timp, o variantă a draft-ului de statut către toate organizațiile patronale interesate de a participa, alături de Primăria Municipiului Constanța, în calitate de membru fondator la constituirea OMD, urmând ca acestea să comunice eventuale propuneri/observații/completări la prevederile draft-ului de statut.
 
Documentul conține prevederi referitoare la scopurile și obiectivele organizatiei, contribuții ale membrilor fondatori la constituirea patrimoniului inițial al organizației, cotizații, sediul social, reprezentanți în organele de conducere, administrare și control ale asociației.  
 

Înainte de a fi supus spre aprobare Consiliului Local, proiectul de hotărâre privind aprobarea statutului Asociației Organizația de Management al Destinației se va afla în consultare publică, în conformitate cu art.7 din Legea 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Veniturile Greciei din turism au urcat incredibil

22 Jun 2022 725

UPDATE. Salvatorii în alertă! Turisți din Suceava, în pericol de înec în stațiunea Olimp

06 Sep 2021 1719

Firma controlată de Cornel Georgescu, unul dintre cei mai bogați oameni din Tulcea, se va ocupa de dezvoltarea turistică a Brațului Borcea - Călărași

04 Feb 2021 4493

Revista presei locale

18 Mar 2019 1478

România, seară de excepție la Târgul de Turism din Berlin

06 Mar 2019 1106

Sediul firmei Coseco Trade Veg a fost mutat din Bucureşti în Constanţa

08 Jan 2019 1240

CJC a făcut degeaba consultarea pentru „Strategia de Dezvoltare a Turismului“ Bogdan Bola (PNL) - „În județul Constanța, turismul este admirabil, sublim, dar lipsește cu desăvârșire!“

12 May 2018 3080

Conferinţă la Ministerul Turismului Procedură de acreditare ca staţiune de interes local a satului pescăresc Vama Veche

10 May 2018 1673

Accident rutier în județul Caraş - Severin. Un autoturism şi un autocamion, implicate. Un șofer încarcerat (galerie foto)

11 Apr 2018 2928

Au reînceput lucrările de excavare la Efesul Mării Negre. Descoperiri istorice uimitoare despre teatrul antic și grupurile ocupaționale

25 Jul 2017 2797

Schimb „productiv“ de terenuri cu Primăria Constanţa Încă o vilă turistică de opt etaje, pe malul lacului Siutghiol

13 May 2016 3202

COMUNICAT DE PRESA - Promovam Mamaia, Litoralul si Delta Dunarii la CHISINAU

06 Apr 2016 2129

CCINA ne invită Seminar despre turismul pe litoralul românesc în sezonul 2016

16 Mar 2016 2192

HotNews.ro Cum s-au împărţit pe teritoriul României un milion de voturi pe liste suplimentare

06 Nov 2014 2665

Tragedie la Neptun. Un turist înecat

24 Jul 2014 2211